Ανισομαστία: Πού οφείλεται και τρόποι αντιμετώπισης

ανισομαστία πού οφείλεται

Ανισομαστία στήθους: Πού μπορεί να οφείλεται; Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης; Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν ανισομαστία έχουν μαστούς που έχουν διαφορετικό σχήμα, θέση ή μέγεθος. Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των γυναικών αντιμετωπίζουν κάποιο βαθμό ανισομαστίας. Ωστόσο, όταν η ανισομαστία υπάρχει σε μεγάλο βαθμό, επηρεάζει την εικόνα του σώματος μιας γυναίκας, αλλά και την αυτοπεποίθηση της. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες μη συμμετρίας του στήθους:

  • Ανισομαστία: Μεγάλη διαφορά στον όγκο και το μέγεθος των μαστών
  • Ανισοθηλία: Μεγάλη διαφορά στις θηλές και την περιθηλαία
  • Συνδυασμός ασσυμετρίας: Δηλαδή, ανισομαστία και ανισοθηλία

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Τα συμπτώματα της ανισομαστίας είναι κυρίως αισθητικά. Δηλαδή, υπάρχει μια διαφορά, για παράδειγμα στο σχήμα, το μέγεθος, το στάδιο ανάπτυξης ή το ποσοστό λίπος των μαστών. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις οι μαστοί είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους.

Πού οφείλεται η ανισομαστία;

Η έντονη ανισομαστία έχει διάφορες αιτίες. Σε πολλές περιπτώσεις έχει σχέση με μια ασθένεια του στήθους, κάποιο ζήτημα ανάπτυξης, ένα ορμονικό θέμα, κάποιο άγνωστο σύνδρομο. Μπορεί ακόμη να είναι και απόρροια μεγάλων αλλαγών του σώματος, όπως η εγκυμοσύνη ή ο θηλασμός.

ανισομαστία πού οφείλεται αντιμετώπιση

Υπάρχει κάποια πρόληψη;

Η ανισομαστία κάνει την εμφάνιση της κατά την ανάπτυξη του στήθους στην εφηβεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει κάποια πρόληψη. Βέβαια, εξαίρεση αποτελεί να είναι απόρροια κάποιας ασθένειας, της οποίας η διάγνωση θα είναι έγκαιρη.

Τι περιλαμβάνει η θεραπεία;

Η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της  ανισομαστίας, είναι η πλαστική και επανορθωτική χειρουργική. Η χειρουργική τεχνική διαφέρει από πλαστικό χειρούργο, αλλά και από ασθενή σε ασθενή.  Βέβαια, πολλοί ασθενείς πραγματοποιούν αυξητική στήθους, μείωση ή συνδυασμό των δύο αυτών μεθόδων.

Με πληροφορίες από: topdoctors.co.uk

Διαβάστε ακόμη:

Αύξηση στο στήθος: 4+1 tips να μειώσετε το πρήξιμο

Πλαστική χειρουργική- Ανόρθωση Στήθους: 3+1 tips για τα αποτελέσματα

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.