Πλαστική μύτης χωρίς χειρουργείο; Θεραπεία με fillers

πλαστική μύτης χωρίς χειρουργείο

Η πλαστική μύτης χωρίς χειρουργείο είναι μια δημοφιλής και οικονομικότερη λύση σε σχέση με την ρινοπλαστική. Επιπλέον, δεν περιλαμβάνει τη χρήση νυστεριού καθ’όλη τη διάρκεια της. Σε αντίθεση με την ρινοπλαστική, τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα.

Πώς λειτουργεί η θεραπεία;

Η πλαστική μύτης χωρίς χειρουργείο, ή αλλιώς, υγρή ρινοπλαστική, περιλαμβάνει την τοποθέτηση filler στη μύτη, με στόχο την αλλαγή και τη διόρθωση της δομής της μύτης. Η πλαστική μύτης χωρίς χειρουργείο μπορεί να κάνει την άκρη της μύτης πιο εμφανή, ή να ανυψώσει την άκρη της μύτης αν είναι επιθυμητό. Μπορεί ακόμη να διορθώσει ένα ραχιαίο χτύπημα ή να βελτιώσει την εμφάνιση της γέφυρας της μύτης. Επιπλέον, είναι αρκετά αποτελεσματική στην μείωση πιθανών «βαθουλωμάτων» και στην προσθήκη όγκου και συμμετρίας στη μύτη. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι μια αισθητικά πιο όμορφη και καλοσχηματισμένη μύτη.

πλαστική μύτης χωρίς χειρουργείο υαλουρονικό

Ποια υλικά χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία;

Για την πλαστική μύτης χωρίς χειρουργείο, γίνεται στον μεγαλύτερο βαθμό η χρήση fillers με υαλουρονικό οξύ. Τα πιο δημοφιλή fillers με υαλουρονικό οξύ είναι της Restylane και της Juvederm. Επιπλέον, χρησιμοποιείται και το Radiesse, ένα filler με μικροσφαιρίδια ασβεστούχου υδροξυαπατίτη.

Η τοποθέτηση των fillers γίνεται μέσω της χρήσης ενέσιμων στις επιθυμητές περιοχές έπειτα από τη χρήση μιας κρέμας μουδιάσματος, ή τοπικής αναισθησίας. Τα σημεία έγχυσης του υλικού μπορούν να διαμορφωθούν από τον χειρούργο, προκειμένου να αποκτηθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η υγρή ρινοπλαστική μπορεί να βελτιώσει το σχήμα της μύτης. Αν και επιδιορθώνονται αρκετές ατέλειες, δεν παρατηρούνται μεγάλες αλλαγές στο μέγεθος της μύτης.

Απαιτείται κάποια διάρκεια ανάρρωσης;

Η πλαστική μύτης χωρίς χειρουργείο αποτελεί μια γρήγορη θεραπεία, που δεν απαιτεί κάποιο χρόνο ανάρρωσης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στην εργασία σας καις τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Σε αντίθεση με τη χειρουργική ρινοπλαστική, τα αποτελέσματα της πλαστικής της μύτης χωρίς χειρουργείο είναι άμεσα. Τα αποτελέσματα ωστόσο δεν είναι μόνιμο, με μέση διάρκεια περίπου 6-12 μήνες.

πλαστική μύτης χωρίς χειρουργείο γυναίκα

Για ποιους ενδείκνυται η θεραπεία;

Η μη χειρουργική πλαστική στη μύτη είναι μια πολύ καλή θεραπεία για όσους θέλουν να πειραματιστούν σχετικά με τις αλλαγές που μπορούν να πραγματοποιήσουν στη μύτη τους, ή για αυτούς που θέλουν να πραγματοποιήσουν διακριτικές αλλαγές στη μύτη τους.

Ωστόσο, όσοι ενδιαφέρονται για δραματικές αλλαγές στη μύτη τους, ή επιθυμούν να αλλάξουν το μέγεθος της μύτης και όχι το σχήμα, η χειρουργική λύση είναι μια καλύτερη επιλογή για αυτούς. Ένας πλαστικός χειρούργος θα είναι σε θέση να επιλέξει ποια θεραπεία είναι η κατάλληλη για εσάς, αλλά και τον τρόπο που θα πετύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 Υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών;

Η αλλεργική αντίδραση και οι πιθανές παρενέργειες είναι εξαιρετικά σπάνιες όσον αφορά τη χρήση fillers με υαλουρονικό οξύ. Ωστόσο, συστήνεται ο ασθενής να αναφέρει στον γιατρό του αλλεργίες, προηγούμενες επεμβάσεις, ή τη χρήση κάποιας φαρμακευτικής αγωγής, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης βιταμινών ή κάποιας φαρμακευτικής αγωγής. Οι μόνες παρενέργειες που έχουν εντοπιστεί και υπάρχει ελάχιστη πιθανότητα εμφάνισης περιλαμβάνουν ελάχιστο πρήξιμο, ερυθρότητα και εμφάνιση μικρού μώλωπα.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική Χειρουργική Προσώπου: Τα trends που θα μας απασχολήσουν

Ρυτίδες στο μέτωπο: Αντιμετωπίζονται με brow lift;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.