Δραστηριότητες με τα παιδιά στο σπίτι: 3+1 ιδέες

δραστηριότητες με παιδιά στο σπίτι

Δραστηριότητες με παιδιά στο σπίτι: Ποιες είναι οι καλύτερες ιδέες; Τώρα που είναι χειμώνας, τα παιδιά περνούν όλο και περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Φυσικά, επιθυμούν τον ποιοτικό χρόνο με τους γονείς τους. Επιπλέον, θέλουν να είναι απασχολημένα και να διασκεδάζουν. Ποιες είναι οι δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι, να περάσετε ποιοτικό χρόνο όλοι μαζί, ενώ παράλληλα θα διασκεδάσετε; Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές προτάσεις.

  1. Μαγειρική- Παρασκευή γλυκών

Η μαγειρική ή η παρασκευή γλυκών είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας. Για πολλές οικογένειες αποτελεί και μια παράδοση. Τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν στο ανακάτεμα των συστατικών, στο πλάσιμο, και φυσικά στη δοκιμή. Αν επιλέξετε κάποια εύκολη συνταγή μπορείτε να αφήσετε τα μεγαλύτερα παιδιά να κάνουν όλη τη δουλειά όσο εσείς επιβλέπετε.

  1. Χορός

Όταν περνούν πολύ χρόνο στο σπίτι, τα παιδιά έχουν αρκετή ενέργεια που πρέπει να τη διοχετεύσουν. Ο χορός αποτελεί μια από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες με παιδιά στο σπίτι που μπορεί να τους δώσει λίγη κίνηση.

δραστηριότητες με παιδιά στο σπίτι χορός

  1. Ιστορία- Θεατρικό

Μια από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες με τα παιδιά στο σπίτι. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν και μόνα τους. Τα μικρότερα μπορείτε να τα βοηθήσετε και να γράψετε μια ιστορία μαζί ή ένα θεατρικό. Ο πιο εύκολος τρόπος να ξεκινήσετε είναι η δημιουργία των χαρακτήρων. Στη συνέχεια; Η επιλογή του τοπίου-σκηνικού. Τα υπόλοιπα θα γίνουν μόνα τους. Όταν ολοκληρώσετε την ιστορία, μπορείτε να την αναπαραστήσετε, σαν ένα μικρό θεατρικό. Η διασκέδαση είναι μονόδρομος.

  1. Κατασκευή σπιτιού με μαξιλάρια

Ίσως έχετε κι εσείς παιδικές αναμνήσεις. Σε περίπτωση ευχάριστων αναμνήσεων, γιατί να μη δημιουργήσετε κι εσείς ευχάριστες αναμνήσεις για το παιδί σας; Τα μαξιλάρια του καναπέ, των κρεβατιών, τα διακοσμητικά, κουβέρτες αποτελούν δομικά υλικά ενός φρουρίου- καταφυγίου. Έπειτα από την κατασκευή, η ανάγνωση μιας ταινίας στο φρούριο, η παρακολούθηση μιας ταινίας θα είναι μαγευτική.

Διαβάστε ακόμη:

Θηλασμός διδύμων: Tips για να είναι εύκολος

Χριστούγεννα με παιδιά 2+ ετών: 4+1 δραστηριότητες