Υαλουρονικό οξύ και ξηροδερμία; 2+1 λάθη στη χρήση

υαλουρονικό οξύ ξηροδερμία

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα από τα πιο ενυδατικά συστατικά στο skincare, αλλά αν χρησιμοποιηθεί λάθος, μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται όταν χρησιμοποιείτε με λάθος τρόπο το υαλουρονικό οξύ.

  1. Εφαρμόζετε υαλουρονικό οξύ σε ξηρή-στεγνή επιδερμίδα

Αν η επιδερμίδα σας είναι αφυδατωμένη, και υπάρχει έλλειψη υγρασίας στον αέρα γύρω σας, τότε το προϊόν θα «τραβήξει» την ενυδάτωση από τις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας για να ενυδατώσει την επιφάνεια. Αυτό σημαίνει ότι η επιδερμίδα σας θα είναι πιο αφυδατωμένη από πριν.

Επιπλέον, συνήθως προτείνεται να εφαρμόζεστε υαλουρονικό οξύ σε νωπή (όχι εντελώς στεγνή) επιδερμίδα για καλύτερα αποτελέσματα. Εφαρμόζοντας το υαλουρονικό οξύ σε νωπή επιδερμίδα, το υλικό έχει περισσότερα στοιχεία ενυδάτωσης γύρω του.

υαλουρονικό serum ξηροδερμία

 

  1. Χρήση υαλουρονικού οξέος ως ενυδατική κρέμα

Το υαλουρονικό οξύ θεωρείται από πολλούς ως ενυδατικό. Στην πραγματικότητα, θα έπρεπε να θεωρείται ως ένας προσωρινός ενυδατικός παράγοντας. Χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί σε συνεργασία με άλλους ενυδατικούς παράγοντες. Το υαλουρονικό οξύ δεν παρέχει από μόνο του την ενυδάτωση που χρειάζεται η επιδερμίδα.

Έπειτα από την εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος, βεβαιωθείτε ότι θα υπάρχει η κατάλληλη ενυδάτωση στο δέρμα σας, εφαρμόζοντας και μια ενυδατική κρέμα.

Αν θέλετε να αποφύγετε την ξηροδερμία από το υαλουρονικό οξύ, προσέξτε η skincare routine σας να δείχνει κάπως έτσι: Καθαρισμός -> toner –> Yαλουρονικό οξύ -> ενυδάτωση -> SPF.

υαλουρονικό οξύ πρόσωπο ξηροδερμία

 

  1. Μοριακό βάρος και δύναμη

Το μόριο του υαλουρονικού οξέος είναι αρκετά μεγάλο. Επομένως, μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιείτε προϊόντα που έχουν μεσαίο με χαμηλό μοριακό βάρος, ώστε να απορροφόνται πιο  εύκολα από την επιδερμίδα. Αν παρατηρήσετε ότι η επιδερμίδα σας δεν αντιδρά καλά στο υαλουρονικό οξύ, ή ότι αρχίζετε να εμφανίζετε ξηροδερμία, είναι ένα σημάδι ότι θα πρέπει να αλλάξετε προϊόν με υαλουρονικό οξύ και να προτιμήσετε με ένα διαφορετικό μοριακό βάρος.

Αξίζει να χρησιμοποιήσετε υαλουρονικό οξύ;

Όπως και με όλα τα προϊόντα περιποίησης, το υαλουρονικό οξύ αξίζει να το χρησιμοποιήσετε, όταν το χρησιμοποιήσετε σωστά. Αν ο στόχος σας είναι η ενυδάτωση της επιδερμίδας και η μείωση των λεπτών γραμμών, η χρήση ενός προϊόντος που περιέχει υαλουρονικό οξύ είναι μια καλή ιδέα.

Διαβάστε ακόμη:

Υαλουρονικό οξύ στα μαλλιά; Κι όμως θα σας κάνει καλό

Υαλουρονικό οξύ: Απαλλαγείτε από τις ρυτίδες στο μεσόφρυο