Απόλυτη κοκέτα με μηδέν σπατάλη!

Μάθε τι μπορεις να κάνεις για να φαίνεσαι στην τρίχα, χωρίς πολύ κόπο και ελάχιστα έξοδα.

Θέλεις να είσαι πάντα περιποιημένη, αλλά μάλλον δεν έχεις μια στρατιά ειδικών να σ’ ακολουθεί για να φροντίζει την εμφάνιση σου σε κάθε σου βήμα και πιθανόν δεν έχεις ούτε τον χρόνο και τα χρήματα για να επενδύσεις στα κομμωτήρια. Ωστόσο αρκεί να φροντίσεις τρία σημεία-κλειδιά για την εμφάνιση σου και θα είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις κάθε πρόκληση και κάθε πρόσκληση.

Βλέπεις τα μαλλιά, το πρόσωπο και τα νύχια λένε για σένα περισσότερα απ’ όσα θα ήθελες ν’ αποκαλύψεις και αν διεκδικείς τον τιμητικό τίτλο της κοκέτας, οφείλεις να τα διατηρείς πάντα φροντισμένα. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει “φροντισμένα”;

Βαμμένα άριστα μαλλιά
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ακαλαίσθητο σ’ ένα γυναικείο κεφάλι από τη ρίζα των μαλλιών που ξεχωρίζει. Γι’ αυτό φρόντισε να βάφεις τα μαλλάκια σου αρκετά συχνά, ανάλογα με τον ρυθμό που μακραίνουν, δηλαδή κάθε 6 με -το πολύ- 8 εβδομάδες. Αν λυπάσαι τα χρήματα της βαφής στο κομμωτήριο και γι’ αυτό έχεις αραιώσει τις επισκέψεις σου, μπορείς άνετα να μάθεις να τα βάφεις μόνη σου ή με τη βοήθεια μιας φίλης στο σπίτι. Αν δεν έχεις πολλές απαιτήσεις για ειξιδικευμένες τεχνικές (π.χ. ανταύγειες) το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου καλό, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιήσεις επαγγελματική βαφή που θα σου έρθει και πολύ πιο οικονομικά.
Όσο για το στάιλινγκ, το ιδανικό μήκος είναι εκείνο που σου επιτρέπει να πιάσεις τα μαλλιά σου αλογοουρά, ή να τα σηκώσεις σε ένα κομψό σινιόν ανά πάσα στιγμή, ώστε να είσαι πάντα καλοχτενισμένη ακόμη κι αν δεν έχεις τον χρόνο να λουστείς. Εναλλακτικά, ένα πολύ κοντό κούρεμα θα σου επιτρέψει να λούζεσαι τακτικά και είναι εξίσου βολικό, ιδιαίτερα αν έχεις λεπτά χαρακτηριστικά και ίσια τρίχα.

 

Η τέλεια αντιπροσωπεία
Περισσότερο απ’ οποιοδήποτε άλλο σημείο της εμφάνισης σου, τα μάτια και τα χείλια σου συγκεντρώνουν πάντα την προσοχή των άλλων και απαιτούν την ανάλογη προσοχή από σένα. 

Τα φρύδια: είτε σ’ αρέσουν χοντρά, είτε λεπτά, ποτέ μην αμελείς τη σημασία των καλογραμμένων φρυδιών. Η καθαρή γραμμή τους λειτουργεί σαν κορνίζα που αναδεικνύει το βλέμμα σου. Αντίθετα, οι διάσπαρτες τριχούλες το σκοτεινιάζουν και σου προσθέτουν χρόνια. Άρα, τα 15 λεπτά που θα αφιερώσεις για να τα καθαρίσεις με το τσιμπιδάκι μια φορά την εβδομάδα (συχνότερα είναι περιττό) είναι ένα ελάχιστο τίμημα για να εξασφαλίσεις ότι θα είναι άψογα σε κάθε περίσταση.

Τα μάτια: λίγο κονσίλερ και δυο στρώσεις μάσκαρα αρκούν για να δώσεις στο βλέμμα σου την απαραίτητη ένταση. Ακόμη κι αν πιέζεσαι από χρόνο ή βαριέσαι , δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για να μην αφιερώσεις αυτά τα δύο λεπτά στον καθρέφτη.

Τα χείλη: ακόμη πιο απλή είναι φροντίδα των χειλιών σου και δεν χρειάζεται καν καθρέφτη, αφού αρκεί ν’ ακουμπήσεις λίγο λιπγκλός στο κέντρο του πάνω χείλους και μετά να τρίψεις τα χείλια σου μεταξύ του για ν’ απλώσεις ομοιόμορφα το προϊόν. Αν προτιμάς το κραγιόν μπορείς να κάνεις ακριβώς το ίδιο, απλώνοντας το ταμποναριστά επίσης στο κέντρο του άνω χείλους.

Κομψότητα στα άκρα
“Εξ όνυχος τον λέοντα”, λέει το αρχαίο γνωμικό και ισχύει απόλυτα στο παιχνίδι της κομψότητας: τα περιποιημένα ή απεριποίητα άκρα καθρεφτίζουν αυτό που είσαι πραγματικά. Η ελάχιστη προσπάθεια για να κερδίσεις τις εντυπώσεις είναι ένα σκούρο μεταλλικό βερνίκι που απλώνεται εύκολα, ακόμη και σε μια στρώση και στεγνώνει γρήγορα. Φρόντισε όμως να το ξεβάψεις αμέσως μόλις ξεφτίσει, έστω και λίγο. Για έξτρα μπόνους, διατήρησε τα νύχια σου κοντά λιμάροντας τα μια φορά την εβδομάδα. Μετά σπρώξε τα πετσάκια με το ξυλάκι, κόψε τις παρονυχίδες με το πενσάκι και πέρασε τα με μια διάφανη βάση πριν το χρώμα. Το αποτέλεσμα θα διατηρηθεί για διπλάσιο χρόνο αν απλώσεις στο τέλος ένα ειδικό διάφανο σκληρυντικό.

 

Πηγή: womenonly.gr