Αυξητική στήθους: “Περιθηλαία τομή & ενθέματα σιλικόνης”

στήθος αύξηση

Η επέμβαση της αύξησης του στήθους απευθύνεται σε γυναίκες που θεωρούν το στήθος τους μικρό, είτε γιατί δεν είχαν ποτέ πλήρη ανάπτυξη μαστών, είτε γιατί έχασαν όγκο από το στήθος τους

 Γυναίκες που θέλουν να κάνουν αύξηση των μαστών τους νιώθουν ότι το στήθος τους είναι μικρό και έχουν αμφιβολίες για τη θηλυκότητα τους. Αυτό τις οδηγεί πολλές φορές σε έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης. Είναι εντυπωσιακό πως αλλάζει μετά την εγχείρηση η όλη συμπεριφορά τους και οι σχέσεις με το περιβάλλον ή το σύντροφο τους.

Νέα τεχνική Αύξησης του στήθους με τοποθέτηση του ενθέματος Subfascial (SF Τechnique) και χωρίς πόνο.

Αύξηση του στήθους γίνεται έως τώρα με την τοποθέτηση του ενθέματος κάτω από τον αδένα ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μύ. Και οι δύο θέσεις έχουν υπέρ και κατά και έχουν τους υποστηρικτές τους. Πάντως αυτό που κάνει κάποιους πλαστικούς χειρουργούς να χρησιμοποιούν το μείζονα θωρακικό είναι η καλύτερη κάλυψη του ενθέματος καθώς επίσης η μείωση της αίσθησης του ενθέματος αλλά και η μείωση του rippling των ζαρωμάτων δηλαδή κατά την ψηλάφηση γύρω από το ένθεμα. Από την άλλη πλευρά οι υποστηρικτές της τοποθέτησης του ενθέματος κάτω από τον αδένα βλέπουν πολλές φορές ένα στρογγύλεμα του μαστού στον πάνω πόλο όπως και σε γυναίκες με λεπτό δέρμα και λίγο αδενικό ιστό. Η νέα τεχνική τοποθέτησης των ενθεμάτων κάτω από την περιτονία-θήκη του μείζονα θωρακικού μυός για την αυξητική του στήθους έχει αναδειχθεί σε μια επαναστατική λύση. Αυτή η επιτυχημένη τεχνική δίνει ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα στο στήθος μια και περιορίζει την στρογγυλάδα του πάνω πόλου των μαστών.

αύξηση στήθος

Τι ακριβώς είναι το πλάνο subfascial και που τοποθετείται το ένθεμα.

Το subfasial πλάνο είναι αυτό που βρίσκεται κάτω από την βαθειά περιτονία του θώρακα αλλά και την περιτονία που επαλείφει τον μείζονα θωρακικό μύ. Ο μαστός είναι προσκολλημένος πάνω σ’αυτή την περιτονία κατά τα ανω 2/3. Το ένθεμα τοποθετείται πλήρως κάτω από την περιτονία η οποία καλύπτει εκτός από τον μείζονα θωρακικό μυ και τους άλλους μύς όπως τον πρόσθιο οδοντωτό αλλά και τον ορθό και λοξό κοιλιακό μύ…Τα ενθέματα που χρησιμοποιούμε είναι ότι πιό σύγχρονο υπάρχει σήμερα και δεν χρειάζονται ποτέ αλλαγή. Πρόκειται για ενθέματα τραχείας επιφανείας cohesive gel (συμπαγούς σιλικόνης) και η προτεινόμενη τομή είναι αυτή της περιθηλαίας τομής.

Πότε ενδείκνυται η τεχνική.

Η τεχνική ενδείκνυται σε γυναίκες με μικρό και υποπλαστικό στήθος. Σε γυναίκες που μετά από εγκυμοσύνες παρουσιάζουν μείωση του όγκου του στήθους. Θέλοντας κάποιος να εκτιμήσει ένα αποτέλεσμα αυξητικής του στήθους θα χρειαζόταν να αναλύσει τις εξής κατηγορίες:

Εμφάνιση:

Εδώ δεν υπάρχει αμφιβολία όταν τοποθετείται το ένθεμα κάτω από τον μύ έχουμε ένα φούσκωμα στο πάνω μέρος του στήθους. Κάτω από την fascia το στήθος φαίνεται πιο φυσικό.

Κίνηση:

Η κίνηση του μυός εξαναγκάζει το ένθεμα να πάει προς τα επάνω όταν τοποθετείται κάτω από τον μύ. Οι γυναίκες που γυμνάζονται παρατηρούν αυτή την μετακίνηση (Δυναμικός μαστός). Με την τοποθέτηση του ενθέματος στην θήκη κάτω από την απονεύρωση δεν βλέπουμε αυτή την μετακίνηση.

Θέση:

H επούλωση με την τοποθέτηση του ενθέματος sub-fascial τελειώνει ομαλά. Όταν τοποθετείται κάτω από τον μύ χρειάζεται για κάποιο διάστημα η πίεση των ενθεμάτων προς τα κάτω κατά την διάρκεια της επούλωσης. Αυτό δεν χρειάζεται στην τοποθέτηση του ενθέματος κάτω από την απονεύρωση.

αύξηση στήθος

Τα πλεονεκτήματα της Τεχνικής Subfascial

Συνεπώς εφαρμόζοντας την νέα τεχνική συνδιάζουμε τα πλεονεκτήματα όλων αποφεύγωντας τα μειονεκτήματα των παλαιοτέρων τεχνικών όπως:

• Tην δυσμορφία η την παραμόρφωση του ενθέματος.

• Έχουμε αρκετό ιστό για να καλύψουμε το ένθεμα και να αποφύγουμε την ψηλάφηση των άκρων του ενθέματος.

• Δεν έχουμε ζαρώματα στον πάνω πόλο του στήθους.

• Έχουμε λιγότερο τραύμα κατά την επέμβαση συνεπώς πιο γρήγορη ανάρρωση και ελάχιστο πόνο.

• Ο μύς από πίσω πιέζει το ένθεμα και το κάνει πιο μαλακό και συνεπώς πιο φυσικό.

• Επιτυγχάνουμε πληρότητα στον άνω πόλο του στήθους και αισθητικά φαίνεται πιο προβολικό και πιο φυσικό.

• Δεν έχουμε πτώση του στήθους γιατί η περιτονία κρατάει το ένθεμα μεταξύ της επιφανειακής περιτονίας του scarpa αλλά και της εν τω βάθει περιτονίας του μαστού, μεταξύ πρόσθιων και οπίσθιων καθεκτικών συνδέσμων.

Μερικές φορές εκτός από μείωση του όγκου υπάρχει και χαλάρωση του στήθους, οπότε χρειάζεται να κάνουμε ανόρθωση στήθους σε συνδυασμό με την αύξηση του όγκου.

Αυτή η επιτυχημένη τεχνική δίνει ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα στο στήθος μιας και περιορίζει την στρογγυλάδα του πάνω πόλου των μαστών συχνά μετά από εγκυμοσύνη και θηλασμό, πιο σπάνια δε από μεγάλη απώλεια βάρους..

Κείμενο: Μπουκουβάλας Ζήσης / Πλαστικός Χειρουργός

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.