Στάση σώματος: Έξυπνα tips για να τη βελτιώσετε

στάση σώματος βιβλία

Η σωστή στάση του σώματος αλλάζει όλη σας την εικόνα. Πόσες φορές έχει τύχει να δείτε γυναίκες να καμπουριάζουν και αυτομάτως να μειώνεται η θηλυκότητά τους; Πέραν αυτού, φυσικά χάνουν και πόντους και πετυχαίνουν μόνο ένα πράγμα, να δείχνουν κοντύτερες.

Πως μπορούμε να βελτιώσουμε τη στάση του σώματός μας;

Φανταστείτε ότι σας τραβάνε προς τα πάνω 

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να βελτιώσετε τη στάση σας είναι ο ακόλουθος: φανταστείτε ότι πάνω από το κεφάλι σας βρίσκεται ένα μπαλόνι δεμένο σε ένα κορδόνι που επισυνάπτεται στην κορυφή του κεφαλιού σας, το οποίο σας τραβάει προς τα επάνω. Η αίσθηση αυτή θα σας κάνει αυτομάτως να ισιώσετε την πλάτη σας και να κρατάτε τους ώμους σας ψηλά.

στάση σώματος γραφείο

 

Να κινείστε και να τεντώνεστε 

Αν η εργασία σας απαιτεί να κάθεστε σε μία καρέκλα για οχτώ τουλάχιστον ώρες, τότε είσαστε πολύ άτυχες.  Αυτό και μόνο αρκεί για να σας χαλάσει τη σωστή στάση σώματός σας. Είναι λογικό λόγο κούρασης να καμπουριάζετε για παράδειγμα μπροστά στον υπολογιστή. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να σηκώνεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να κινείστε και να τεντώνεστε (εφόσον μπορείτε, αλλιώς πηγαίνετε στην τουαλέτα).

Να κρατάτε τα πέλματα σας στο έδαφος 

Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να βελτιωθεί η στάση του σώματος ενώ κάθεστε είναι με το να κρατάτε και τα δύο πέλματά σας στο έδαφος. Μπορεί το σταυροπόδι να σας βολεύει, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι όταν καθόμαστε σταυροπόδι τείνουμε να χαλάμε και τη στάση του σώματός μας.

Προσέξτε το ύψος της καρέκλας και του υπολογιστή 

Δώστε προσοχή στην καρέκλα που κάθεστε στο γραφείο, καθώς και στο ύψος που έχει τοποθετηθεί ο υπολογιστής σας. Θα πρέπει να είναι στο κατάλληλο για τα εσάς ύψος, ώστε να μη χρειάζεται να καμπουριάζετε.

στάση σώματος γραφείο

 

 Γυμναστείτε

Επιλέξτε προγράμματα όπως: yoga και pilates, τα οποία βελτιώνουν τη στάση του σώματός σας μέσα σε λίγα μόνο μαθήματα.

στάση σώματος yoga

 

Έχετε πάντα στο μυαλό σας τη λέξη αυτοπεποίθηση

Μάθετε να πιστεύετε στον εαυτό σας. Επιπροσθέτως, να μην ξεχνάτε ποτέ το στόχο σας. Αν τον έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας, κάθε φορά που πάτε να καμπουριάσετε θα… χτυπάει καμπανάκι.

 

Διαβάστε ακόμη:

3+1 ασκήσεις για κοιλιά για καλοσχηματισμένους κοιλιακούς

Γυμναστική για μπράτσα: 2+1 ασκήσεις