Ποια είναι τα «beauty don’ts» που πρέπει να αποφεύγουμε;

Το τί πρέπει να κάνουμε για να διατηρήσουμε ή να αναδείξουμε την ομορφιά μας ποικίλλει και διαμορφώνεται ανάλογα με κάποιους παράγοντες όπως η ηλικία, ο τύπος δέρματος ή κάποιο ειδικό πρόβλημα που μπορεί να παρουσιάζει η επιδερμίδα μας κ.α.. Το τί όμως ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε, είναι αρκετά συγκεκριμένο, αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες κι όλους τους τύπους δέρματος και τα παρακάτω Beauty Don’ts ισχύουν για όλες μας.

 

Beauty Don’t 1: ΜΗΝ βγάζετε πολύ τα φρύδια σας. Τα πολύ λεπτά φρύδια μας «μεγαλώνουν», αποδυναμώνουν το βλέμμα και εξάλλου δεν είναι της μόδας, αλλά πέραν του όποιου trend, τα φρύδια αποτελούν χαρακτηριστικό του προσώπου μας και πρέπει να είναι «ταιριαστά» με τα μάτια μας. Δεν υπάρχει κάποιο don’t σε ότι αφορά το σχήμα αλλά υπάρχει don’t σε ότι αφορά το ελάχιστο πάχος. Ιδανικά θα ήταν καλύτερο να αφήνατε να αναλάβουν το σχήμα των φρυδιών σας ειδικοί επαγγελματίες που δεν θα σας τα παραβγάλουν και θα αναδείξουν και το σχήμα των ματιών σας.

 

Beauty Don’t 2: ΜΗΝ πειράζετε τα σπυράκια σας. Πειράζοντας ένα σπυράκι, συνήθως επιβαρύνετε το πρόβλημα πιέζοντας το σμήγμα βαθύτερα στο δέρμα διαδίδοντας έτσι την μόλυνση και στην υπόλοιπη επιδερμίδα. Επίσης μπορεί να προκαλέσετε μόνιμα σημάδια στα πρόσωπό σας. Οπότε, ακολουθείστε την κλασική συμβουλή που μας έδινε η μαμά μας «Μακριά τα χεράκια από τα σπυράκια» και χρησιμοποιείστε προϊόντα που ρυθμίζουν τη λιπαρότητα του δέρματος, ελαχιστοποιούν τους διεσταλμένους πόρους και εμποδίζουν την εμφάνιση εξανθημάτων.

 

Beauty Don’t 3: ΜΗΝ πέφτετε για ύπνο αν δεν έχετε πρώτα απομακρύνει το make-up από το πρόσωπό σας. Ένα από τα συνήθη αλλά μεγάλα λάθη που κάνουμε είναι να παραμελούμε τον σωστό καθαρισμό του προσώπου πριν κοιμηθούμε. Έτσι δεν επιτρέπουμε στο δέρμα μας να συνέλθει από τις βλαβερές συνέπειες της καθημερινότητας κατά τη διάρκεια του ύπνου (ρύπανση, υπεριώδεις ακτίνες ηλίου, καπνός από νυχτερινή έξοδο) και αποδυναμώνουμε το φυσικό κολλαγόνο μας, με συνέπεια την πρόωρη γήρανση. Χρειάζεται λοιπόν να υιοθετήσουμε ένα πρωτόκολλο περιποίησης όπου η χρήση ενός σωστού καθαριστικού προσώπου είναι καθημερινή συνήθεια.

 

Beauty Don’t 4: ΜΗΝ τα κάνετε όλα μόνες σας. Το ελάχιστο μια φορά το εξάμηνο πρέπει να επισκέπτεστε την αισθητικό σας για έναν καθαρισμό προσώπου ώστε να διατηρήσετε καθαρή και υγιή την επιδερμίδα σας και να επιτρέπετε έτσι στα όποια προϊόντα περιποίησης χρησιμοποιείτε να δρουν ακόμα πιο αποτελεσματικά. Το αντίστοιχο ισχύει και για την περιποίηση των άκρων μας, είναι κάτι που παράλληλα κάνουμε και μόνες σπίτι αλλά χρειάζεται ανά τακτά διαστήματα ένα επαγγελματικό μανικιούρ-πεντικιούρ για ολοκληρωμένη φροντίδα (τελειοποίηση σχήματος νυχιών, θεραπεία αδύναμων νυχιών, απολέπιση νεκρών κυττάρων και ενυδάτωση). Τέλος, η «πονεμένη» αποτρίχωση… Καλύτερα να την αφήσετε στα χέρια των ειδικών γιατί και μπορείτε να τραυματιστείτε και να αποφέρετε τα αντίθετα αποτελέσματα αν δεν ακολουθήσετε σωστά τις εκάστοτε μεθόδους.

 

 Beauty Don’t 5: ΜΗΝ υπερβάλλετε. Less is More. Αν νιώθετε το δέρμα σας αφυδατωμένο, με το να εφαρμόζετε περισσότερο προϊόν δεν επιτυγχάνετε τίποτα, εν αντιθέσει φράζετε τους πόρους του δέρματός σας. Η λύση είναι να επιλέγετε τα σωστά προϊόντα για την επιδερμίδα σας και να τα χρησιμοποιείτε με σύνεση. Το ίδιο ισχύει και για το makeup. Χρειάζεται αντίστοιχα προσεκτική επιλογή αποχρώσεων και δράσης προϊόντος, για το foundation που είναι και το πιο tricky πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας την απόχρωση και το επίπεδο κάλυψης. Αν θέλουμε μεγάλη κάλυψη, θα επιλέξουμε ένα foundation στην απόχρωση της επιδερμίδας μας. Αν είναι πολύ «ελαφρύ» με περισσότερο ενυδατική δράση και με χαμηλή κάλυψη κι απλώς βάλουμε περισσότερο θα «βαρύνουμε» το πρόσωπο μας και θα πετύχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα της φρεσκάδας.