Διατροφή Εμμηνόπαυσης :Πώς να διατηρήσετε το βάρος κατά την εμμηνόπαυση

Σε πρόσφατη μελέτη εξετάστηκαν οι διατροφικές συνήθειες γυναικών ηλικίας περίπου 50 ετών, οι οποίες βρίσκονται ήδη στην εμμηνόπαυση. Σκοπός της μελέτης ήταν να διαπιστωθεί κατά πόσο όταν ακολουθείται συγκεκριμένη διατροφή διατηρείται ή μειώνεται το βάρος, καταρρίπτοντας το μύθο που θέλει τις γυναίκες σε εμμηνόπαυση να παίρνουν κιλά.
Στη μελέτη της Bethany Barone Gibbs (University of Pittsburgh), η οποία διήρκεσε τέσσερα χρόνια συμμετείχαν συνολικά 500 υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες. Οι μισές από αυτές ακολούθησαν συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης ενώ οι υπόλοιπες όχι. Ταυτόχρονα όλες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σεμινάρια υγείας.Το πρόγραμμα διατροφής περιείχε οδηγίες για λιγότερη ζάχαρη και τηγανητά φαγητά, περισσότερο ψάρι ,λιγότερο φαγητό εκτός σπιτιού , περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Το αποτέλεσμα αυτής της τετράχρονης έρευνας ήταν όχι μόνο να χάσουν περισσότερο βάρος αλλά και να το διατηρήσουν, αποδεικνύοντας πως με μια σωστή διατροφή όλα είναι εφικτά.

Καταλήγοντας η εμμηνόπαυση δεν πρέπει να κατηγορείται για την αύξηση του βάρους. Γυναίκες οι οποίες μπαίνουν στον κύκλο της εμμηνόπαυσης θα πρέπει να υιοθετούν μια νέα ισορροπημένη διατροφή βασισμένη σε φρούτα, λαχανικά, ψάρι, λιγότερο πρόχειρο φαγητό, κόκκινο κρέας, ζάχαρη και γλυκά.