Και οι μαμάδες αναζητούν τον πλαστικό τους

Είναι γεγονός πια ότι η ηλικία κατά την οποία γεννά η ελληνίδα γυναίκα έχει αυξηθεί δραματικά. Με το μεγαλύτερο ποσοστό να αποκτάει το πρώτο παιδί μετά την ηλικία των τριάντα ετών.  Οι γυναίκες αυτής της ηλικίας, όπως είναι φυσικό έχουν λιγότερη ελαστικότητα στο δέρμα τους  και μικρότερη ικανότητα παραγωγής κολλαγόνου. Με αποτέλεσμα το σώμα τους να είναι δύσκολο να επανέλθει στην κατάσταση που  ήταν πριν από την εγκυμοσύνη.

Έτσι ενώ παλαιότερα στις δεκαετίες των 40 και 50 ετών οι πιο δημοφιλείς επεμβάσεις ήταν τα facelift, τα μετωπιαία lift και η βλεφαροπλαστική, σήμερα οι γυναίκες σε αυτές τις ηλικίες προτιμούν την ανόρθωση του μαστού, την κοιλιοπλαστική, τη λιποαναρρόφηση και την ανόρθωση των γλουτών και των μηρών.

Τα στατιστικά μίας μεγάλης εταιρίας πλαστικής χειρουργικής στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρουν  αύξηση κατά 33% στις επεμβάσεις κοιλιοπλαστικής και 46% στις επεμβάσεις ανόρθωσης του μαστού.  Αύξηση επίσης κατά 28% εμφανίζουν και οι θεραπείες για την αποκατάσταση των ουλών και των ραγάδων του δέρματος.

Κείμενο: Αντωνιάδης Αθανάσιος, Πλαστικός Χειρουργός.