Διακοπές στην Εύβοια: 4+1 προορισμοί

Εύβοια διακοπές προορισμοί

Λίγο τα μαγευτικά της τοπία, λίγο ότι είναι εύκολη η πρόσβαση της, λίγο ότι έχει μικρή απόσταση από την Αθήνα, η Εύβοια αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για διακοπές. Τα τελευταία χρόνια, η δημοτικότητα της έχει ανέβει, καθώς αποτελεί έναν οικονομικό τόπο για διακοπές. Όσοι όμως πήγαν, λένε ότι θα ξαναπήγαιναν ευχαρίστως. Τι το ξεχωριστό έχουν οι διακοπές στην Εύβοια; Ποια μέρη πρέπει επειγόντως να επισκεφθείτε;

  1. Λιχαδονήσια

7 μικρές νησίδες, γεμάτες βλάστηση και κρυστάλλινα γαλάζια νερά. Όχι, δεν είναι στην Καραϊβική, αλλά στη βορειοδυτική Εύβοια. Οι νησίδες αυτές, κατά πάσα πιθανότητα δημιουργήθηκαν από έκρηξη ηφαιστείου. Μπορείτε να τα επισκεφθείτε είτε με σκάφος, είτε από τα Καμένα Βούρλα, είτε από τον Κάβο. Ο μεγαλύτερος σχηματισμός ονομάζεται Μανολιά. Ένα αξέχαστο μπάνιο που θα το θυμάστε μια ζωή.

Εύβοια-διακοπές-Λιχαδονήσια

 

  1. Λιμνιώνα για camping

Οι λάτρεις του camping, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε την παραλία του Λιμνιώνα. Απέχει 50 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα. Οι παραλίες της με τα μεγάλα βράχια θα σας καταπλήξουν. Τους κατασκηνωτές θα τους βρείτε συνήθως ψηλά στα βράχια, ενώ πολύ κοντά βρίσκονται ταβέρνες και καταστήματα.

Εύβοια διακοπές Λιμνιώνα

 

  1. Λουτρά Αιδηψού

Παρά το γεγονός ότι αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς για διακοπές στην Εύβοια, τα λουτρά της Αιδηψού δεν αποτελούνται από οργανωμένες παραλίες. Χωρίζεται σε δύο μέρη. Το ένα μέρος, που βρίσκεται κοντά στις πηγές, αποτελείται από τα καυτά ιαματικά νερά. Στο δεύτερο σημείο, δηλαδή στην παραλία δεξιά και αριστερά από το πορθμείο δεν αποτελείται από ιαματικά νερά. Εκεί θα βρείτε άτομα νεαρότερης ηλικίας να απολαμβάνουν το μπάνιο τους, ενώ τους πιο ηλικιωμένους θα τους βρείτε στα ιαματικά νερά. Κατάλληλος προορισμός για μεγάλη οικογένεια που αποτελείται από πολλές ηλικιακές ομάδες.

  1. Μεγάλη Άμμος και Μικρός Πεταλιός

Σας αρέσουν τα θαλάσσια σπορ και πιο συγκεκριμένα το wind surfing; Τότε η Εύβοια αποτελεί ιδανικό τόπο για διακοπές. Η παραλία Μεγάλη Άμμος και Μικρός Πεταλιός, χάρη στους δυνατούς ανέμους και τα ρεύματα, καθίστανται οι ιδανικοί προορισμοί για wind surfing. Μάλιστα, η Μεγάλη Άμμος, φημίζεται για το σχήμα της που δεν παραμένει σταθερό, εξαιτίας των ρευμάτων και των κυμάτων. Εσείς, με ποιο σχήμα την πετύχατε;

Εύβοια διακοπές Μεγάλη Άμμος

 

  1. Δίρφυ

Σε όσους αρέσουν οι διακοπές στο βουνό, θα πρέπει να επισκεφτούν τη Δίρφυ. Βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια, και αποτελεί το ψηλότερο βουνό της με υψόμετρο που φτάνει τα 1.743 μέτρα. Φημίζεται για το πλήθος των δέντρων και την μεγάλη της βιοποικιλότητα, ενώ τα τρεχούμενα νερά της δημιουργούν παραμυθένια και μοναδικά τοπία. Θα βρείτε πανέμορφα μονοπάτια για μοναδικούς περιπάτους, ενώ η επίσκεψη στα παραδοσιακά της χωριουδάκια θα σας μαγέψει. Ένα τοπίο που πρέπει επειγόντως να επισκεφθείτε.

Διαβάστε ακόμη:

3 νησιά για οικονομικές διακοπές το καλοκαίρι

Σαντορίνη: Το νησί με τα μαγευτικά αξιοθέατα