Πώς να αποκτήσετε τους τέλειους μηρούς

ανόρθωση μηρών
Κείμενο: Μπουκουβάλας Ζήσης / Πλαστικός Χειρουργός

Πολλοί άνθρωποι μετά από μικρές ή μεγάλες αυξομειώσεις βάρους αναπτύσσουν περίσσεια δέρματος και χαλάρωσης στους μηρούς. Παρά την έντονη γυμναστική και τις προσπάθειες με διαιτητική αγωγή η χαλάρωση σε αυτή μπορεί  να μην υποχωρήσει.

Οριστική λύση σε αυτό το πρόβλημα δίνει η ανόρθωση μηρών, μια επέμβαση η οποία με δύο σχετικά μικρού  μήκους τομές ανάμεσα στην έσω επιφάνεια των μηρών αναλαμβάνει να ανορθώσει τους μηρούς και να εξαλείψει το πρόβλημα.

ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Η ασθενής αφού έχει εξετασθεί στο ιατρείο και έχει αποφασιστεί η επέμβαση κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο το πρωί της επεμβάσεως και ολοκληρώνει τον προεγχειρητικό της έλεγχο που διαρκεί περίπου δύο ώρες. Κατόπιν τούτου γίνεται σε χώρο πλησίον του χειρουργείου ο προεγχειρητικός σχεδιασμός και η φωτογράφηση για να ακολουθήσει αμέσως μετά η είσοδος στην χειρουργική αίθουσα. Η επέμβαση γίνεται με μέθη και τοπική αναισθησία και διαρκεί δύο περίπου ώρες.

Μάλιστα στο τελευταίο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής παρουσιάσαμε την πολύ επιτυχημένη δική μας τεχνική που έγκειται στην χάραξη τομών εσωτερικότερα της γραμμής του μπικίνι (σαν δισκοπότηρο) που και επιτυγχάνουν το μέγιστο της ανόρθωσης των μηρών ενώ δεν φαίνονται το καλοκαίρι στην θάλασσα. Ακόμα με την ιδιαίτερη αυτή τεχνική δεν επηρεάζεται καθόλου και η ανατομία της γυναικείας γεννητικής περιοχής κάτι που δεν εγγυώνται οι παλαιότερες τεχνικές.

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Οι τομές στο πρόσθιο τους τμήμα τοποθετούνται, ακολουθώντας σχήμα δισκοπότηρου, μέσα στο εφήβαιο κάτι που τις καθιστά πλήρως αόρατες όταν η ασθενής φορά ακόμα και bikini. Εν συνεχεία γίνεται από τις τομές αυτές η αποκόλληση που πολλές φορές συνδυάζεται και με παλλόμενη λιποαναρρόφηση των μηρών ώστε να βελτιωθεί το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα. Τελικώς αφαιρείται η αναγκαία ποσότης λίπους και δέρματος  και τα μετεγχειρητικά τραύματα συρράπτονται σε 3 τουλάχιστον επίπεδα για να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν πιο αρμονική σύγκλειση και επούλωση των τραυμάτων.

Ο χειρουργικός χρόνος που απαιτείται ανέρχεται στις δύο ώρες περίπου και  γίνεται υπό μέθη και τοπική αναισθησία οπότε και η ασθενής εξέρχεται το ίδιο βράδυ από το νοσοκομείο.

Αρχικά αποφεύγονται ιδιαίτερα ακραίες κινήσεις των κάτω άκρων αλλά είναι ασφαλές να πει κανείς ότι ο/η ασθενής μπορεί να επιστρέψει γρήγορα στις καθημερινές του/της δραστηριότητες. Μετά από 7 ημέρες επιστρέφει κανείς στην εργασία του με κάποια προσοχή στις πρώτες ημέρες. Παυσίπονα λαμβάνει ο ασθενής εάν και εφόσον χρειάζεται ενώ πολλοί αναφέρουν ότι δεν χρειάστηκε καθόλου να λάβουν. Η αντιβίωση χορηγείται προφυλακτικά για 10 περίπου ημέρες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πολλοί ασθενείς παρατηρούν ότι η επέμβαση είναι ιδιαίτερα αδιόρατη μιας και όλα τα σημάδια καλύπτονται πλήρως από το εσώρουχο ή μαγιώ ενώ μετά το πέρασμα μερικών μηνών ουσιαστικά εξαφανίζονται.

