Πρώτη φορά σεξ: Συμβουλές απαλλαγής από το άγχος

πρώτη φορά σεξ τραπέζι

Η πρώτη φορά που θα κάνετε σεξ, είτε γενικά, είτε με έναν νέο ερωτικό σύντροφο, είναι μια αγχωτική διαδικασία. Αν δεν είναι η πρώτη φορά που θα κάνετε σεξ, μπορεί να σας απασχολεί η απόδοση σας, τα ενδιαφέροντα του νέου συντρόφου, η ατμόσφαιρα και η χημεία που θα υπάρχει.  Αν είναι η πρώτη φορά που κάνετε σεξ γενικότερα, να ξέρετε σας καταλαβαίνουμε. Φυσικά και υπάρχει ο ενθουσιασμός, ωστόσο υπάρχει και ο φόβος για πόνο.

Και στις δύο περιπτώσεις, το άγχος μπορεί να επικρατήσει και να καταστρέψει μια όμορφη στιγμή. Ενώ αυτό το συναίσθημα είναι συνηθισμένο, και απολύτως φυσιολογικό, θα πρέπει να το αποβάλλετε. Παρακάτω, σας έχουμε μερικά tips να αποβάλλεται το άγχος για την πρώτη φορά που θα κάνετε σεξ.

πρώτη φορά σεξ

 

Με νέο ερωτικό σύντροφο

  1. Μιλήστε για το τι σας αρέσει

Ίσως να μη νιώθετε έτοιμοι να μιλήσετε ελεύθερα για το τι σας αρέσει ή όχι. Ωστόσο, ιδιαίτερα πριν κάνετε σεξ με έναν νέο ερωτικό σύντροφο είναι σημαντικό να μιλήσετε για όσα σας αρέσουν. Ο σύντροφος σας δεν μπορεί να διαβάζει τις σκέψεις σας. Αν κάνει κάτι που δε σας αρέσει, μη διστάσετε να το εκφράσετε. Επιπλέον, να είστε ξεκάθαροι ότι πλέετε στο ίδιο μήκος κύματος. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο την πράξη, αλλά και τις προφυλάξεις, και φυσικά τη συγκατάθεση.

  1. Κάντε κάτι πιο πριν που ανεβάζει την αυτοπεποίθηση σας

Αυτό ταιριάζει και στην πρώτη φορά που θα κάνετε σεξ γενικότερα. Πριν βρεθείτε με τον ερωτικό σας σύντροφο, φροντίστε να ανεβάσετε την αυτοπεποίθηση σας. Αυτό μπορεί να επιτυγχάνεται είτε μέσω του διαλογισμού, είτε της γυμναστικής, είτε να φορέσετε τα αγαπημένα σας ρούχα και να τραγουδήσετε μπροστά στον καθρέφτη. Αυτό θα ανεβάσει την αυτοπεποίθηση σας και αντί να ανησυχείτε για τις ανασφάλειες σας, θα επικεντρωθείτε περισσότερο στη στιγμή.

πρώτη φορά σεξ άντρες

 

  1. Μην έχετε μεγάλες προσδοκίες

Τώρα ξεκινάτε να μαθαίνετε ο ένας το σώμα του άλλου. Επομένως, αν δεν έρθετε σε οργασμό δε σημαίνει ότι κάτι πήγε στραβά. Καλύτερα να μην έχετε στο μυαλό σας μόνο τον οργασμό. Αντίθετα, επικεντρωθείτε στην απόλαυση, τη διασκέδαση και την εξερεύνηση. Ένας νέος ερωτικός σύντροφος φέρνει νέες εμπειρίες και πρέπει να μάθετε τι θα λειτουργήσει καλύτερα και για τους δύο. Όλα τα πράγματα μαθαίνονται κάποια στιγμή.

  1. Χρησιμοποιήστε τα προκαταρκτικά για να ανακαλύψετε τον άλλο

Ένας νέος ερωτικός σύντροφος είναι μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψετε τι μπορεί να εξιτάρει κάποιον άλλο. Τα προκαταρκτικά θα σας δώσουν την ευκαιρία να το ανακαλύψετε, αλλά και να χαλαρώσετε πριν την πράξη. Παρατηρήστε τι μπορεί να τον/την διεγείρει. Παρατηρήστε την αναπνοή και τη γλώσσα του σώματος. Έτσι, θα μπορέσετε κι εσείς να προσαρμοστείτε και να συνεχίσετε.

πρώτη φορά σεξ γυναίκες

 

Πρώτη φορά σεξ γενικά

  1. Προετοιμαστείτε

Το σεξ δε θα έρθει φυσικά. Βασικά, αποτελεί μια φυσική διαδικασία, αλλά θέλει και προετοιμασία, προκειμένου να είστε έτοιμοι για ό,τι προκύψει. Διαβάστε για την σεξουαλική επαφή, τις μεθόδους αντισύλληψης, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τα γεννητικά όργανα. Βεβαιωθείτε ότι θα έχετε τα απαραίτητα μαζί σας, όπως προφυλάξεις και λιπαντικά. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε και με κάποιον γιατρό, ή με κάποιον κοντινό σας, όπως τους γονείς σας για περισσότερες πληροφορίες. Η γνώση θα σας αποβάλλει το άγχος και θα λύσει κάποιες από τις απορίες που πιθανόν να έχετε.

  1. Καθιερώστε εμπιστοσύνη

Μπορεί να νιώθετε πως θα είστε για πάντα μαζί, ή ότι θα βρεθείτε μια φορά και δε θα ξαναϊδωθείτε. Όπως και να έχει, αν νιώθετε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε αυτό το άτομο, η εμπειρία θα είναι εντελώς διαφορετική και πιο ασφαλής για εσάς. Να είστε κι εσείς ειλικρινής. Να ενημερώσετε ότι είναι η πρώτη σας φορά (θα είναι πιο προσεκτικοί και δε θα σοκαριστούν αν δουν αίμα). Μιλήστε για τις προσδοκίες σας, ρωτήστε και τις δικές του/της. Βεβαιωθείτε ότι κινήστε στο ίδιο μήκος κύματος. Θα νιώσετε αμέσως μεγαλύτερη ασφάλεια και θα χαλαρώσετε.

πρώτη φορά σεξ ζευγάρι

 

  1. Πάνω από όλα να υπάρχει συγκατάθεση

Το πιο σημαντικό πράγμα γύρω από το σεξ είναι η συγκατάθεση. Θα πρέπει να είναι προφορική και να έχει ενθουσιασμό μέσα. Μην αφήσετε κάποιον να σας πείσει για το αντίθετο. Αν νιώσετε ανασφάλεια, μπορείτε πάντα να ανακαλέσετε την απόφαση σας. Το όχι σημαίνει όχι. Το σταμάτα σημαίνει σταμάτα. Βεβαιωθείτε ότι ο ερωτικός σας σύντροφος το καταλαβαίνει και το σέβεται.

(ειχα δεν ειχα pillowfights το εκανα παλι εδω μεσα)

Διαβάστε ακόμη:

Οδηγός φλερτ: Σημάδια με βάση τη γλώσσα του σώματος

Stress: Πώς επιδρά στην σεξουαλική υγεία;