Γήρανση-Άνδρας: 5+1 συμβουλές αντιμετώπισης

γήρανση άνδρας

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι η γήρανση έχει αρχίσει να κάνει τα πρώτα της βήματα. Όπως και η γυναίκα, έτσι και ο άνδρας δεν μπορεί να αποφύγει τα σημάδια της γήρανσης. Αν θέλετε να αποφύγετε τα πρώτα σημάδια της γήρανσης, έχουμε να σας προτείνουμε 6 συμβουλές, προκειμένου να την καθυστερήσετε.

  1. Αντηλιακό

Αν θέλετε να αποτρέψετε την εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπό σας δε θα πρέπει να ξεχνάτε να φοράτε αντηλιακό. Αν είστε εκτεθειμένοι στον ήλιο για πολύ ώρα, οφείλετε να το χρησιμοποιείτε καθημερινά. Φυσικά, το αντηλιακό δεν χρησιμοποιείται μόνο το καλοκαίρι! Συμβουλή: Ο δείκτης προστασίας θα πρέπει να είναι από 30 και πάνω.

γήρανση άνδρας

  1. Ρετινοειδή

Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη που κάνει το δέρμα «τσίτα». Καθώς μεγαλώνετε και εκτίθεστε όλο και περισσότερο στον ήλιο, το φυσικό κολλαγόνο φθείρεται. Το αποτέλεσμα είναι να καταλήξετε να μοιάζετε με τον Keith Richards! Η αναγέννηση του κολλαγόνου θα ξαναδώσει ζωή στο δέρμα σας και θα αποφύγετε την πρόωρη γήρανση. Μια επίσκεψη στον δερματολόγο για να σας γράψει μια θεραπεία  από ρετινοειδή είναι η κίνηση – must που πρέπει να κάνετε.

  1. Αντιοξειδωτικά

Το σώμα σας χρειάζεται αντιοξειδωτικά για να αντισταθμίσει την καταστροφή του κολλαγόνου που συντελείται από τις επεξεργασμένες τροφές που ρίχνετε στο στομάχι σας, τη μολυσμένη πόλη που κάνετε, καθώς και τις «αθώες» μπυρίτσες που ήπιατε χθες βράδυ. Παράλληλα με τη σωστή διατροφή, είναι καιρός να σκεφτείτε σοβαρά ένα συμπλήρωμα διατροφής για το δέρμα όπως τα αντιοξειδωτικά.

γήρανση άνδρας

  1. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του δράσεις. Παράλληλα, κρατά το πνεύμα σας κοφτερό και μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων. Κι αν αυτά τα επιχειρήματα δεν είναι ήδη αρκετά για να σας πείσουν να αρχίσετε να το καταναλώνετε, μάθετε ότι πρόσφατες έρευνες υποδεικνύουν ότι το πράσινο τσάι έχει μια έξτρα ιδιότητα: μπορεί να αντιστρέψει τα αποτελέσματα της καταστροφής του δέρματος και να εμποδίσει την πρόωρη γήρανση εξαιτίας της ηλιακής έκθεσης.

  1. Κόψτε το κάπνισμα

Μπορεί το κάπνισμα να σας έκανε να δείχνεις cool στο γυμνάσιο (#not), στα 30 σας ωστόσο το μόνο που θα κάνει είναι να σας κάνει να δείχνετε 40. Τα χημικά του τσιγάρου επιταχύνουν τη φθορά του κολλαγόνου στο πρόσωπό σας, την ίδια ώρα που οι «τζούρες» που τραβάτε αφήνουν ρυτίδες στο πρόσωπο.

γήρανση άνδρας

  1. Κοιμηθείτε καλά

Ο ύπνος δεν είναι σημαντικός μόνο για την ξεκούραση του οργανισμού, αλλά και για το δέρμα. Αν δεν κοιμάστε τις ώρες που πρέπει, το σώμα σας εκκρίνει περίσσια κορτιζόλη -μια ορμόνη για το στρες-, η οποία καταστρέφει το κολλαγόνο.

Διαβάστε ακόμη:

Ανδρική περιποίηση προσώπου: 4+1 έξυπνα tips

Ανδρικό ξύρισμα προσώπου: Τι να προσέξετε