Υαλουρονικό οξύ στα μάτια: Αντίο μαύροι κύκλοι

υαλουρονικό οξύ στα μάτια

Έχετε δοκιμάσει διάφορες μεθόδους για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους. Έχετε σκεφτεί να κάνετε μια θεραπεία με υαλουρονικό οξύ στα μάτια; Τα τελευταία χρόνια, πολλοί καταφεύγουν στις ενέσεις υαλουρονικού οξέος στα μάτια, προκειμένου να μειώσουν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων. Ίσως να σκεφτείτε: Δε θέλω πιο γεμάτη την κάτω γραμμή των ματιών. Γιατί να προχωρήσω σε μια τέτοια διαδικασία;

Πώς λειτουργεί το υαλουρονικό οξύ στην περιοχή κάτω από τα μάτια;

Σύμφωνα με ειδικούς, ένα από τους λόγους που εμφανίζονται μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι επειδή χάνεται ο όγκος του δακρυγόνου. Μια μικρή ποσότητα από εξειδικευμένο υαλουρονικό οξύ στα μάτια αρκεί για να σηκώσετε την ευαίσθητη εκείνη περιοχή από τα αγγεία του αίματος κάτω από τα μάτια σας. Μπορεί να δείχνετε πρησμένοι τις πρώτες 1-2 μέρες. Ωστόσο, αρκετά σύντομα, η περιοχή θα δείχνει πιο φωτεινή. Από ένα σημείο και μετά δε θα χρειάζεται να προσθέτετε έξτρα προϊόντα για κάλυψη στην επιδερμίδα σας.

υαλουρονικό στα μάτια ενέσιμο

 

Πόση διάρκεια έχει;

Η συνολική του διάρκεια διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, καθώς εξαρτάται και από τον τρόπο που θα αντιδράσει ο οργανισμός στο προϊόν. Κατά μέσο όρο, το υαλουρονικό στα μάτια διαρκεί περίπου 6 με 12 μήνες, ανάλογα με τον ρυθμό που μεταβολίζει ο οργανισμός το filler. Το gel διαλύεται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, μπορείτε να το αφαιρέσετε εύκολα. Ο ειδικός θα σας χορηγήσει μια ένεση υαλουροδινάσης, ένα ένζυμο που διαλύει τα fillers υαλουρονικού οξέος.

Υπάρχει κάποιος κίνδυνος;

Όπως με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία, βεβαιωθείτε ότι έχετε επισκεφθεί έναν εξειδικευμένο δερματολόγο, ή έναν πλαστικό χειρουργό, με εμπειρία στις θεραπείες κάτω από τα μάτια. Αν δεν έχετε βρει ακόμα κάποιον κατάλληλο, μπορείτε να τον βρείτε εύκολα, κάνοντας κλικ εδώ. Το filler πρέπει να τοποθετηθεί βαθιά, ώστε να μην εμφανίζεται πολύ γεμάτο, αλλά και να μην είναι ορατό κάτω από την ευαίσθητη επιδερμίδα των ματιών. Είναι πιθανό στην αρχή να μελανιάσει λίγο, αλλά το μελάνιασμα θα υποχωρήσει γρήγορα. Αν είστε επιρρεπείς στις μώλωπες, συμβουλευτείτε τον ειδικό, μήπως χρειαστεί να σας χορηγήσει μια θεραπεία να μην εμφανίσετε έντονα αυτό το σύμπτωμα.

υαλουρονικό στα μάτια γραμμές

 

Υπάρχουν άλλοι τρόποι να μειώσετε τους μαύρους κύκλους;

Αν οι μαύροι κύκλοι που έχετε δεν είναι αποτέλεσμα σκιάσεων που πραγματοποιούνται από «βαθουλώματα» κάτω από τα μάτια σας, ίσως τα fillers δεν λύσουν το πρόβλημα. Πέρα από το γενετικό πρόβλημα, οι μαύροι κύκλοι μπορεί να είναι και αποτέλεσμα αφυδάτωσης, έλλειψης ύπνου ή παραγωγής υπερβολικού σμήγματος. Μπορείτε να δοκιμάσετε κρέμες με ρετινοειδή ή βιταμίνη C ή Κ. Ένας δερματολόγος μπορεί να διακρίνει τον λόγο που προκαλούνται οι μαύροι κύκλοι και να καθορίσει το λόγο του προβλήματος.

Διαβάστε ακόμη:

Κολλαγόνο για το πρόσωπο: 3+1 τρόποι να το ενισχύσετε φυσικά

Υαλουρονικό οξύ στα χείλη: Τι περιλαμβάνει;