Σαμοθράκη: Το νησί με τις ξεχωριστές παραλίες

paralies-samothraki

Η Σαμοθράκη είναι γνωστή για την πλούσια βλάστηση, αλλά και για τις βάθρες της. Τι να πει κανείς για τους μαγευτικούς καταρράκτες και τα καταγάλανα νερά της ανάμεσα στα δέντρα; Πέρα όμως από τις βάθρες, τις οποίες αξίζει να επισκεφθείτε, η Σαμοθράκη έχει και πολύ όμορφες παραλίες. Αν θέλετε να κάνετε ήρεμες διακοπές, μη διστάσετε να την επισκεφθείτε. Ποιες είναι όμως αυτές οι παραλίες που ξεχωρίζουν στη Σαμοθράκη;

  1. Βάτος

Στις εκβολές από το συνώνυμο φαράγγι, βρίσκεται η παραλία Βάτος. Διαθέτει άμμο, βότσαλα και παγωμένα νερά. Το μόνο αρνητικό είναι ότι θα πρέπει να την επισκεφθείτε είτε με καράβι, είτε με τα πόδια, διασχίζοντας μια διαδρομή με βράχια. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, ωστόσο το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.

  1. Παχιά Άμμος

Σε αντίθεση με τον Βάτο, η Παχιά άμμος αποτελεί μια αμμουδερή παραλία που μπορείτε να την επισκεφθείτε αρκετά εύκολα, κυρίως οδικώς. Βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού. Ίσως είναι από τις πιο δημοφιλής παραλίες του νησιού εξαιτίας της άμμου της, αλλά και των καταγάλανων νερών της.

paralia-samothraki

  1. Κήπος

Θέλετε να επισκεφθείτε μια παραλία με βότσαλα; Τότε η παραλία Κήπος θα σας ενθουσιάσει. Μπορείτε να την επισκεφθείτε είτε μέσω ξηράς, είτε με καραβάκι. Έχει θέα προς την Ίμβρο. Τα βράχια γύρω από το σημείο, σε συνδυασμό με τα γκρίζα βότσαλα δημιουργούν ένα επιβλητικό και πιο άγριο τοπίο.

παραλίες Σαμοθράκη Κήπος

 

  1. Πύργος του Φονιά

Έμβλημα αυτής της παραλίας ο Πύργος του. Σύμφωνα με την παράδοση, σε αυτόν τον πύργο έγινε κάποτε ένας μεγάλος φόνος, εξ’ ου και το όνομα του. Σύμφωνα με άλλο θρύλο, ο πύργος και η παραλία ονομάστηκαν έτσι γιατί έχασε κάποιος τη ζωή του κάποτε εκεί. Τα καταγάλανα νερά του αποτελούν απόληξη των νερών από τις βάθρες. Αξίζει να την επισκεφθείτε.

Διαβάστε ακόμη:

Κύθηρα: «Ένας άλλος κόσμος» με μαγευτικά αξιοθέατα

Διακοπές στην Καβάλα; 3+1 παραλίες