Βλεφαροπλαστική: “Ξεκούραστη και Νεανική Όψη”

περιοχή μάτια

Η έκφραση, η νεανικότητα και η σφριγηλότητα του δέρματος των βλεφάρων και της περιοχής γύρω από τα μάτια αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στην συνολική εμφάνιση και ηλικία του προσώπου.

Η επεμβατική ανανέωση της περιοχής των ματιών μπορεί ν αφαιρέσει πολλά χρόνια από την ηλικία του ατόμου, να μειώσει την κουρασμένη έκφραση και παρόλο που σήμερα αποτελεί επέμβαση ρουτίνας, πρέπει να αντιμετωπίζεται με λεπτότητα και προσοχή. Αισθητικά προβλήματα στην περιοφθαλμική περιοχή συχνά απαντώνται και σε πολύ νέα άτομα.

Η πρώτη αντιμετώπιση της αρχικής πτώσης των περιοφθαλμικών δομών και φρυδιών καθώς και του λεγομένου ποδιού της χήνας ως ένα σημείο μπορεί ικανοποιητικά να αντιμετωπιστεί με βοτουλινική τοξίνη και μεσοθεραπεία που μπορούν να καθυστερήσουν αρκετά την ανάγκη για χειρουργική επέμβαση.

Τα μάτια αποτελούν καθοριστικό σημείο έκφρασης της ηλικίας αλλά και της προσωπικότητας του ατόμου και κάθε παρέμβαση οφείλει να διατηρείται η ιδιαιτερότητα και την έκφασή τους.

Τα προβλήματα τα οποία απαιτείται να διορθώσει ο πλαστικός χειρουργός είναι συνήθως τα εξής τέσσερα , τα οποία μπορεί να απαντώνται σε συνδυασμό ή μεμονωμένα.

perioxh matia

• Η πτώση του μετώπου και των φρυδιών(σε αυτή την περίπτωση η βλεφαροπλαστική δεν είναι αρκετή οπότε απαιτείται και lifting μετώπου).

• Χαλάρωση και περίσσεια δέρματος στο άνω βλέφαρο με ή χωρίς παρουσία λίπους).

• Χαλάρωση του κάτω βλεφάρου και ύπαρξη ρυτίδων με ή χωρίς παρουσία λίπους (οι γνωστές σε όλους και τόσο αντιαισθητικές σακούλες).

• Πτώση της έξω γωνίας του ματιού που δίνει μόνιμα κουρασμένη ή λυπημένη έκφραση. Η επέμβαση γίνεται σε οργανωμένο χειρουργείο υπό τοπική αναισθησία και λίγη μέθη από τον αναισθησιολόγο και διαρκεί από τριάντα λεπτά έως και δυόμιση ώρες, ανάλογα με τις δυσμορφίες που πρέπει να διορθωθούν και ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του σε λίγες ώρες. Τα ράμματα αφαιρούνται την 6η ημέρα συνήθως. Παραμένουν ενδεχομένως κάποιοι μώλωπες και οιδήματα για 1-2 εβδομάδες. Το ευτύχημα με το δέρμα των βλεφάρων είναι ότι σ’ αυτό δεν δημιουργείται ουλή η οποία εξαφανίζεται τελείως μετά από 1-3 μήνες Επίσης η επέμβαση αυτή δεν έχει μετεγχειρητικό πόνο. Τα αποτελέσματα της επέμβασης έχουν διάρκεια άνω των 10 ετών, οπότε εάν το επιθυμεί ο ασθενής μπορεί να επαναληφθεί. Με την σωστή επιλογή των κριτηρίων της επέμβασης και την αρμονική συνεργασία γιατρού και ασθενούς μπορούν να επιτευχθούν πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα που θα αφαιρέσουν αρκετά χρόνια από την ηλικία και αρκετή κούραση από την έκφραση του ασθενούς, γεγονός που συμβάλλει πολύ στην ευχαρίστηση που αντλεί από την εικόνα του στον καθρέπτη και εν τέλει σε καλύτερη ζωή.

 

 

Kείμενο: Εύα Τσάκου, Πλαστικός Χειρουργός,

email. etoffice@otenet.gr,

www.evatsakou.com