Βραχιονοπλαστική: Μπορεί να εμφανίσει επιπλοκές;

βραχιονοπλαστική επιπλοκές

Μπορεί η βραχιονοπλαστική να εμφανίσει επιπλοκές; Κανείς δε θέλει να σκέφτεται επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν έπειτα από μια πλαστική επέμβαση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταλάβει κανείς πιθανούς κινδύνους που μπορεί να προκύψουν, να αναγνωρίσει τα πρώτα συμπτώματα και να γνωρίζει πώς να αντιδράσει σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα.  Ποιες είναι όμως οι επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν από τη βραχιονοπλαστική;

Τι είναι η βραχιονοπλαστική;

Γνωστή και ως arm lift, η βραχιονοπλαστική είναι μια αισθητική επέμβαση που περιλαμβάνει την αφαίρεση της περίσσειας επιδερμίδας και λίπους, για τον καλύτερο σχηματισμό και σύσφιξη των χεριών. Η βραχιονοπλαστική είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους έχουν χάσει έναν μεγάλο αριθμό σωματικού βάρους, και αντιμετωπίζουν χαλάρωση. Αυτή η χαλάρωση της επιδερμίδας καθιστά δύσκολη την εφαρμογή των ρούχων, ή την άνεση στη γυμναστική και τις καθημερινές δραστηριότητες.

βραχιονοπλαστική επιπλοκές θεραπεία

Τι επιπλοκές μπορεί να εμφανίσει η βραχιονοπλαστική;

Οι ασθενείς που αποφασίζουν να προχωρήσουν στη βραχιονοπλαστική θα πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει μια πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών. Ευτυχώς, οι περισσότερες επιπλοκές είναι διαχειρίσιμες. Μερικές από αυτές τις επιπλοκές περιλαμβάνουν:

  1. Ουλές

Οι ουλές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας χειρουργικής επέμβασης. Ωστόσο, ένας πλαστικός χειρουργός μπορεί να κρύψει τις ουλές τοποθετώντας τες κοντά στις μασχάλες. Για την πρόληψη εμφάνισης ουλών, αποφύγετε την έντονη σωματική δραστηριότητα που μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγία. Ακόμη, αποφύγετε την επαφή των πληγών με την ηλιακή ακτινοβολία. Η ηλιακή ακτινοβολία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης μόνιμων σημαδιών.

  1. Πόνος

Ο πόνος έπειτα από την επέμβαση είναι ήπιος, ενώ μειώνεται έπειτα από 48 ώρες. Έως τότε, αποφύγετε ορισμένες κινήσεις του χεριού σας, καθώς αυξάνουν το αίσθημα του πόνου. Επιπλέον, τοποθετήστε κρύα κομπρέσα σε περίπτωση που ο πόνος είναι ιδιαίτερα έντονος.

βραχιονοπλαστική επιπλοκές γυναίκα

  1. Πρήξιμο

Το πρήξιμο είναι φυσιολογικό τις πρώτες ημέρες έπειτα από την επέμβαση. Όπως και τον πόνο, έτσι και το πρήξιμο μπορείτε να το αντιμετωπίσετε με κρύα κομπρέσα.

Υπάρχουν ορισμένες ακόμη επιπλοκές που σχετίζονται με την βραχιονοπλαστική. Ανάμεσα σε αυτές είναι:

  • Μόλυνση
  • Αιμάτωμα
  • Απώλεια αίσθησης
  • Συσσώρευση υγρών κάτω από την επιδερμίδα

Μπορείτε να αποφύγετε αυτές τις επιπλοκές αν επιλέξετε τον κατάλληλο πλαστικό χειρουργό. Σε περίπτωση εμφάνισης κάποιου συμπτώματος, η άμεση επικοινωνία με τον γιατρό σας είναι απαραίτητη.

Με πληροφορίες από: beverlyhills.timothykatzenmd.com, medhalt.com

Διαβάστε ακόμη:

Μίνι βραχιονοπλαστική: Διαφορές με βραχιονοπλαστική

Θεραπείες για την κοιλιά: Μίνι κοιλιοπλαστική

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.