Γυμναστική: Σύμμαχος σας ενάντια στην κατάθλιψη

γυμναστική κατάθλιψη

ίσως σας έχει φανεί αστείο αν έχετε ακούσει ότι  ότι η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει με τη θλίψη ή την κατάθλιψη. Κι όμως, γυμναστική δε βελτιώνει τη ψυχολογία μόνο θεωρητικά. Έχει χειροπιαστές ευεργετικές δράσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την αρνητική διάθεση της εποχής.

Γυμναστική vs Κατάθλιψη

Οι περισσότεροι φαντάζονται ότι η άσκηση βελτιώνει τη ψυχολογία μόνο θεωρητικά. Στην πραγματικότητα οι αλλαγές που έρχονται μέσα από τη κίνηση είναι καθαρά βιοχημικές. Ως γνωστόν η σεροτονίνη είναι η ορμόνη που ελέγχει τη διάθεση. Όταν τα επίπεδα της σεροτονίνης είναι ψηλά η διάθεση είναι καλή. Όταν δεν κυλά αρκετή σεροτονίνη μέσα στον εγκέφαλο νιώθετε κατάθλιψη. Έχει βρεθεί πειραματικά ότι η άσκηση αυξάνει τη παραγωγή της συγκεκριμένης ουσίας σημαντικά.

γυμναστική κατάθλιψη stretching

 

Τα οφέλη της γυμναστικής στον οργανισμό

Τα οφέλη είναι πολύ μεγαλύτερα από οποιαδήποτε φαρμακευτική, αντικαταθλιπτική αγωγή ή οποιοδήποτε άλλο συμπλήρωμα διατροφής. Και επειδή τα αποτελέσματα της άσκησης μπορούν να διαρκέσουν για ημέρες, η άσκηση μπορεί να είναι ένας απόλυτα φυσικός και ασφαλής τρόπος για να βελτιώσει κανείς τη διάθεση του ή να ανακουφιστεί από την κατάθλιψη αν τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι η παράγωγη της ορμόνης γίνεται στο πεπτικό σύστημα και οι κακές διατροφικές συνήθειες, επίσης, επηρεάζουν σοβαρά τη παραγόμενη ποσότητα.

Διαβάστε ακόμη:

Γυμναστική για αρχάριους; Κι όμως μπορείς

Γυμναστική: Ο λόγος που πρέπει να αλλάζετε συχνά πρόγραμμα