Θέλω να κάνω σεξ: Tips για να ανεβάσετε το ερωτικό ενδιαφέρον

θέλω σεξ

«Θέλω να κάνουμε σεξ». Ίσως είναι η φράση που μπορεί να ακούτε από τον/την σύντροφο σας συχνά. Μπορεί να είστε εσείς το άτομο που αναφέρει αυτή τη φράση περισσότερο. Τι συμβαίνει όμως όταν (κατά τα φαινόμενα τουλάχιστον) δεν υπάρχει ερωτικό ενδιαφέρον; Πώς θα επαναφέρετε την αυξημένη ερωτική διάθεση;

Η σεξουαλική επιθυμία είναι διαφορετική σε κάθε άνθρωπο. Στην αρχή μιας σχέσης, τα επίπεδα της σεξουαλικής επιθυμίας αυξάνονται κατακόρυφα. Όσο περνά ο καιρός, αυτά τα επίπεδα, αρχίζουν να επανέρχονται στα αρχικά επίπεδα. Επομένως, η ερωτική διάθεση αρχίζει σταδιακά και μειώνεται, σε σχέση με το αρχικό διάστημα της σχέσης. Εκεί μπορεί να αρχίσετε να αναρωτιέστε τι συμβαίνει με εσάς, αν φταίτε, ή μήπως δεν ελκύετε τον/την σύντροφο σας στον ίδιο βαθμό.

Είναι φυσιολογικό για την σεξουαλική επιθυμία να αυξομειώνεται κατά τη διάρκεια της σχέση, ειδικά αν έχετε παιδιά. Ευτυχώς, αυτό μπορεί να ρυθμιστεί και να αλλάξει. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές ώστε να αυξήσετε το ερωτικό σας ενδιαφέρον και η φράση «θέλω να κάνουμε σεξ» να μην είναι μια φράση που φέρνει άγχος και στρες σε ένα ζευγάρι.

θέλω σεξ γκέι

 

  1. Αναγνωρίστε τον τρόπο με τον οποίο αυξάνεται η λίμπιντο

Η λίμπιντο περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο διεγείρεστε ερωτικά, αλλά και σας αρέσει να κάνετε σεξ. Ένα μεγάλο μέρος της σεξουαλικής χημείας είναι να μάθετε πώς να ταιριάξει η λίμπιντο σας με του/της συντρόφου σας. Όταν περάσει το πρώτο διάστημα της σχέσης, ίσως υπάρξουν μερικές αλλαγές στη λίμπιντο. Κάποιος που θέλει και μια πνευματική σύνδεση για να διεγερθεί ερωτικά, ίσως μερικές φορές δυσκολεύεται να συντονιστεί με κάποιον που του αρέσει το πιο δραστήριο σεξ.

Όμως, αν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο δε θα πρέπει να απογοητευτείτε. Δείτε το ως μια ευκαιρία να ανακαλύψετε νέους τρόπους και να διευρύνετε το ερωτικό σας ρεπερτόριο. Δείτε το υπνοδωμάτιο σας (ή άλλους χώρους) ως ένα μέρος για να διευρύνετε τη φαντασία και την δημιουργικότητα σας.

θέλω σεξ ζευγάρι

 

  1. Ανακαλύψτε εκ νέου την ερωτική επιθυμία σας

Στην αρχή της σχέσης το ερωτικό ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα έντονο. Ωστόσο, έπειτα από ένα διάστημα, το να κάνετε σεξ στο ντους πριν τη δουλειά φαντάζει περισσότερο ταλαιπωρία. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε εκ νέου το ερωτικό ενδιαφέρον. Ντυθείτε με ωραία ρούχα. Κάντε μια μικρή αλλαγή στην εμφάνιση σας. Φλερτάρετε σαν να γνωρίζεστε από την αρχή. Δοκιμάστε νέα πράγματα. Γίνετε ο εραστής που θα θέλατε να έχετε. Δείξτε ενδιαφέρον στον/στην σύντροφο σας.

  1. Μιλήστε για το τι σας αρέσει/τις φαντασιώσεις σας

Ίσως να το είχατε κάνει πιο παλιά, αλλά είναι ένας από τους τρόπους να διατηρήσετε τη σεξουαλική σας ζωή. Αν συνήθως κάνετε σεξ τα σαββατοκύριακα, σχεδιάστε ένα date night μια Τετάρτη. Αν αλλάξετε τη ρουτίνα σας θα μπορέσετε να γίνετε πιο τολμηροί στις συζητήσεις σας γύρω από το σεξ. Αν δυσκολεύεστε να βρείτε ιδέες, ζητήστε από τον/την σύντροφο σας να σας πει τι πραγματικά θέλει και τις πραγματικές και βαθιές του/της φαντασιώσεις. Είναι ένα ρίσκο.

θέλω να κάνω σεξ ζευγάρι

 

  1. Διεκδικήστε τις επιδιώξεις σας

Όσοι έχουν αυξημένη ερωτική επιθυμία συνήθως είναι όσοι είναι δραστήριοι και στη ζωή τους γενικότερα. Κυνηγούν τα πάθη τους για μάθηση και ανακαλύπτουν νέα πράγματα. Όταν καλλιεργείτε τον εαυτό σας ως άτομο, ακόμη και εκτός της σχέσης, είναι ένα μέσο να ανανεώσετε την σεξουαλική σας επιθυμία. Ερωτευτείτε τη ζωή και φέρτε την σπίτι και στον/στην σύντροφο σας.

  1. Σταματήστε να επικεντρώνεστε στο σεξ

Αν επικεντρώνεστε μόνο στο κομμάτι του σεξ, το μόνο που θα κάνετε είναι να προσθέσετε άγχος και εντάσεις στη σχέση σας. Αντίθετα, αποδεχτείτε ότι ίσως περάσετε κάποιο διάστημα χωρίς σεξ. Αφήστε για λίγο το «θέλω σεξ» στην άκρη. Επικεντρωθείτε σε άλλους τρόπους έκφρασης τρυφερότητας, όπως τα φιλιά και τις αγκαλιές. Μπορεί να νιώσετε σαν 14χρονοι έφηβοι πάλι, ωστόσο αποτελούν ένα μέσο επίτευξης οικειότητας. Αν έχει αποβληθεί το άγχος και επικεντρωθείτε στη στιγμή, το σεξ θα έρθει από μόνο του ως επακόλουθο.

Διαβάστε ακόμη:

3+1 tips για το πώς να φλερτάρει ένας ντροπαλός άντρας

Δυναμική γυναίκα: Το παράδειγμα προς ακολούθηση;