Τρέξιμο: 2+1 οφέλη που παρέχει στον οργανισμό

τρέξιμο οφέλη

Σχεδόν όλοι γνωρίζετε ότι το τρέξιμο προσφέρει πολλά οφέλη για τη γυμναστική σε όλο το σώμα, αλλά και για την καύση του περιττού λίπους. Εκτός από αυτά όμως, το τρέξιμο κάνει πολύ καλό στην υγεία σας. Ποια είναι τα οφέλη που παρέχει το τρέξιμο στον οργανισμό; 

  1. Απαλλάσσει από τη χοληστερίνη

Κάποιες έρευνες έχουν αποδείξει ότι σας απαλλάσσει από τη χοληστερίνη. Μπορεί άνετα το τρέξιμο να αντικαταστήσει τα χάπια που είναι κατά της χοληστερίνης σας.

τρέξιμο οφέλη γέφυρα

 

  1. Δράση κατά της οστεοπόρωσης

Επίσης κάνει πολύ καλό στα οστά σας. Σε έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί, διαπιστώθηκε ότι οι δρομείς  έχουν υψηλή οστική πυκνότητα, που σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα οστεοπόρωσης. Συμβάλλει στην σωστή ερωτική ζωή των ανδρών. Οι άνδρες που επιλέγουν το τρέξιμο ως άθληση έχουν καλύτερη στύση από άλλους άνδρες.

  1. Βοηθά στη σωστή λειτουργεία του εγκεφάλου

Επιπλέον βοηθάει στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου σας. Κυρίως αφορά εκείνους που επιλέγουν να τρέχουν σε εξωτερικούς χώρους και όχι στο διάδρομο ενός γυμναστηρίου. Ο καθαρός αέρας που εισπνέουν βοηθά στη  σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και στη σωστή αναπνοή. Όσοι έχουν πρόβλημα άσθματος, είναι μία τέλεια άσκηση γι αυτούς.

Πηγή: jenny.gr

Διαβάστε ακόμη:

Περπάτημα: 4+1 αλλαγές στο σώμα

Προπόνηση με βάρη στα 50: Τι να προσέξετε