Υαλουρονικό οξύ και εγκυμοσύνη: Πόσο ασφαλές είναι;

εγκυμοσύνη υαλουρονικό οξύ

Τα fillers, είτε με υαλουρονικό  οξύ είτε με άλλες ουσίες, όπως κολλαγόνο, αποκαθιστούν τη φυσική ομορφιά και ενισχύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Αυτή η τεχνική δίνει ένα νεανικό look, ενώ μπορεί να χαρίσει φυσικό αποτέλεσμα. Είναι ασφαλές το υαλουρονικό οξύ στην εγκυμοσύνη;

Πώς λειτουργούν τα fillers;

Τα ενέσιμα fillers, χορηγούνται τοπικά προκειμένου να επαναφέρουν τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας που έχει αρχίσει να εξασθενεί. Συνήθως χρησιμοποιούνται για να αφαιρέσουν τις ρυτίδες, και να μειώσουν την εμφάνιση των σημαδιών, των ουλών και των ραγάδων. Σε αντίθεση με το botox που μουδιάζει την επιδερμίδα κάτω από τις ρυτίδες, τα filler χρησιμοποιούν συγκεκριμένες ουσίες για να τις γεμίσουν, με πιο δημοφιλή το υαλουρονικό οξύ. Επιπλέον, έχει και ιδιότητες lift. Ως αποτέλεσμα, οι ρυτίδες μειώνονται, τα σημάδια και ουλές σχεδόν εξαφανίζονται, τα χείλη είναι πιο γεμάτα και παρατηρείται και lift στα μάγουλα και το πιγούνι.

Fillers με υαλουρονικό οξύ και εγκυμοσύνη

Αν κάνατε πρόσφατα μια θεραπεία με υαλουρονικό οξύ και πρόσφατα ανακαλύψατε ότι είστε έγκυος, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Συνήθως τα fillers είναι ασφαλή, καθώς:

  1. Εφαρμόζονται τοπικά

Οποιαδήποτε ξένη ή επικίνδυνη ουσία εισάγεται στο κυκλοφορικό σύστημα μπορεί να επηρεάσει το έμβρυο, καθώς τρέφεται μέσα από την κυκλοφορία του αίματος της μητέρας. Οι χημικές ουσίες που δεν εισέρχονται στο αίμα συνήθως είναι ασφαλή. Τα fillers και το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζονται τοπικά στο σημείο της θεραπείας, είτε στους μύες, είτε στις στοιβάδες τις επιδερμίδας και όχι στις φλέβες.

υαλουρονικό οξύ filler

  1. Χρησιμοποιείται μικρή ποσότητα

Συνήθως χρησιμοποιείται μικρή ποσότητα, επομένως είναι λίγο δύσκολο να επηρεάσει το έμβρυο.

Τι να κάνετε προκειμένου να παραμείνετε ασφαλής

Αν και δεν υπάρχει κάποια προφανής σύνδεση ανάμεσα στη χρήση fillers και την κακή επιρροή που μπορούν να έχουν σε ένα έμβρυο, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Αυτό παρατηρείται επειδή δεν έχει γίνει ενδελεχής έρευνα, επομένως δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός δεδομένων που να το επιβεβαιώνουν.

Αν και δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι το υαλουρονικό οξύ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά μια γυναίκα στην εγκυμοσύνη, οι γιατροί αποτρέπουν τη θεραπεία με filler σε αυτή την περίοδο, για λόγους ασφάλειας. Επομένως, συστήνεται να περιμένετε ένα μικρό διάστημα, αν σχεδιάζετε να κάνετε κάποια θεραπεία με υαλουρονικό οξύ.

Διαβάστε ακόμη:

Σημάδια στο πρόσωπο; Ξεφορτωθείτε τα με υαλουρονικό οξύ

Υαλουρονικό οξύ στο πιγούνι: Όσα πρέπει να γνωρίζετε