Οδηγός για διακοπές χωρίς άγχος

διακοπές χωρίς άγχος
Κάθε χρόνο το άγχος, η κούραση και η πίεση μοιάζουν να κυριαρχούν. Ακόμη και οι καλοκαιρινές διακοπές δε βιώνονται χωρίς άγχος. Παρ’ όλη την επιθυμία, αλλά και την ανάγκη να σαλπάρετε για τα Κυκλαδίτικα νησιά  , ή όπου αλλού έχετε σχεδιάσει, δείξτε ψυχραιμία.  Πάρτε μια βαθιά αναπνοή.

Τώρα, σκεφτείτε τι ακριβώς θέλετε να έχετε μαζί σας. Έχουμε μάθει να ζούμε μέσα στο άγχος και στους γρήγορους ρυθμούς. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σταματάμε και να ρωτάμε «Καλά, πώς πέρασαν τα χρόνια;» Την ίδια ακριβώς στιγμή, γυρίζουμε πάλι σ΄ αυτό που κάναμε. Η συρρίκνωση της διάρκειας των διακοπών τα τελευταία χρόνια είναι παγκόσμιο φαινόμενο, σύμφωνα με διεθνή έρευνα της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Expedia.com. Επιπλέον, σύμφωνα µε μετρήσεις της αμερικανικής κοινής γνώμης, το 16% των εργαζομένων νιώθει ενοχές στις διακοπές, επειδή είναι μακριά από το γραφείο και το 7% φοβάται μήπως η άδεια του κοστίσει τη θέση εργασίας. 

Θέστε νέους όρους στις διακοπές σας

Φέτος, λοιπόν προσπαθήστε να θέσετε νέους όρους για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Πείτε όχι στα πρέπει, στο άγχος και τη πίεση. Αφήστε το αφεντικό να φωνάζει, την ώρα που λέτε αντίο στο γραφείο, «Να έχεις συνέχεια το κινητό σου ανοιχτό και να τσεκάρεις τα mail σου.» Αφού, λοιπόν ξεκαθαρίσετε τα πράγματα με το γραφείο, αρχίζουν τα δύσκολα.

διακοπές χωρίς άγχος

Διώξτε το άγχος της προετοιμασίας των διακοπών

Κάθε χρόνο αγχωνόμαστε, να οργανώσουμε τα πάντα τέλεια. Από το άψογο ξενοδοχείο, την καλύτερη επιλογή νησιού, που θα συνδυάζει εξωτικές παράλιες, ήρεμη αλλά και κοσμοπολίτικη ζωή, μέχρι το γραφικό ταβερνάκι, με τους νόστιμους μεζέδες και τις καλές τιμές.

Μήπως θα πρέπει να αναθεωρήσετε φέτος και σ΄ αυτόν τον τομέα; Αρχίστε, λοιπόν να οργανώνετε τις διακοπές σας µε τη σκέψη εστιασμένη στην απόλαυση του ζεστού ήλιου και της δροσερής θάλασσας. «Ξεχάστε» να πάρετε στις αποσκευές σας τις όποιες εκκρεμότητες της ζωής σας. «Φαίνεται ότι είμαστε ευτυχισμένοι όταν καταφέρουμε να απολαύσουμε την πλήρη απραξία, την ιεροτελεστία του…τίποτα, αραγμένοι στα τραπεζάκια του παραλιακού καφέ, χωρίς την πίεση του ρολογιού, χωρίς την αγωνία ότι οι δουλειές µας έμειναν πίσω. Αποχαιρετήστε την υποχρέωση να κάνετε πράγματα. Πείτε με δυνατή φωνή «Δεν κάνω τίποτα, δεν σκέφτομαι τίποτα, είμαι ελεύθερος» και σαλπάρετε.

Διαβάστε ακόμη:

Διαχείριση άγχους: 4+1 συμβουλές

Το παιχνίδι της αποπλάνησης: Πώς να είστε γοητευτικοί