Μήπως το πρόσωπό σου χρειάζεται Υαλουρονικό;

Λύσε τις απορίες σου για τα οφέλη που προσφέρει η δραστική ουσία στο δέρμα. Η δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του Δερματολογικού τμήματος της Cosmetic Derma Medicine σου αποκαλύπτει πότε και γιατί να τη ζητήσεις.

EJO 033

Είμαι 30. Το υαλουρονικό απευθύνεται σε εμένα;

Αμαλία Τσιατούρα: Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που υπάρχει φυσικά στον οργανισμό, και ειδικότερα τους χόνδρους, το δέρμα κ.α. Το συγκεκριμένο συστατικό διατηρεί τα επίπεδα υγρασίας και ευθύνεται για την ενυδάτωση του προσώπου. Ωστόσο, μετά τα 25 χρόνια η παραγωγή του αρχίζει και μειώνεται. Μια κοπέλα στα 25 μπορεί να καπνίζει και το δέρμα της να είναι πρόωρα γηρασμένο και θαμπό. Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό-την συνθετική εκδοχή του που παρασκευάζεται στο εργαστήριο-θα του δώσει φωτεινότητα. Επίσης η μεσοθεραπεία γύρω από τα μάτια θα φωτίσει τους μαύρους κύκλους. Αν το δέρμα μιας 30άρας είναι αφυδατωμένο η μέθοδος θα της προσφέρει ενυδάτωση. Όλα τα παραπάνω προσφέρονται και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Το υαλουρονικό είναι για τις ουλές ακμής;

Αμαλία Τσιατούρα: Υπάρχουν πολλές εταιρείες και μάρκες υαλουρονικού οξέος, με άλλο μοριακό βάρος. Ορισμένα είδη του εγχέονται με ένεση ή Dermapen-μια μικρή συσκευή με την οποία η θεραπεία είναι ελάχιστα επεμβατική-και στις ουλές ακμής και στις ρυτίδες. Κάποια άλλα εισάγονται με ένεση στα ζυγωματικά, τα χείλη και το οβάλ του προσώπου για να προσφέρουν όγκο.  Τα σημεία, όπου εγχέεται το υαλουρονικό οξύ είναι: περιστοματικές ρυτίδες, χείλη, ουλές ακμής, ρυτίδες σε μέτωπο, μεσόφρυο κ.α.

Το υαλουρονικό οξύ αντικαθιστά το μπότοξ;

Αμαλία Τσιατούρα: Όχι, συνήθως οι δύο θεραπείες δρουν συμπληρωματικά. Για παράδειγμα τις βαθιές ρυτίδες τις γεμίζουμε με υαλουρονικό ενώ οι ενέσεις μπότοξ αδρανοποιούν τους μυς και αποτρέπουν τον σχηματισμό τους αλλά και το να βαθύνουν.

Αν μετανιώσω πόσο θα περιμένω για να γίνω όπως πριν;

Αμαλία Τσιατούρα: Γενικά το υαλουρονικό οξύ είναι απόλυτα ασφαλές, όπως έχουν δείξει οι επιστημονικές μελέτες όλα αυτά τα χρόνια. Η διάρκειά του είναι περίπου ένας χρόνος, αλλά αν μετανιώσει κάποιος υπάρχει η υαλουρονιδάση. Η υαλουρονιδάση είναι μια πρωτεΐνη που το καταστρέφει άμεσα χωρίς καμία παρενέργεια. Ωστόσο, σπάνια ασθενής δεν μένει ευχαριστημένος με θεραπεία που του προτείνουμε ή εμφανίζει τέτοιου είδους αντίδραση.

Διαβάστε ακόμη: Τι είναι το fractional laser; Η δερματολόγος απαντά

Απώλεια λίπους με κρυολιπόλυση; Η δερματολόγος απαντά