Γυμναστική: 3+1 τρόποι να γίνει δωρεάν

γυμναστική δωρεάν

Θέλετε να κάνετε γυμναστική δωρεάν; Ρίξατε μια ματιά στο μπάτζετ σας και καταλάβατε ότι δεν μπορείτε να ξεκινήσετε γυμναστήριο ή μαθήματα με personal trainer; Ίσως το είχατε μάθει και στην καραντίνα, αλλά πλέον υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε δωρεάν γυμναστική. Όπως θα δείτε και παρακάτω, υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να μείνετε fit, χωρίς να ξοδέψετε σχεδόν καθόλου χρήματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση.

  1. Πηγαίνετε για περιπάτους μαζί με έναν φίλο.

Μια καλή ιδέα είναι να κατεβάσετε μια εφαρμογή, ή  αγοράσετε και ένα βηματόμετρο και να το χρησιμοποιείτε για να μετράτε τα βήματα σας. Αυτό θα  σας παρακινήσει, ώστε να περπατήσετε περισσότερο.

  1. Πάρτε μερικά βάρη χεριών ή λάστιχα γυμναστικής 

Μπορείτε να κάνετε γυμναστική ενώ ακούτε μουσική, ή κάνετε μαραθώνιο στο Netflix. Δοκιμάστε να κάνετε λίγο περισσότερο κάθε εβδομάδα. Χρησιμοποιήστε κάποια μπουκάλια, αν δεν θέλετε να αγοράσετε βάρη.

γυμναστική δωρεάν λάστιχα

 

  1. Χρησιμοποιείστε τις σκάλες σε κάθε ευκαιρία

Αποφύγετε όσο μπορείτε τα ασανσέρ. Αυτό θα σας δώσει επιπλέον δραστηριότητα, ακόμα και σε μια πολυάσχολη μέρα.

  1. Κάντε  δουλειές του σπιτιού

Ιδανική ιδέα για εσάς που δεν έχετε χρόνο να τα κάνετε και τα δύο. Θα έχετε ένα τακτοποιημένο σπίτι και ταυτόχρονα θα έχετε την ευκαιρία να γυμναστείτε. Δουλειές όπως το σφουγγάρισμα, σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, πλύσιμο των παραθύρων σας κρατάνε σε εγρήγορση.

γυμναστική δωρεάν καθάρισμα

 

  1. Λάβετε μέρος σε αθλητικές εκδηλώσεις του δήμου σας ή στο χώρο εργασίας σας

Πολλές πόλεις προσφέρουν δωρεάν αθλήματα, όπως μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο. Ακόμη, αν δεν σας αρέσουν τόσο τα ομαδικά αθλήματα, πολλές πόλεις οργανώνουν δωρεάν τμήματα γυμναστικής. Σε περίπτωση που τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν και πραγματοποιούνται μαθήματα, ενημερωθείτε από έναν εκπρόσωπο του δήμου της περιοχής σας, γραφτείτε και ξεκινήστε.

  1. Βγάλτε βόλτα το κατοικίδιο σας

Όσοι έχετε κατοικίδιο να το βγάζετε συχνά βόλτες , ώστε να περπατάτε καθημερινά χωρίς να το καταλαβαίνετε. Έτσι, και κάνετε τη γυμναστική σας δωρεάν, και περνάτε χρόνο με το αγαπημένο σας ζωάκι.

γυμναστική δωρεάν σκύλος

 

       7.Παρακολουθήστε βίντεο γυμναστικής

Υπάρχουν πλέον πολλά βίντεο στο YouTube από έμπειρους και εξειδικευμένους personal trainers, ώστε να βρείτε το πρόγραμμα γυμναστικής που σας αρέσει και σας ταιριάζει. Φροντίστε μόνο να βρείτε τα κατάλληλα άτομα με τις κατάλληλες γνώσεις, για την αποφυγή τυχόν τραυματισμών.

Διαβάστε ακόμη:

3+1 ασκήσεις για κοιλιά για καλοσχηματισμένους κοιλιακούς

3+1 ασκήσεις στα χέρια χωρίς εξοπλισμό