Σταγόνες για άσπρα μάτια: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

σταγόνες για τα μάτια

Σταγόνες για τα μάτια: Μπορούν να είναι αποτελεσματικές; Σχεδόν όλοι σε κάποια φάση της ζωής τους αντιμετωπίζουν κόκκινα μάτια. Συνήθως κάνουν την εμφάνιση τους:

  • Λόγω κούρασης
  • Λόγω αλλεργιών
  • Εξαιτίας καπνού
  • Λόγω ερεθισμών από τους φακούς επαφής
  • Από την υπερβολική χρήση υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου
  • Λόγω κολύμβησης σε πισίνα

Πώς λειτουργούν οι σταγόνες για τα μάτια;

Οι σταγόνες για τον καθαρισμό του κόκκινου από τα μάτια συνήθως περιέχουν αποσυμφορητικό. Αυτό το είδος φαρμάκου μειώνει προσωρινά το πρήξιμο από τα αιμοφόρα αγγεία. Όταν αυτά τα αιμοφόρα αγγεία δεν είναι πλέον πρησμένα, το ροζ ή το κόκκινο εξαφανίζεται.

Ένας άλλος τύπος σταγόνων περιέχει μη αποσυμφορητικά συστατικά. Αυτό μειώνει εξίσου το πρήξιμο στα αιμοφόρα αγγεία. Ορισμένες σταγόνες για τα μάτια περιέχουν λιπαντικές-ενυδατικές ουσίες. Οι λιπαντικές-ενυδατικές ουσίες συμβάλλουν στην προστασία των ματιών από την ξηρότητα που προκαλεί ερεθισμούς.

σταγόνες για τα μάτια κόκκινα

Είναι ασφαλείς οι σταγόνες για τα μάτια;

Όταν η ανακούφιση από τα κόκκινα μάτια υποχωρήσει από τις σταγόνες, τα μάτια σας θα γίνουν περισσότερο κόκκινα. Αυτή η επαναφορά του κόκκινου μπορεί να χειροτερεύσει με την πάροδο του χρόνου. Για αυτό το λόγο, πολλοί γιατροί συστήνουν τεχνητά δάκρυα ή ενυδατικές σταγόνες. Αποφύγετε την εμφάνιση αυτού του φαινομένου, με την επίσκεψη στον γιατρό σας, προκειμένου να σας προτείνει σταγόνες με βάση τις ανάγκες σας.

Πότε να χρησιμοποιήσετε τις σταγόνες για τα μάτια;

Σε περίπτωση που χρήσης σταγόνων για τη μείωση των κόκκινων ματιών, αρκεί η προσωρινή χρήση τους. Μερικές περιπτώσεις κατάλληλης χρήσης είναι ένα σημαντικό meeting, ή πριν από σημαντικά κοινωνικά events.

Πότε θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας σχετικά με τα κόκκινα μάτια;

Τα κόκκινα μάτια συνήθως είναι ένα προσωρινό σύμπτωμα κάποιου ερεθισμού, κούρασης ή κάποιας μόλυνσης (άλλες αιτίες που προκαλούν κόκκινα μάτια). Βέβαια, σε ορισμένες περιπτώσεις τα κόκκινα μάτια μπορεί να είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρότερου προβλήματος ή κάποιας ασθένειας. Η επίσκεψη στον οφθαλμίατρο είναι απαραίτητη σε περίπτωση που:

  • Τα μάτια σας κοκκινίζουν ξαφνικά
  • Τα μάτια σας είναι συνεχώς κόκκινα
  • Έχετε πόνους, δυσκολία στην όραση ή δυσφορία στα μάτια σας
  • Σε περίπτωση τραυματισμού

Ο οφθαλμίατρος σας μπορεί να καθορίσει την αιτία των κόκκινων ματιών, αλλά και να σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

Με πληροφορίες από: aao.org

Διαβάστε ακόμη:

Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια: 3+1 θεραπείες

Juvederm fillers: Τι προσφέρουν στο πρόσωπο

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.