Κυτταρίτιδα: Tο Πρόβλημα κάθε γυναίκας

Εndermologie®

Μικρές και μεγάλες, αδύνατες και εύσωμες, όλες οι  γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με την κυτταρίτιδα, ένα πρόβλημα που μόνο χειρότερο γίνεται με το χρόνο. Βαθμιαία, η εμφάνιση του φαινομένου της «φλούδας του πορτοκαλιού» (κυτταρίτιδα) γίνεται ολοένα και πιο έντονη στους γοφούς, την κοιλιά, τους μηρούς και τους γλουτούς. Ο καθιστικός τρόπος ζωής και η κακή διατροφή συμβάλλουν περαιτέρω στην ανάπτυξη της κυτταρίτιδας και στην τοπική εναπόθεση λίπους.

Η εμφάνιση της φλούδας του πορτοκαλιού στο δέρμα, γνωστή ως κυτταρίτιδα, προέρχεται από την ανομοιογενή κατανομή του λίπους και την υποδόρια διάταση του συνδετικού ιστού.

Αυτό το φαινόμενο είναι συχνότερο στις γυναίκες. Οφείλεται στην αποθήκευση λίπους στα λιποκύτταρα και στην αποθήκευση νερού στην επιδερμίδα. Δεδομένου ότι τα λιποκύτταρα υπερδιογκώνονται, οι μεμβράνες τους παραμορφώνονται και προκαλούν τη διάταση των διαφραγμάτων, προκαλώντας, έτσι, το φαινόμενο της φλούδας του πορτοκαλιού.

Στις γυναίκες, ο ιστός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στις αυξομειώσεις των επιπέδων των ορμονών (εμμηνορροϊκός κύκλος, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση), οι οποίες προκαλούν την αποθήκευση και δημιουργία του συσσωρευμένου λίπους. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν προσπαθήσει μάταια να διώξουν την κυτταρίτιδα με κάθε τρόπο, από τη διατροφή και την έντονη άσκηση μέχρι τις αντι-κυτταριτιδικές κρέμες, τις παραδοσιακές και εναλλακτικές θεραπείες και τα φάρμακα αδυνατίσματος.

Η κυτταρίτιδα μπορεί να διαγνωστεί και να ταξινομηθεί σε τέσσερα στάδια. Όσο πιο προχωρημένο είναι το στάδιο της κυτταρίτιδας, τόσο μεγαλύτερη προσπάθεια χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί. Κατά τη θεραπεία της κυτταρίτιδας, η μπλοκαρισμένη λέμφος πρέπει να αποσυμφορηθεί, το σύστημα της παροχέτευσης πρέπει να διεγερθεί, ο ινώδης ιστός γύρω από τις σκληρές αποθήκες του λίπους πρέπει να γίνει πιο μαλακός ή να αρθεί και το αδύνατο δίκτυο των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης πρέπει να ενισχυθεί και να αναδιαμορφωθεί.

Με το επαναστατικό LIPOMASSAGE® από τη θεραπευτική τεχνική ENDERMOLOGIE® το όνειρο όλων των γυναικών, να απαλλαχθούν από τις υπερβολικές τους καμπύλες και από το αντιαισθητικό φαινόμενο της φλούδας του πορτοκαλιού, είναι πλέον πραγματικότητα!!!

Αποτελέσματα:

Ορατά και σίγουρα

Κάθε θεραπεία Εndermologie® διαρκεί περίπου 35 λεπτά και γίνεται 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας εφαρμόζεται στο σώμα ένα ειδικό κορμάκι, το LPG bodywear, το οποίο διευκολύνει την κίνηση των κυλίνδρων, επιβεβαιώνει την επιφανειακή τους δράση και προστατεύει την υγιεινή του σώματος.

endermologie

Τα θεαματικά αποτελέσματα της θεραπείας Endermologie®, μπορούν να εμπεριστατωθούν με μετρήσεις και φωτογραφίες πριν, κατά τη διάρκεια και στο τέλος της θεραπείας.  Οι αλλαγές εστιάζονται στις περιοχές όπου το πρόβλημα είναι έντονο. Ταυτόχρονα “προστατεύονται” οι περιοχές όπου η μείωση του όγκου δεν είναι επιθυμητή (π.χ. πρόσωπο, στήθος).

