Επιδερμίδα προσώπου: 4+1 λάθη στην περιποίηση

επιδερμίδα προσώπου

Σίγουρα έχετε ακούσει πολλά που πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε την επιδερμίδα του προσώπου σας υγιή και φρέσκια. Μερικά από αυτά είναι να αφαιρείτε πάντοτε το μακιγιάζ σας, να πίνετε αρκετό νερό και να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης. Δε θα σας κουράσουμε με αυτά τα βασικά. Σίγουρα θα έχετε ονειρευτεί μια αψεγάδιαστη επιδερμίδα προσώπου. Ωστόσο, δε θα μπορέσετε να το πετύχετε μόνο με την αγορά προϊόντων. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικά από τα λάθη που κάνετε και χαρίζουν αρνητικά αποτελέσματα στην περιποίηση.

  1. Μπερδεύετε το skincare με την υγεία της επιδερμίδας

Υπάρχει μια παρανόηση γύρω από το skincare, όπου οι γυναίκες νομίζουν ότι η αντιγήρανση είναι διαφορετική από την υγεία της επιδερμίδας. Η καλύτερη skincare θεραπεία που μπορείτε να κάνετε είναι να την διατηρήσετε υγιή. Τόσο απλά. Η διατήρηση της επιδερμίδας με τα κατάλληλα επίπεδα ενυδάτωσης και ελαίων, προστατεύει από τη φθορά και την πρόωρη γήρανση.

επιδερμίδα προσώπου λάθη

  1. Δεν καθαρίζετε αρκετά το πρόσωπο

Ο μη καθαρισμός του προσώπου το βράδυ είναι αρκετά σημαντικός. Για τα μέγιστα αποτελέσματα, αφαιρέστε το μακιγιάζ και στη συνέχεια καθαρίστε το πρόσωπο σας κανονικά, προκειμένου να προετοιμαστεί η επιδερμίδα για την τοποθέτηση των προϊόντων περιποίησης.

  1. Απλώνετε τα προϊόντα με τη λάθος σειρά

Τοποθετείτε το serum μετά την ενυδατική κρέμα; Σε αυτή την περίπτωση το serum δε θα κάνει πολύ δουλειά. Όταν απλώνετε προϊόντα, ξεκινήστε από τις πιο λεπτές προς τις πιο παχύρευστες φόρμουλες Αν ξεκινήσετε από τις πιο παχύρευστες, τα πιο ελαφριά προϊόντα δε θα μπορέσουν να διεισδύσουν στην επιδερμίδα του προσώπου σας. Επομένως, δε θα είναι πολύ αποτελεσματικά.

επιδερμίδα προσώπου καθαρισμός

  1. Τεμπελιάζετε ως προς τη χρήση του αντιηλιακού

Αντιηλιακό και πάλι αντιηλιακό κάθε μέρα. Δεν υπάρχει καλύτερο μέσο πρόληψης γήρανσης από τη χρήση αντιηλιακού. Μην ξεχνάτε: Ακόμη και οι συννεφιασμένες μέρες μπορούν να κάνουν ζημιά όπως και οι ηλιόλουστες.

Το ίδιο ισχύει και για τη μη επανατοποθέτηση του αντιηλιακού προσώπου. Μπορεί να τοποθετείτε το αντιηλιακό σας το πρωί, αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάτε ότι έχει διάρκεια λίγες ώρες. Επομένως, χρειάζεται να εφαρμόσετε εκ νέου το αντιηλιακό στην επιδερμίδα σας, ειδικά τις περιόδους που η ηλιακή ακτινοβολία βρίσκεται στο αποκορύφωμα της.

  1. Σταματάτε στο πηγούνι

Μην ξεχνάτε ποτέ το λαιμό και το στήθος. Πολλές φορές δείχνετε την απαραίτητη αγάπη στο πρόσωπο σας αλλά παραβλέπετε τον λαιμό και το στήθος σας, γεγονός που συμβάλλει στην φθορά αυτών των περιοχών. Δείτε το κι αλλιώς. Ποιος θέλει ένα υπέροχο πρόσωπο, αλλά έναν μέτριο λαιμό και ντεκολτέ;

Διαβάστε ακόμη:

DIY Time: Μάσκα προσώπου με κολοκύθα

Πόροι στο πρόσωπο: 3+1 tips για να τους μειώσετε