«Mε διαφορά στήθους»: Αυξητική με εμφυτεύματα

στήθος εμφυτεύματα

ΣΤΗΘΟΣ: ΣΥΜΒΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΘΗΛΥΚΟΤΗΤΑΣ

Κείμενο:  Απόστολος Γαϊτάνης Πλαστικός Χειρουργός

Το καλοσχηματισμένο στήθος έχει επικρατήσει να θεωρείται συνώνυμο της θηλυκότητας και αποτελεί για κάθε γυναίκα που το διαθέτει ένα ισχυρό όπλο στο  παιχνίδι της γοητείας. Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για μια από τις πλέον διαδεδομένες επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής, την αυξητική στήθους.

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Αφορά εξίσου γυναίκες νεαρής ηλικίας με μικρό στήθος, όσο και μεγαλύτερες γυναίκες που ενδεχομένως μετά από τις αυξομειώσεις βάρους που προκαλεί η εγκυμοσύνη εμφανίζουν στο στήθος απώλεια όγκου, αλλαγή στο σχήμα του, ή ασυμμετρία. Η προεγχειρητική επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια της διαδικασίας, το σημείο της χειρουργικής τομής, καθώς και το αν το εμφύτευμα θα τοποθετηθεί πάνω ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου μία ώρα.

Η τομή που πραγματοποιείται για την τοποθέτηση του εμφυτεύματος είναι μικρή μόλις 4cm και μπορεί να γίνει σε τρία σημεία. Η πιο συχνή είναι αυτή που πραγματοποιείται στην υπομάστιο πτυχή, δηλαδή κάτω

από το στήθος, στη θηλαία άλω (στην περιοχή της θηλής) και σπανιότερα στη μασχάλη. Η πιο συνηθισμένη επιπλοκή είναι η δημιουργία «κάψας», δηλαδή η πίεση που πιθανόν να ασκήσει στο εμφύτευμα ο ουλώδης ιστός (ή κάψουλα) ο οποίος σχηματίζεται φυσιολογικά γύρω από αυτό. Ωστόσο, η ασφάλεια των ενθεμάτων σιλικόνης έχει πλέον επιβεβαιωθεί πανηγυρικά μετά από μακροχρόνιες μελέτες και λεπτομερή εξέταση των δεδομένων από την F.D.A. (επιτροπή για την ασφάλεια τροφίμων και φαρμάκων) στις ΗΠΑ.

εφυτεύματα

Τα καινούργια εμφυτεύματα

Έχουν φέρει επανάσταση στην αυξητική στήθους. Αποτελούνται από μια εξωτερική σακούλα φτιαγμένη από στερεή σιλικόνη. Το περιεχόμενό της μπορεί να είναι υγρή σιλικόνη ή πλέον ένα νέας γενιάς συμπυκνωμένο gel σιλικόνης. Το εξωτερικό περίβλημα έχει τραχιά, συμβατή με τον οργανισμό επιφάνεια έτσι ώστε να μειώνει στο ελάχιστο την πιθανότητα συρρίκνωσης της «κάψας» γύρω από το εμφύτευμα και να μην προκαλεί παρενέργειες. Τα νέα εμφυτεύματα υψηλής ποιότητας είναι πιο ανθεκτικά, εξασφαλίζουν φυσική κίνηση στο στήθος, καλή αίσθηση στην αφή και ωραίο σφριγηλό αποτέλεσμα.

Η περίοδος αποθεραπείας

Διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα, γι’ αυτό πριν επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Μετά την επέμβαση φοράτε αθλητικό

στηθόδεσμο για δύο εβδομάδες πρωί, βράδυ και έπειτα για άλλες δύο εβδομάδες μόνο το πρωί. Ενώ μπορείτε να φορέσετε σουτιέν με μπανέλες 4 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Γενικά, θα χρειαστούν 4-5 μέρες απουσίας από την εργασία σας και τουλάχιστον 3 εβδομάδες πριν την επιστροφή στο γυμναστήριο. Είναι σημαντικό να μην ιδρώνετε γύρω από την τομή όσο αυτή επουλώνεται, ενώ σε συνθήκες έντονης άσκησης είναι απαραίτητο να φοράτε σουτιέν με καλή ενίσχυση, ώστε να ελαχιστοποιήσετε το «τράβηγμα» του δέρματος και την πτώση του στήθους.

Διαβάστε ακόμη:

Σχέση από απόσταση: Tips για να πετύχει

Θεραπεία με υαλουρονικό οξύ ενάντια στις ρυτίδες

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.