Χορός: Το διασκεδαστικό είδος άσκησης

χορός

Ο χορός αποτελεί ένα ιδιαίτερα διασκεδαστικό είδος γυμναστικής. Ανήκει στην κατηγορία της αερόβιας άσκησης. Είναι ένα είδος γυμναστικής που δυναμώνει όλο το σώμα και προσφέρει ένα τέλειο σώμα. Αν παρατηρήσετε τα σώματα των χορευτών θα δείτε ότι είναι πραγματικά αψεγάδιαστα.

Ο χορός γυμνάζει όλο το σώμα

Πολλοί πιστεύουν ότι ο χορός γυμνάζει κυρίως πόδια και χέρια. Αυτό όμως δεν ισχύει. Είναι ένα σύνολο ασκήσεων που σας βοηθάει να κάψετε θερμίδες, αλλάζει το μεταβολισμό λόγω των έντονων κινήσεων και ταυτόχρονα γυμνάζει όλα τα σημεία του σώματός σας. Από την κορυφή έως τα νύχια, γυμνάζεται ο κάθε μυς  ξεχωριστά. Τέλειοι κοιλιακοί, σωστή στάση σώματος, δυνατά άκρα και ευλυγισία.

χορός latin

 

Επιλέξτε το χορό που σας αρέσει και σας εκτονώνει και κινηθείτε στο ρυθμό της μουσικής. Συμβάλλει αρκετά και στην ψυχική σας ισορροπία, καθώς είναι ένα είδος εκτόνωσης.

Χορός με παρέα

Μπορείτε να κάνετε χορό με τον σύντροφό σας ή την φίλη σας. Αυτό το είδος γυμναστικής, ενδείκνυται για ζευγάρια,, ενώ ενισχύει την κοινωνικοποίηση. Ευρωπαϊκοί, λάτιν ακόμα και οι παραδοσιακοί χοροί είναι μία γυμναστική που θα γυμνάσει όλο σας το κορμί, θα σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες και να αποκτήσετε τέλειο κορμί για τις καλοκαιρινές σας εμφανίσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Pole dance: Γυμνάσου χορεύοντας

Άσκηση με σανίδα: Ποια είναι τα οφέλη της;