Η… οδοντόπαστα στην υπηρεσία της ομορφιάς!

4 διαφορετικές χρήσεις της οδοντόπαστας που την κάνουν απαραίτητη οχι μόνο για τα δόντια μας!  

1. Σπυράκια  – Η οδοντόπαστα περιέχει μια ουσία που λέγεται triclosan. Χρησιμοποιείται στις οδοντόπαστες και σε άλλα προϊόντα (όπως αντιβακτηριδιακά υγρά κρεμοσάπουνα) ως αντιβακτηριδιακό. Η ιδιότητα αυτή του triclosan βοηθάει στη θεραπεία για τα σπυράκια. Απλώστε μια μικρή ποσότητα οδοντόπαστας το βράδυ πρίν τον ύπνο, στο ανεπιθύμητο σπυράκι που εμφανίστηκε ξαφνικά. Επαναλάβετε για λίγες μέρες και η οδοντόπαστα θα κάνει το θαύμα της! 

2. Νύχια – τα περιποιημένα νύχια για μια γυναίκα είναι αναμφισβήτητα κάτι πολύ σημαντικό. Με ολα όμως τα προϊόντα μανικιούρ που χρησιμοποιούμε, η αλήθεια είναι πως η υγεία τους απειλείται. H οδοντόπαστα λοιπόν έρχεται και σ αυτήν την περίπτωση να συμβάλει! Προστατεύει το σμάλτο των δοντιών μας και για τον ίδιο λόγο είναι αποτελεσματικό και για τα νύχια. Αφού ξεβάψετε τα νύχια σας «βουρτσίστε» τα με οδοντόπαστα. Θα κάνει τα νύχια σας να γυαλίζουν και να δείχουν υγιή!

3. Εγκαύματα – είναι γνωστό πως όταν παθαίνουμε ενα ελαφρύ έγκαυμα το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό να χρησιμοποιήσουμε, (όταν δεν έχουμε κάτι άλλο) είναι η οδοντόπαστα. Εάν εφαρμόσουμε έγκαιρα επάνω στο έγκαυμα οδοντόπαστα είναι πιθανό να αποφύγουμε τις φουσκάλες και να έχουμε γρηγορότερη επούλωση της πληγής.

4. Ουλές ακμής –  όπως για τα σπυράκια, έτσι και για τις ουλές της ακμής, η οδοντόπαστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία. Κι’αυτό λόγο της αντιβακτιριδιακής ιδιότητας που έχει και βοηθάει στην επούλωση του δέρματος.

Κάντε συχνή εφαρμογή στις ουλές και αφήνετε την οδοντόπαστα λίγες ώρες κάθε φορά. Προσοχή όμως! Μην την αφήνετε πολλές ώρες γιατί έχει τη τάση να κάνει το δέρμα ξηρό.