Ο καφές προστατεύει από τον καρκίνο;

Ο καφές δρα όντως ως ασπίδα κατά του καρκίνου; Μύθος ή αλήθεια;

 

Καλά τα νέα για όσες δεν μπορούν να κάνουν στιγμή χωρίς το καφεδάκι τους! Οι ερευνητές βρήκαν πως όσο περισσότερο καφέ πίνουμε τόσο περισσότερο προστατευόμαστε από τον καρκίνο.

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «the journal Cancer Research» το να πίνεις καφέ μειώνει τις πιθανότητες για εμφάνιση καρκινωμάτων κι άλλων μορφών καρκίνου του δέρματος.

Το κλειδί είναι η καφεΐνη

Και με τα υπόλοιπα ροφήματα τι γίνεται; Μόνο ο καφές έχει ευεργετικά συστατικά;

Όπως εκτιμούν οι μελετητές, το κλειδί είναι η καφεΐνη και γι΄ αυτό κατατάσσουν στα ευεργετικά ροφήματα και το τσάι αλλά και τη σοκολάτα. Προειδοποιούν όμως πως η κατανάλωση πρέπει πάντα να γίνεται με μέτρο και δίχως παρελκόμενα, όπως για παράδειγμα μπισκοτάκια, ζάχαρη και λοιπά γλυκίσματα και συνοδευτικά που θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

Μπορείς να πίνεις όσο καφέ θέλεις;

Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να πίνουμε καφέ με τα γαλόνια; Οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί: Παν μέτρον άριστον. Άλλωστε, όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενα άρθρα μας, τα ευεργετικά οφέλη του καφέ μπορούν να γυρίσουν μπούμερανγκ αν οδηγηθούμε σε υπερκατανάλωση. Καφεδάκι λοιπόν αλλά με μέτρο για υγεία τούρμπο!

Επιμέλεια: Δήμητρα Γκούντρα

womanonly.gr