Βιταμίνη Ε στο πρόσωπο: Τι ιδιότητες έχει;

βιταμίνη Ε πρόσωπο

Η βιταμίνη Ε αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά στα προϊόντα περιποίησης για το πρόσωπο. Βρίσκεται φυσικά στον οργανισμό, αλλά λαμβάνεται και από ορισμένα τρόφιμα. Αν κοιτάξετε πιο αναλυτικά στα προϊόντα περιποίησης που έχετε, ίσως τη βρείτε ανάμεσα στα συστατικά τους. Ίσως έχετε λάβει τη βιταμίνη Ε και ως συμπλήρωμα διατροφής. Τι είναι όμως η βιταμίνη Ε και τι μπορεί να προσφέρει στο πρόσωπο;

Τι είναι η βιταμίνη Ε;

Η βιταμίνη Ε ουσιαστικά αναφέρεται σε μια ομάδα λιποδιαλυτικών χημικών ενώσεων. Αυτές οι ενώσεις αποτελούνται από 8 τύπους τοκοφερολών με αντιοξειωτική δράση. Αν βλέπετε βιταμίνη Ε στα προϊόντα, συνήθως είναι τοκοφερόλη.

βιταμίνη Ε πρόσωπο σέρουμ

Πώς η βιταμίνη Ε επηρεάζει την επιδερμίδα;

Σε τοπική χρήση, μπορεί να συμβάλει στη αντιμετώπιση διάφορων ζητημάτων της επιδερμίδας, όπως την αποκατάσταση της – πχ. από τη φθορά από τον ήλιο ή τις ουλές και το κάψιμο.

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, η βιταμίνη Ε είναι ένα αντιοξειδωτικό. Τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για την υγεία του οργανισμού τόσο σε τοπική, όσο και σε εσωτερική χρήση. Αποτρέπουν την καταστροφή των κυττάρων συμβάλλοντας στην αφαίρεση των ελεύθερων ριζών.

Οι ελεύθερες ρίζες, στην «προσπάθεια τους να γίνουν σταθερές» μπορούν να γίνουν καταστροφικές. Έτσι, μπορούν να καταστρέψουν οτιδήποτε «βρεθεί στον δρόμο τους», όπως πρωτεΐνες, DNA, συνδετικούς ιστούς. Όσο πιο αποτελεσματική είναι η αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών, τόσο πιο προστατευμένη θα είναι η επιδερμίδα. Αυτός είναι και ένας από τους ρόλους που έχει η βιταμίνη Ε.

Άλλες ιδιότητες που έχει η βιταμίνη Ε

Επιπλέον, η βιταμίνη Ε έχει ενυδατικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Συμβάλλει στην ενδυνάμωση της επιδερμίδας. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση ώστε να μπορεί να ανακουφίζει την επιδερμίδα. Τέλος, είναι καλή για την ενυδάτωση της επιδερμίδας και λειτουργεί ως ένα αποτελεσματικό ουδέτερο φράγμα για τον ήλιο.

βιταμίνη Ε μάσκα

Ποιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την βιταμίνη Ε στο πρόσωπο τους;

Η βιταμίνη Ε συνήθως δε συστήνεται στις πολύ ευαίσθητες, πολύ λιπαρές, ή τις επιδερμίδες με τάσεις ακμής. Αν και δεν παρατηρείται συχνά, η τοπική χρήση της μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση αλλεργιών.

Για την πλειοψηφία, η βιταμίνη Ε έχει αρκετά οφέλη και για αυτό το λόγο αξίζει να την ενσωματώσετε στην skincare routine σας.

Αν δεν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει βιταμίνη Ε, ή έχετε πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, δοκιμάστε την πρώτα σε μια ενυδατική κρέμα.

βιταμίνη Ε

Βιταμίνη Ε και συμπληρώματα

Η βιταμίνη Ε χορηγείται και ως συμπλήρωμα διατροφής. Η εταιρεία Lamberts, μέσα από ενδελεχή έρευνα, παράγει αυτού του είδους τη βιταμίνη, σε εργαστήρια που πληρούν όλες τις υψηλές προδιαγραφές.

Διαβάστε ακόμη:

Λάδι κάνναβης στο πρόσωπο: Τι οφέλη έχει;

Υαλουρονικό οξύ και ξηροδερμία; 2+1 λάθη στη χρήση