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από τις ανάγκες του καθενός και ποικίλει από 14 εώς 20 κατά μέσο όρο.

Η θεραπεία Εndermologie® συνδυάζει ιδανικά αποτελέσματα με την απόλαυση ενός χαλαρωτικού και ανανεωτικού μασάζ.

 

Ερωτήσεις σχετικά με τη θεραπεία Εndermologie®

Είναι νέα θεραπεία?

Η LPG βρίσκεται στο χώρο περισσότερο από 20 χρόνια, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων γυναικών στον κόσμο, που απολαμβάνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της πλέον εμπορικής θεραπείας Εndermologie®.

Είναι επίπονη?

Τα πολλαπλά προγράμματα και πρωτόκολλα θεραπείας, επιτρέπουν την αντιμετώπιση σύνθετων καταστάσεων όπως λιπώδη κυτταρίτιδα, τοπικό πάχος, οιδηματώδη κυτταρίτιδα, ινώδης κυτταρίτιδα και επιδερμική χαλάρωση και δεν πρέπει να πονάει ποτέ.

Επιφέρει μείωση βάρους?

Το αδυνάτισμα που επιφέρεται είναι τοπικό με ταυτόχρονη αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της επιδερμικής χαλάρωσης. Τις περισσότερες φορές δε σχετίζεται με μεγάλη μείωση του βάρους.

Αντικαθιστά τη δίαιτα?

Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στο να διατηρήσετε το δείκτη του σώματός σας (BMI) και τις υψηλές μεταβολικές ανταλλαγές. Τις περισσότερες φορές όμως, η κυτταρίτιδα, η τοπική εναπόθεση λίπους, η φλεβική ανεπάρκεια και η χαλάρωση δεν επηρεάζονται από τη δίαιτα.

Εndermologie®

 Είναι πιο αποτελεσματική από τη φυσική δραστηριότητα?

Η ισοτονική εκγύμναση και η καρδιοαναπνευστική άσκηση στοχεύει στις μυϊκές καύσεις στα εν τω βάθει επίπεδα του λιπώδους ιστού. Αλλά, δεν καταπολεμά την κυτταρίτιδα. Για να επιτύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα λιπογλυπτικής, ενδείκνυται ο συνδυασμός γυμναστικής με τη θεραπεία Εndermologie®.

Μπορεί να αντικαταστήσει τη λιποαναρρόφηση?

Η λιποαναρρόφηση αποτελεί μία επεμβατική πράξη στη διαμόρφωση του σχήματος και του όγκου του σώματος. Δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της κυτταρίτιδας. Συνεπώς, η θεραπεία Εndermologie® αποτελεί την ιδανική θεραπεία για την προετοιμασία και την αποθεραπεία του χειρουργείου και λειτουργεί ως το τέλειο συμπλήρωμα της αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη η αποτελεσματικότητα της μεθόδου?

Η LPG είναι η πρώτη εταιρεία η οποία έλαβε την έγκριση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής (F.D.A.) για την κυτταρίτιδα, τη χάραξη του περιγράμματος του σώματος και προσφάτως και για την αποτελεσματικότητά της στη μετακαρκινική αποθεραπεία του Λεμφοιδήματος.

 

Τζούμα Αναστασία

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Cosmetic Dermatology & Laser Treatments

 

Διαβάστε ακόμη: Λάμψη και φρεσκάδα στο πρόσωπο σας άμεσα & οικονομικά

Θαμπό και κουρασμένο δέρμα; Υπάρχει λύση