Απολέπιση προσώπου στο σπίτι: Tips να γίνει σωστά

απολέπιση προσώπου στο σπίτι

Απολέπιση προσώπου στο σπίτι: Πώς να γίνει σωστά; Από τη χρήση αντιοξειδωτικών, μέχρι στις θεραπείας αναζωογόνησης προσώπου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για την απόκτηση υγιούς και λαμπερής επιδερμίδας. Η απολέπιση παραμένει ένας από τους καλύτερους τρόπους για την βελτίωση της δομής και του τόνου της επιδερμίδας. Επιπλέον, μπορείτε να την πραγματοποιήσετε στο σπίτι. Ωστόσο, είναι πολύ εύκολο να το παρακάνει κανείς, ή να χρησιμοποιήσει λάθος μέθοδο για την απολέπιση του προσώπου. Πώς να κάνετε λοιπόν σωστή απολέπιση;

Τι είναι η απολέπιση;

Η απολέπιση της επιδερμίδας είναι η διαδικασία της αφαίρεσης των νεκρών κυττάρων από τις εξωτερικές στοιβάδες του δέρματος. Η απολέπιση πραγματοποιείται είτε με χημικά, είτε με φυσικά προϊόντα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι απολέπισης. Ένας από αυτούς είναι η χρήση ενός εργαλείου skincare, όπως ένα σφουγγάρι ή μια ειδική βούρτσα. Ένας άλλος είναι η χρήση ενός υγρού ή gel με μικρούς κόκκους, όπως μικροκύτταρα ή ζάχαρη. Η χημική απολέπιση, εφαρμόζει υδροξέα ή ένζυμα, τα οποία αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας.

απολέπιση προσώπου στο σπίτι θεραπεία

Γιατί είναι απαραίτητη η απολέπιση προσώπου στο σπίτι;

Η επιδερμίδα συνεχώς αποκαθιστά τον εαυτό της από τη φθορά της καθημερινότητας. Για αυτό το λόγο, μένουν στις ανώτερες στοιβάδες της νεκρά κύτταρα. Η απολέπιση απομακρύνει αυτά τα κύτταρα. Το αποτέλεσμα είναι μια πιο υγιής και φωτεινή επιδερμίδα.

Ενώ η λάμψη είναι ένα ατού, η απολέπιση βελτιώνει και την υγεία της επιδερμίδας. Σε περίπτωση που η επιδερμίδα είναι γεμάτη με νεκρά κύτταρα, τα προϊόντα περιποίησης δεν εισδύσουν σε αυτή. Συνεπώς, δεν είναι αποτελεσματικά. Με την αφαίρεση τους, οι τοπικές θεραπείες μπορούν πραγματικά να είναι αποτελεσματικές.

Επιπλέον, σε περίπτωση δέρματος με τάσεις ακμής, η απολέπιση προσώπου «ξεβουλώνει» τους φραγμένους πόρους που οδηγούν στην εμφάνιση της ενοχλητικής ακμής. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξασθένηση των σημαδιών ακμής με την επιτάχυνση της αναγέννησης των κυττάρων και την ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου.

απολέπιση προσώπου στο σπίτι tips

Πώς να πραγματοποιήσετε απολέπιση προσώπου στο σπίτι

Σε περίπτωση χρήσης ενός φυσικού προϊόντος απολέπισης, το πρώτο βήμα είναι ο καλός καθαρισμός του προσώπου. Το δεύτερο βήμα είναι η εφαρμογή μικρής ποσότητας από το scrub, και οι απαλές κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο. Είναι σημαντική η τήρηση των οδηγιών του προϊόντος, αλλά και το μασάζ της επιδερμίδας. Ξεβγάλετε καλά με χλιαρό νερό και ταμπονάρετε την επιδερμίδα με μια καθαρή πετσέτα. Ακολουθεί η ενυδατική μάσκα, το serum ή η ενυδατική κρέμα προσώπου.

Προσοχή: Η απολέπιση προσώπου στο σπίτι δε θα πρέπει να υπερβαίνει τη 1-3 φορές την εβδομάδα. Η υπερβολική απολέπιση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την προστατευτική στοιβάδα της επιδερμίδας. Σε περίπτωση κάποιου ζητήματος της επιδερμίδας, συμβουλευτείτε άμεσα τον δερματολόγο σας.

Με πληροφορίες από: dermstore.com

Διαβάστε ακόμη:

Τεχνική Hypperealism Brows: Τι είναι και τι αποτέλεσμα δίνει;

Κόκκινο κραγιόν: Tips να βρείτε την κατάλληλη απόχρωση