Άσκηση: Φάρμακο ενάντια στην αϋπνία

άσκηση αυπνία σπίτι

Η αυπνία είναι μια διαδικασία που προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία στην καθημερινότητα. Ωστόσο, όταν έχετε πρόβλημα να κοιμηθείτε ή ο ύπνος διακόπτεται συνεχώς θα πρέπει να το ψάξετε περισσότερο. Μια συμβουλή είναι να δοκιμάσετε να προσθέσετε και την άσκηση στην καθημερινότητά σας για να απαλλαγείτε από την αϋπνία. Φυσικά, θα πρέπει να ακολουθήσετε και κάποια tips ώστε η άσκηση να σας βοηθήσει πραγματικά με το πρόβλημα σας. Ποια είναι αυτά;  

  1. Μην γυμνάζεστε μέχρι αργά το βράδυ

Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι το βράδυ, οι προπονήσεις δεν διαταράσσουν τον ύπνο – εφ’ όσον όμως έχετε το χρόνο να χαλαρώσετε πριν πάτε για ύπνο. Δεδομένου ότι η άσκηση μπορεί να σας ενεργοποιήσει, βεβαιωθείτε ότι η προπόνησή σας γίνεται τουλάχιστον δύο ώρες πριν πάτε για ύπνο. Όταν τελειώσετε χαλαρώστε το σώμα σας με μερικές διατάσεις και προσπαθήστε να διώξετε την ένταση της ημέρας σας. Στη συνέχεια είστε έτοιμοι για ύπνο.

αυπνία-άσκηση

 

  1. Να είστε συνεπείς

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η συνεχής άσκηση βοηθάει την αϋπνία, αλλά διαρκεί περίπου τέσσερις μήνες για να δείτε αποτελέσματα. Αν παραμένετε άγρυπνοι κάθε νύχτα, τότε κάνετε τουλάχιστον 30 λεπτά άσκησης τρεις φορές την εβδομάδα.

  1. Οποιαδήποτε άσκηση είναι πολύτιμη

Μία συνεδρία μπορεί να μην είναι αρκετή για να θεραπεύσει την αϋπνία, αλλά για πολλούς ανθρώπους που απλά θεωρούν ότι είναι δύσκολο να τους πάρει ο ύπνος, κάθε είδος άσκησης είναι αρκετό για να κοιμηθούν πιο γρήγορα. Μην έχετε την εντύπωση ότι όσο πιο σκληρή είναι η άσκηση τόσο πιο εύκολα θα κοιμηθείτε. Ακόμα κι αν το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι ένα 20λεπτό περπάτημα, είναι αρκετό για να εξαντλήσει την ενέργειά σας πριν πέσετε στο κρεβάτι σας.

Διαβάστε ακόμη:

Beach volley: 7+1 λόγοι για να ξεκινήσετε κι εσείς

4 ασκήσεις γυμναστικής με λάστιχα