Τι είναι το fractional laser; Η δερματολόγος απαντά

fractional laser

Ένα ελάχιστα τραυματικό laser σβήνει τις ουλές και τις ραγάδες χαρίζοντας ομοιόμορφη όψη στο δέρμα σας. Πίλινγκ, μεσοθεραπεία ή λέιζερ; Η διόρθωση των ουλών δεν είναι εύκολη, αλλά σίγουρα μπορεί να επιτευχθεί! Η θεραπεία νέας γενιάς που μας επιτρέπει να σβήσουμε σταδιακά τα σημάδια στο πρόσωπο (ουλές) και το σώμα (ραγάδες, ουλές) είναι το fractional laser C02 (laser διοξειδίου) που είναι ίσως η πιο αποτελεσματική μέθοδος.

Η Δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του Δερματολογικού τμήματος και Εφαρμογών Laser στο δερματολογικό κέντρο Cosmetic Derma Medicine με έδρα την Αθήνα επισημαίνει: «Η θεραπεία είναι αναίμακτη και πολύ καλά ανεκτή.

Ποια είναι η διαδικασία της θεραπείας; 

Προτού ξεκινήσει ο γιατρός συνήθως απλώνει μια αναισθητική κρέμα ώστε να μην υπάρχει πόνος. Στην συνέχεια εφαρμόζει το laser στα σημεία όπου υπάρχουν τα ψεγάδια. Οι ακτίνες του laser χωρίζονται σε πολλές δέσμες που κάνουν ένα είδος scanning, δηλαδή σαρώνουν την περιοχή αφήνοντας όμως ανέπαφα κάποια σημεία, ώστε ο τραυματισμός να είναι μικρότερος και η επούλωση μεγαλύτερη».

Η συνέχεια; Το fravtional laser επιδρά σε βάθος και κινητοποιεί τον οργανισμό να ξεκινήσει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Με αυτό τον τρόπο έχουμε σφριγηλότητα, λάμψη και ανανέωση αλλά και βελτίωση της υφής του δέρματος, αφού ουσιαστικά προκαλείται αναγέννηση καινούριου. Η νέα γενιά laser οδηγεί, επομένως, σε ανάπλαση και σταδιακά εξαφανίζει τα σημάδια που μας ενοχλούν. 

 

Δείτε το βίντεο και μάθετε περισσότερα για την θεραπεία:

 

 

Συμπερασματικά, το fractional laser ενδείκνυται για τα παρακάτω προβλήματα:

  • ουλές ακμής
  • ραγάδες κόκκινες (πρόσφατες) και λευκές (είναι εγκατεστημένες και πιο δύσκολες στην αντιμετώπιση)
  • ανάπλαση δέρματος και συνολική βελτίωση της υφής του
  • αντιγήρανση (για ρυτίδες, καφέ κηλίδες)

 

Συνολικά, θα χρειαστούν τουλάχιστον 3 συνεδρίες, σε απόσταση 1 μήνα. Θα έχετε ήπιο ερύθημα για 1 μέρα. Το κόστος της θεραπείας είναι προσιτό.

Διαβάστε ακόμη: Απώλεια λίπους με κρυολιπόλυση; Η δερματολόγος απαντά