3 τρόποι για να μειώσετε την κυτταρίτιδα!

Αρχίστε από τώρα.
Όπως έχουμε ξαναπεί όλες οι ατέλειες του σώματος και του δέρματος διορθώνονται συνδυαστικά: σωστή διατροφή, καθημερινή σωματική άσκηση και σωστή περιποίηση. Συνδυάζοντας τα παραπάνω θα έχετε καλύτερα και άμεσα αποτελέσματα.
Παρακάτω θα μιλήσουμε για την περιποίηση του δέρματος ώστε να μειωθεί η κυτταρίτιδα.
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε:

Μασάζ και απολέπιση – Κάντε μασάζ και απολέπιση, χρησιμοποιώντας μια σκληρή λούφα ή μαλακή βούρτσα σώματος. Κάντε μασάζ σε στεγνό δέρμα, με τη βούρτσα ή τη λούφα, με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις, δηλαδή πιέζοντας περισσότερο από κάτω προς τα πάνω. Έτσι, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και ενεργοποιείται το λεμφικό σύστημα που είναι υπεύθυνο για την αποβολή των τοξινών και των αποβλήτων του μεταβολισμού. Στη συνέχεια ξεπλυθείτε για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και απλώστε τη μάσκα και το body wrap ή κάντε κανονικά ντους και απλώστε μια ενυδατική κρέμα σώματος ή λάδι. Εννοείτε ότι θα πρέπει να πλύνετε πολύ καλά τη βούρτσα ή τη λούφα με σαπούνι και να την αφήσετε να στεγνώσει πριν την επόμενη χρήση. Μπορείτε να κάνετε αυτή την τεχνική σε όλο σώμα 1-2 φορές την εβδομάδα και καθημερινά στις προβληματικές περιοχές. Οι γυναίκες που έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα, φλεβίτιδα, ευρυαγγείες και κιρσούς απαγορεύεται να εφαρμόζουν αυτή την τεχνική.
Μάσκα κατά της κυτταρίτιδας – Φτιάξτε μια σπιτική μάσκα σώματος κατά της κυτταρίτιδας χρησιμοποιώντας υλικά όπως σκόνη από καφέ, φύκια, άργιλο, αλόη, χυμό λεμονιού ή επιλέξτε μια του εμπορίου με παρόμοια υλικά. Εφαρμόστε τη 2-3 φορές την εβδομάδα.
Body wrap – Ένας κλασικός τρόπος για την μείωση πόντων καθώς και τη μείωση της κυτταρίτιδας είναι το body wrap. Το body wrap είναι ένας τρόπος για να βοηθήσετε το δέρμα και τον οργανισμό να αποβάλλουν τις τοξίνες, τυλίγοντας τις προβληματικές περιοχές με μεμβράνη. Σκοπός αυτής της τεχνικής είναι να δημιουργήσει τοπικά μια κατάσταση παρόμοια με αυτή έχοντας πυρετό. Έτσι, το σώμα ενεργοποιεί την έντονη εφίδρωση με αποτέλεσμα να αποβάλλονται οι βλαβερές τοξίνες. Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται σε συνδυασμό με μια μάσκα κατά της κυτταρίτιδας. Το body wrap μπορεί να εφαρμοστεί 2-3 φορές την εβδομάδα και 20-30 λεπτά, κατά τη διάρκεια καλό είναι να κινήστε ή να κάνετε γυμναστική.
Extra tips:
• Όταν φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, εφαρμόστε τα παραπάνω 1 φορά την εβδομάδα για συντήρηση.
• Αν έχετε κάποιες χρόνιες παθήσεις, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας γιατρό πριν εφαρμόσετε τα παραπάνω.
• Την πρώτη φορά που θα κάνετε τα παραπάνω, κάντε πρώτα ένα τεστ, σε μικρή περιοχή του σώματος.