Αυτό που χρειάζεται να προσέχουν οι ασθενείς άμεσα μετεγχειρητικά είναι οι ακραίες κινήσεις των κάτω άκρων ενώ παράλληλα η γυμναστική απαγορεύεται για 15 με 20 ημέρες.

Βιβλιογραφικά περιγράφονται επιπλοκές όπως αιμορραγία , αιμάτωμα, φλεγμονή, διάσπαση τραύματος αλλά ουσιαστικά στις ημέρες μας αυτές τείνουν να εκλείψουν. Η λεπτομερής χειρουργική τεχνική, η εμμονή στην ενδελεχή αντισηψία του πεδίου και η τακτική μετεγχειρητική παρακολούθηση αποτελούν τις βασικές συνιστώσες που οδηγούν σε ιδανικά αποτελέσματα και ικανοποιημένες υγιείς ασθενείς.

Το τελικό αποτέλεσμα της επεμβάσεως γίνεται αντιληπτό αφού απορροφηθούν τα οιδήματα στο μεγαλύτερό τους μέρος κατά το τέλος του πρώτου μήνα ενώ η τελική εικόνα διαμορφώνεται στο τρίμηνο από την επέμβαση περίπου.

ευρυαγγείες

Η επέμβαση της ανόρθωσης μηρών δεν έχει απολύτως καμία συσχέτιση με περίοδο του έτους που θα ήταν πιο ιδανικό να γίνει απλά οι περισσότερες ασθενείς δυσανασχετούν στην ιδέα να φορούν τον μετεγχειρητικό κορσέ τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω ζέστης οπότε και προτιμούν να είναι πιο δροσερή η περίοδος του έτους, από την άλλη πολλοί δεν έχουν παρά μόνο την καλοκαιρινή άδεια για να υποβληθούν σε ένα χειρουργείο οπότε και αναγκαστικά το κάνουν το καλοκαίρι.

Η ανόρθωση μηρών  είναι ίσως η μοναδική λύση στη χαλάρωση που αφορά τη ζώνη των προσαγωγών (έσω επιφάνεια των μηρών) και δίνει τέλος στη δυσφορία που συνοδεύει τις δραστηριότητες αυτών των ασθενών τις σχετιζόμενες με σπορ, άθληση και ελαφρά ένδυση. Το αποτέλεσμα είναι κατάργηση της χαλάρωσης σε αυτήν τη ζώνη , η νεανικότερη και θελκτικότερη εικόνα των μηρών και η απαλοιφή των δυσμορφιών και των αθροιστικών εντυπωμάτων που αφήνει ο χρόνος και οι αυξομειώσεις βάρους στην περιοχή.

Η ανόρθωση μηρών είναι μία επέμβαση που απευθύνεται σε οιονδήποτε έχει χαλάρωση στην περιοχή των μηρών και περίσσεια ικανής ποσότητας δέρματος που βέβαια δεν μπορεί να διορθωθεί με πιο συντηρητικά, μη χειρουργικά μέσα.

ανόρθωση μηρών

Ουσιαστικά αφορά άτομα που έχοντας πλημμελή έλεγχο του σωματικού τους βάρους πήραν και έχασαν πολλά κιλά κατά περιόδους της ζωής τους και κατέληξαν με ένα δυσαρμονικό σώμα. Η ηλικία δεν παίζει ρόλο διότι αυτό το βλέπουμε αρκετά συχνά και σε πολύ νέα άτομα.

Η επέμβαση αποτελεί μία μείζονα Πλαστική Χειρουργική παρέμβαση στο σώμα και γι αυτό δίνει τόσο εντυπωσιακά και σημαντικά αποτελέσματα αλλάζοντας εκ βάθρων την εικόνα του κορμιού της ασθενούς. Παράλληλα λύνοντας ένα πρόβλημα που συνήθως την απασχολούσε για μεγάλο διάστημα συμβάλλει θετικά στην συνολική της ψυχολογία τονώνοντας την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθησή της.


Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.