Κάντε δώρο στο εαυτό σας το στήθος που ονειρεύεστε

ενθέματα στήθος μεγάλο

Το στήθος, αποτελεί ένα από τα κύρια σημεία θηλυκότητας μιας  γυναίκας, έχει υμνηθεί από ποιητές, τραγουδιστές από τότε που πλάστηκε το γυναικείο σώμα. Η γυναίκα που χάνει είτε λόγω απώλειας βάρους ή μετά τις εγκυμοσύνες  είτε από άλλο λόγο την σφριγηλότητα, το στήσιμο και τον όγκο του στήθους της, αισθάνεται ότι έχασε ένα μέρος της θηλυκότητας της. Τα καλά νέα είναι ότι η επιστήμη και κυρίως η Πλαστική Χειρουργική, με καινούριες εξελίξεις σε αυτό τον τομέα έρχεται να δώσει λύση σε αυτό το ευαίσθητο σημείο.

Ως τώρα η ανόρθωση του στήθους αλλά και η αύξηση του όγκου του, γινόταν με ενθέματα σιλικόνης σε στρογγυλό σχήμα. Τα καινούρια δεδομένα αφορούν την εφαρμογή ειδικών ενθεμάτων σε σχήμα δακρύου, τα καλούμενα ανατομικά των οποίων  το αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό προσομοιάζοντας στο φυσιολογικό στητό στήθος  αποφεύγοντας το υπερβολικό «φούσκωμα» στο πάνω τμήμα του στήθους.

ενθέματα στήθος

Διαδικασία πριν την επέμβαση

Πριν την επέμβαση γίνονται ειδικές μετρήσεις από το γιατρό ενώ η γυναίκα αποκτά σαφή άποψη της εικόνας και των διαστάσεων του νέου στήθους δοκιμάζοντας ένα σουτιέν και επιλέγοντας το μέγεθος του ενθέματος που ταιριάζει στο σωματότυπο της. Έτσι αποκτά πλήρη αίσθηση του βάρους αλλά και την τελική εικόνα του στήθους της.

 

Ο λοιπός έλεγχος που ζητείται είναι ένας υπέρηχος στήθους ,ενώ πριν την επέμβαση γίνεται πλήρης προεγχειρητικός έλεγχος.  Η προσπέλαση  γίνεται είτε από την υπομάστια πτυχή είτε περιθηλέα είτε μασχαλιαία πτυχή ενώ μετά την επέμβαση η ασθενής  κάνει χρήση ειδικού στηθόδεσμου για περίπου 4 εβδομάδες. Η διάρκεια της επέμβασης είναι μία εως δύο ώρες  και η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει πολλές φορές και την ίδια μέρα στο σπίτι της. Σε λίγες μέρες επιστρέφει κανονικά στις  καθημερινές της δραστηριότητες αποφεύγοντας όμως για 3 με 4 εβδομάδες  την έντονη γυμναστική.

Ογκολογικός κίνδυνος από την τοποθέτηση των ενθεμάτων στο στήθος μιας γυναίκας δεν υπάρχει, ιδιαίτερα όταν όλοι γνωρίζουμε ότι  γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή,  κάνουν πολύ συχνά αποκατάσταση με ενθέματα σιλικόνης.

Η αυξητική του στήθους μαζί με την λιποαναρρόφηση είναι οι πιο διαδεδομένες επεμβάσεις στη χώρα μας ενώ ο συνδυασμός  ρεαλιστικών προσδοκιών και σωστής ενημέρωσης από τον Πλαστικό Χειρουργό προσφέρει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και τόνωση της αυτοπεποίθησής της. 

Kείμενο: Αθανασίου Αθανάσιος, MD, PhD, Πλαστικός Χειρουργός

Διαβάστε ακόμη:

Αύξηση στήθους με περιθηλαία τομή και ενθεμάτα σιλικόνης

Μείωση Στήθους: Βελτιώστε το στήθος σας μόνιμα και ιδανικά