Πλαστική σαγονιού: Διόρθωση των γνάθων

πλαστική σαγονιού

Η πλαστική επέμβαση για τη διόρθωση του σαγονιού (γνωστή και ως ορθογναθική επέμβαση) πραγματοποιείται για τη διόρθωση της ανισσοροπίας των γνάθων, καθώς και πιθανών δυσμορφιών. Πιο συγκεκριμένα, αυτών που δεν μπορούν να διορθωθούν με σιδεράκια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα δόντια ενός ασθενή δεν είναι σε σωστή θέση. Αυτό μπορεί εμποδίζει τους αεραγωγούς κατά τη διάρκεια του ύπνου, καθώς και την ισορροπία της εμφάνισης του προσώπου.

Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια της επέμβασης

Πριν από την επέμβαση, ο χειρούργος θα καθορίσει τον τρόπο που θα ενώσει τα δόντια. Ή, θα τροποποιήσει τη γνάθο, προκειμένου να έρθουν στη σωστή θέση. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο ασθενής μπορεί να χρειαστεί να φορέσει σιδεράκια, για την καλύτερη επανατοποθέτηση των δοντιών στην άνω και την κάτω γνάθο.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο γιατρός θα διασπάσει το οστό και θα το μετακινήσει σε μια πιο σωστή θέση. Σε συνδυασμό με την πλαστική σαγονιού, πραγματοποιείται και γενειοπλαστική, όπου ανασχηματίζεται, μειώνεται ή ενισχύεται το πιγούνι για να βελτιωθεί πλήρως η εμφάνιση της περιοχής.

πλαστική σαγονιού επέμβαση

Ανάρρωση από την επέμβαση

Τις πρώτες μέρες έπειτα από την επέμβαση, ίσως παρατηρήσετε πρήξιμο στην περιοχή. Θα σας δοθεί φαρμακευτική αγωγή για το πρήξιμο και τη μείωση φλεγμονής. Βεβαιωθείτε ότι θα διατηρήσετε τα δόντια και το στόμα σας καθαρά. Ίσως χρειαστεί να ακολουθήσετε μια διατροφή με μαλακές ή υγρές τροφές για 4-6 εβδομάδες έπειτα από την επέμβαση. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανάρρωσης, θα μπορείτε να τρώτε κανονικά, ενώ θα είστε ευχαριστημένοι με την αλλαγή στην εμφάνιση σας.

Διαβάστε ακόμη:

Καισαρική τομή: Αφαίρεση ουλής με πλαστική;

Πλαστική στα αυτιά: Θεραπεία διόρθωσης πτερυγίου

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.