Μακριά νύχια: Πώς να τα μακρύνετε φυσικά

makria-nyxia

Ακόμη και χωρίς μανικούρ, τα μακριά νύχια δείχνουν πολύ κομψά αν μεγαλώσουν σωστά. Τα μακριά νύχια αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα trends. Ωστόσο, η περιποίηση τους είναι λίγο δύσκολη αν θέλετε να τα διατηρήσετε υγιή και δυνατά. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικούς τρόπους για να μακρύνετε τα νύχια σας φυσικά, αλλά και να τα διατηρήσετε υγιή.

  1. Κρατήστε τις άκρες των νυχιών σας καθαρές

Η μισή διαδικασία από το να μεγαλώσετε τα νύχια σας φυσικά είναι να τα διατηρήσετε καθαρά. Από τη στιγμή που τα χέρια χρησιμοποιούνται για πολλές διαδικασίες, τα νύχια είναι επιρρεπή σε βρωμιά, μολύνσεις και σε μικρόβια. Αυτό μπορεί να τα οδηγήσει στο  να γίνονται αδύναμα και να σπάνε.

Αν πλένετε τα χέρια σας συχνά και προσεκτικά, όχι μόνο θα διατηρήσετε τα νύχια σας καθαρά, αλλά θα τους δώσετε μια πιο σοφιστικέ εμφάνιση χωρίς προσπάθεια. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και ένα ήπιο σαπούνι για να καθαρίζετε καθημερινά το κάτω μέρος των νυχιών σας.

Θυμηθείτε, η επιδερμίδα και το κάτω μέρος των νυχιών σας είναι μια «δίοδος» για το υπόλοιπο σώμα. Κρατώντας αυτή την περιοχή καθαρή είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, τόσο για αισθητικούς λόγους, όσο και για λόγους υγιεινής.

μακριά νύχια φυσικά

 

  1. Ενυδατώστε τα νύχια σας σωστά

Παρόλο που το σωστό πλύσιμο είναι αρκετά σημαντικό για όμορφα, δυνατά μακριά νύχια, η ενυδάτωση είναι εξίσου σημαντική. Αφού καθαρίσετε τα χέρια και τα νύχια σας καλά, εφαρμόστε ένα δυναμωτικό για τα νύχια, ώστε να βοηθήσετε στην ενυδάτωση της επιφάνειας τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τους χειμερινούς μήνες, όπου οι καιρικές συνθήκες μπορούν να ξηράνουν τις άκρες των νυχιών σας.

Για όσο διάστημα τα μακραίνετε φυσικά, αποφύγετε το βερνίκι νυχιών. Το βερνίκι νυχιών μπορεί να ξηράνει την επιφάνεια των νυχιών σας και να τα αποτρέψει από το να είναι όμορφα και μακριά.

μακριά νύχια βερνίκι

 

  1. Καθιερώστε μια ρουτίνα συντήρησης

Όλα τα καλά πράγματα θέλουν λίγο χρόνο. Τα όμορφα μακριά νύχια δεν αποτελούν εξαίρεση. Αν θέλετε να έχετε μακριά νύχια, καθιερώστε μια ρουτίνα περιποίησης για να ενισχύσετε την ανάπτυξη τους. Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, το ελαφρύ λιμάρισμα θα τα βοηθήσει να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να ασκείτε πολύ πίεση ή να τα λιμάρετε μέχρι την άκρη των δαχτύλων σας. Ένα τακτικό, απαλό λιμάρισμα θα τους κάνει καλό. Επιπλέον, θα αποτρέψει τα νύχια σας από το σπάσιμο, ή από το να γίνονται μαλακά.

Μην ξεχάσετε να δώσετε σχήμα στα νύχια σας μόλις τα λιμάρετε. Αν το κάνετε αυτό τακτικά, θα μπορέσετε να τα βοηθήσετε να μακρύνουν γρήγορα, προκειμένου να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν κάνετε buffing θα βοηθήσετε την άκρη των δαχτύλων σας να γίνει πιο ομαλή, δίνοντας τους μια πιο άρτια, λαμπερή όψη.

μακριά νύχια λίμα

 

Αποφύγετε κακές συνήθειες, όπως να δαγκώνετε, να τρώτε τα νύχια σας ή να τραβάτε τα πετσάκια. Αυτές οι κακές συνήθειες είναι ο εχθρός των δυνατών νυχιών. Είναι και κάποιες κακές συνήθειες για την υγεία των άκρων σας.

Τέλος, θα πρέπει να λάβετε υπόψη και τον τρόπο που οι καθημερινές συνήθειες επηρεάζουν τα άκρα σας. Για παράδειγμα, όταν καθαρίζετε την κουζίνα, φορέστε ένα ζευγάρι προστατευτικά γάντια. Τα νύχια σας με αυτό τον τρόπο δε θα είναι ευάλωτα σε βλαβερά συστατικά των φαρμάκων και θα διατηρηθεί η καλή τους όψη.

Διαβάστε ακόμη:

Επαναφέρετε τη νεότητα στα χέρια σας με υαλουρονικό οξύ

Ακμή στην πλάτη: 4+1 τρόποι αντιμετώπισης