|Thursday, August 13, 2020
Bρίσκεστε: Home » Featured » Vaser LipoSelection μονόδρομος στην λιποαναρρόφηση!

Vaser LipoSelection μονόδρομος στην λιποαναρρόφηση! 

vaserlipo
ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ & ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ…σμιλεμένο σώμα
Το VASER® LipoSelection είναι μια νέα επαναστατική μέθοδος λιποαναρρόφησης και λιπογλυπτικής και έχει λάβει την έγκριση του Αμερικάνικου Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) για τη διαμόρφωση περιγράμματος σώματος από το 2002.

 

Το τοπικό πάχος ή αλλιώς λιποδυστροφία αποτελούσε πάντα ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα για πολλές γυναίκες αλλά και άντρες. Με την εισαγωγή της κλασικής λιποαναρρόφησης στην Πλαστική Χειρουργική αντιμετωπίστηκε η κατάσταση αυτή χωρίς όμως να έχουμε πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πολλές φορές η λιποαναρρόφηση συνοδευόταν από τη δημιουργία αιματωμάτων, δυσμορφιών του δέρματος, έντονη χαλάρωση του υπερκείμενου δέρματος, κ.ο.κ. Η εξέλιξη της επιστήμης όμως και η χρήση των υπερήχων στην λιποαναρρόφηση ήρθαν να δώσουν λύσεις και σε αυτές τις καταστάσεις. Η πιο σύγχρονη μέθοδος λιποαναρρόφησης με τη χρήση υπερήχων είναι το VASER® LipoSelection. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί με στόχο τη βελτιστοποίηση της κάθε φάσης στη διαδικασία διαμόρφωσης του περιγράμματος σώματος, καθώς και την επίτευξη ενός ομαλού και προβλέψιμου περιγράμματος με την ελάχιστη προσπάθεια του χειρουργού αλλά και την γρήγορη μετεγχειρητική αποκατάσταση των ασθενών.

 

Επαναστατική μέθοδος
Η τεχνολογία VASER® LipoSelection χρησιμοποιεί μικρής διαμέτρου υπερηχητικούς καθετήρες που παράγουν ένα ελάχιστο επίπεδο δονούμενης υπερηχητικής ενέργειας, στοχεύοντας στην υγροποίηση του λιπώδους ιστού. Τα υπερηχητικά κύματα διαλύουν με ακρίβεια τα ανεπιθύμητα λιπώδη κύτταρα αφήνοντας ανέπαφα τα αγγεία, τα νεύρα και το συνδετικό ιστό. Με την υγροποίηση του λιπώδους ιστού πριν από την αφαίρεση του, η αναρρόφηση μπορεί να πραγματοποιηθεί προκαλώντας μικρότερη ρήξη ιστών, καθιστώντας τη πιο εύκολη και ασφαλή. Επιπλέον, η τεχνολογία VASER® LipoSelection δεν χρησιμοποιεί τον τυπικό τρόπο αναρρόφησης για την απομάκρυνση των γαλακτοποιημένων ιστών και υγρών. Αντί αυτού, χρησιμοποιούνται ειδικά σχεδιασμένα αναρροφητικά ρύγχη που αφαιρούν αποτελεσματικά τα υγρά διατηρώντας ανέπαφο τον κυτταρικό ιστό. Τέλος σε συνδυασμό μετην κατάλληλη χειρουργική τεχνική, η διαδικασία αυτή δεν παράγει θερμότητα προκαλώντας λιγότερη καταστροφή.

 

Αυτή η τεχνική πλεονεκτεί σαφώς από τη κλασσική μέθοδο όσον αφορά στο χρόνο που απαιτείται για να γίνει, αλλά κυρίως στο μετεγχειρητικό αισθητικό αποτελέσμα που έχει. Η μετατροπή του λίπους σε υγρή μορφή ουσιαστικά επιτρέπει στον χειρουργό να αναρροφήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα λίπους, χωρίς να προκαλέσει ιδιαίτερες κακώσεις. Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι διατηρεί ανέπαφο τον ενδιάμεσο συνδετικό ιστό επιτυγχάνοντας μεγάλου βαθμού μετεγχειρητική σύσφιξη, κάτι το οποίο δεν είναι δυνατό με την κλασσική λιποαναρρόφηση. Έτσι έχουμε καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και ο ασθενής δεν είναι υποχρεωμένος να φοράει τον ελαστικό κορσέ για μεγάλο χρονικό διάστημα μετεγχειρητικά. Επιπλέον , το εξελιγμένο σύστημα VASER® LipoSelection επιτρέπει την συλλογή του “ανεπιθύμητου” λίπους σε ειδικά δοχεία, την επεξεργασία του και τον εμπλουτισμό με βλαστοκύτταρα και τέλος την μεταφορά του σε σημεία τα οποία επιθυμούμε όπως οι γλουτοί, το πρόσωπο και το στήθος, ολοκληρώνοντας έτσι την όλη διαδικασία της λιπογλυπτικής με μόνο μία συνεδρία ή μία επέμβαση. Τέλος, η ευκολία της μεθόδου και οι εξελιγμένες κάννουλες του συστήματος δίνουν στο χειρουργό την δυνατότητα να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να έχει πρόσβαση ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία του περιγράμματος, προσφέροντας έτσι άριστα αποτελέσματα.

 

Αποτελέσματα
Το VASER® LipoSelection είναι μια νέα επαναστατική μέθοδος λιποανναρόφησης και λιπογλυπτικής και έχει λάβει την έγκριση του Αμερικάνικου Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) για τη διαμόρφωση περιγράμματος σώματος από το 2002. Έχει θαυμάσια αποτελέσματα σχεδόν σε όλα τα σημεία του σώματος που αποθηκεύουν το λίπος: στην κοιλιά, στους γλουτούς, στα πόδια, στο τοπικό πάχος (ψωμάκια), στους γοφούς, στο πηγούνι, στο λαιμό, στα χέρια, στο ανδρικό στήθος. Χάρη σε αυτό ο γιατρός μπορεί να εκτελέσει στο σώμα από μικρές, διακριτικές αλλαγές έως και πραγματικές μεταμορφώσεις με τοπική ή γενική αναισθησία. Ο συνδυαμός της εξαιρετικής ποιότητας αποτελεσμάτων με την γρήγορη και ομαλή μετεγχειρητική αποκατάσταση των ασθενών, χωρίς έντονο πόνο και μώλωπες, την καθιστούν ως την πλέον δημοφιλή τεχνολογία τόσο από τους ιατρούς όσο και από τους ασθενείς.

 

Kείμενο: Γεώργιος Γκρεμούτης, Πλαστικός Χειρουργός Md

Share via email

Add a Comment

You must be logged in to post a comment.