Κουρασμένα πόδια; 2+1 τρόποι ανακούφισης

κουρασμένα πόδια τακούνια

Μερικές φορές μπορεί να είστε στο πόδι όλη μέρα. Ακόμη κι αν δεν είστε στο πόδι όλη μέρα,  είναι συνηθισμένο φαινόμενο να νιώθετε κουρασμένα τα πόδια σας. Πολλές φορές η αίσθηση αυτή συνοδεύεται με αίσθημα πόνου ή δυσφορία. Παρόλα αυτά, σας έχουμε μερικές συμβουλές για να μπορέσετε να μειώσετε το αίσθημα αυτής της δυσφορίας και να βοηθήσετε τα κουρασμένα πόδια σας να χαλαρώσουν.

  1. Κάντε ένα μπάνιο

Κάντε ένα μπάνιο, ή δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να κάνει ένα ποδόλουτρο. Ιδανικά, πρσθέστε λίγο θειϊκό μαγνήσιο, καθώς απελευθερώνονται ιόντα μαγνησίου με την επαφή με το νερό. Έρευνες έδειξαν πως το ποδόλουτρο με το θειϊκό μαγνήσιο αναπληρώνει το μαγνήσιο του σώματος.

κουρασμένα πόδια

  1. Φέρτε τα πόδια σας σε επαφή με το κρύο

Ίσως γνωρίζετε τα οφέλη της κρυοθεραπείας. Μια κομπρέσα τζελ (αφού μπει στην κατάψυξη ή το ψυγείο), μπορεί να ανακουφίσει τα πόδια σας από τους έντονους πόνους και την κούραση και το πρήξιμο. Μπορείτε να το μεταφέρετε εύκολα. Επιπλέον, κρυώνει αρκετά γρήγορα.

  1. Πάρτε ένα «day-off» από τη γυμναστική σας

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι πολύ γρήγορος και απαιτητικός. Η ιδέα του διαλείμματος είναι σχεδόν αστεία. Είναι όμως αρκετά σημαντικό. Όσων αφορά την γυμναστική, πολλοί συνήθως γυμνάζονται υπερβολικά, ή επαναλαμβάνουν συνεχώς το ίδιο πρόγραμμα γυμναστικής ή τις ίδιες ασκήσεις. Αν δεν αφήσετε το σώμα σας να ξεκουραστεί μπορεί μακροπρόθεσμα να το βλάψετε. Ακούστε το σώμα σας. Αν σας λέει να ξεκουραστείτε, ξεκουραστείτε. Η έλλειψη ξεκούρασης δε συμβάλλει μόνο στα κουρασμένα πόδια, αλλά σε ένα γενικό αίσθημα κόπωσης και εξάντλησης. Κανείς δεν το θέλει αυτό.

κουρασμένα πόδια

 

  1. Καθίστε σωστά

Πολλές φορές, προκαλείται σωματική κόπωση εξαιτίας της κακής στάσης του σώματος. Μια στάση που μπορείτε να πάρετε για να ανακουφίσετε τα πόδια και το σώμα σας ονομάζεται Virasana, ή αλλιώς «Η στάση του ήρωα». Το αίσθημα της πίεσης αναζωογονεί σε βάθος τους μύες των ποδιών, τα γόνατα και τους αστραγάλους και αφήνει τα πόδια ανάλαφρα.

Δοκιμάστε

Γονατίστε με τα γόνατα ενωμένα και τα πόδια ανοιχτά με ένα μεγάλο μαξιλάρι πίσω σας, ανάμεσα στα πόδια. Καθίστε κάτω στη στήριξη του μαξιλαριού. Αν πονάτε στα γόνατα, δώστε περισσότερο ύψος. Καθίστε ψηλά, με τα χέρια να ακουμπούν στα πόδια σας για 2-4 λεπτά. Όταν τελειώσετε την άσκηση, τεντώστε τα πόδια σας μπροστά για λίγα δευτερόλεπτα, για να ισιώσουν οι σύνδεσμοι του γόνατος.

κουρασμένα πόδια

 

  1. Μειώστε το αλάτι

Γνωρίζατε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, η αλλαγή της διατροφής μπορεί να σας βοηθήσει με τον πόνο των ποδιών; Έρευνες έχουν δείξει ότι η διατροφή χαμηλή σε κάλιο, ασβέστιο ή μαγνήσιο μπορεί να οδηγήσει σε κράμπες. Επομένως, προσπαθήστε να προσθέσετε στη διατροφή σας τρόφιμα όπως η γλυκοπατάτα, το μπρόκολο, το γιαούρτι, οι σαρδέλες, οι φακές, το σπανάκι, το κινόα και το τόφου. Αν η πρόσληψη αλατιού είναι υψηλή εξαιτίας των επεξεργασμένων τροφίμων και του πρόσθετου αλατιού, προσπαθήστε να το ελαττώσετε.

 

 

Διαβάστε ακόμη:

«Σκοτεινό πρόσωπο»: 5+1 λόγοι που είναι θαμπό

Φάκελος περιποίηση: 6+1 μυστικά ομορφιάς από όλο τον κόσμο