Diettube..το όπλο κατά της παχυσαρκίας!

Μία προσαρμογή της πρωτεϊνικής δίαιτας Diet Tube έρχεται τώρα να προστεθεί στα «όπλα» ενάντια της παχυσαρκίας. Απευθύνεται σε όσους δυσκολεύονται να εξοικειωθούν με την ιδέα του σωλήνα σίτισης, αλλά επιθυμούν να χάσουν σημαντικό ποσοστό του σωματικού τους βάρους, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο διατροφής με τα πρωτεϊνούχα σκευάσματα Diettube οδηγεί σε απώλεια 5-7% του σωματικού βάρους σε λίπος, μέσα σε λίγες μέρες, χωρίς να χαθεί μυϊκή μάζα.

Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της κέτωσης, μίας διαδικασίας κατά την οποία ο οργανισμός χρησιμοποιεί τις αποθήκες λίπους για την παραγωγή της ενέργειας που χρειάζεται για τις καθημερινές φυσιολογικές σωματικές και νοητικές του λειτουργίες.

Η πρωτοποριακή μέθοδος αδυνατίσματος Diettube παρουσιάστηκε στη χώρα μας πριν από περίπου έναν χρόνο. Στο διάστημα αυτό εφαρμόστηκε σε αρκετά άτομα με επιτυχία και όσοι την ακολούθησαν είχαν την αναμενόμενη απώλεια βάρους. Η μέθοδος αποτελεί πατέντα του διάσημου Ιταλού πλαστικού χειρουργού Marco Gasparotti, δοκιμασμένη εκτός από την Ιταλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, εφαρμόζεται πια και στην Ελλάδα, αποκλειστικά από τον πλαστικό χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη.

Το διατροφικό αυτό πρωτόκολλο είναι διάρκειας τριών εβδομάδων. Στο διάστημα αυτό ο ενδιαφερόμενος προσλαμβάνει το πρωτεϊνικό συμπλήρωμα Diet Tube από το στόμα, διαλυμένο σε νερό, γάλα ή γιαούρτι, στα πλαίσια ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής. Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων δίνεται έμφαση στην υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών μέσω των συμπληρωμάτων και της διατροφής. Ενώ την τρίτη εβδομάδα αρχίζει σταδιακά η επανένταξη των υδατανθράκων στη δίαιτα.

Βασικό πλεονέκτημα του διατροφικού αυτού προγράμματος συγκριτικά με άλλες δίαιτες είναι η λήψη πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, η οποία είναι εμπλουτισμένη με αμινοξέα.
Τα συμπληρώματα διατροφής Diet Tube είναι απόλυτα ασφαλή, πιστοποιημένα και εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ. Αποτελούνται από πρωτεΐνες γάλακτος υψηλής βιολογικής αξίας που έχουν επιπλέον εμπλουτιστεί στα αμινοξέα l-ισολευκίνη, ορνιθίνη, l-τρυπτοφάνη, ταυρίνη και l-κιτρουλίνη. Τα συγκεκριμένα αμινοξέα συμβάλλουν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας, ενώ παράλληλα συμμετέχουν στις μεταβολικές αντιδράσεις του σώματος που οδηγούν στην αποτοξίνωση και την καλή λειτουργία του ήπατος. Παράγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σύμφωνα με τα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας και έχουν εγκριθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (αρ. πρωτ. 27684).

Η σύσταση του προγράμματος διατροφής σχεδιάζεται εξατομικευμένα για κάθε ασθενή από κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο και στηρίζεται σε λεπτομερείς κλινικές σωματομετρήσεις. Άλλωστε πριν ξεκινήσει η διαδικασία ο ασθενής υποβάλλεται σε λιπομέτρηση, καθώς και σε μια σειρά αιματολογικών εξετάσεων, για να υπάρχει πλήρης εικόνα της κατάστασης της υγείας του. Η μέθοδος αντενδείκνυται σε περιπτώσεις σοβαρής καρδιοπάθειας, διαβήτη ή ινσουλινεξαρτώμενης νεφρικής ανεπάρκειας.

Στα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου σημειώνεται πως η απώλεια βάρους συνίσταται αποκλειστικά σε περιττό λίπος, χωρίς καμία επίπτωση στη μυϊκή μάζα. Η λήψη της υψηλής ποιότητας εκλεπτυσμένων πρωτεϊνών από τα συμπληρώματα, σε συνδυασμό με ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής προσφέρουν την ολική, μη χειρουργική αναδιαμόρφωση του σώματος. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα διατροφικό πρόγραμμα που απευθύνεται τόσο σε υπέρβαρους ή παχύσαρκους, καθώς και σε όσους εμφανίζουν εναπόθεση λίπους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να χάσει περισσότερα κιλά, το πρόγραμμα των τριών εβδομάδων μπορεί να επαναληφθεί σύμφωνα πάντα με την καθοδήγηση του γιατρού. www.agaitanis.gr / www.diettube.com

* Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, www.agaitanis.gr βρίσκεται & στη Θεσσαλονίκη στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσ/νίκης μία μέρα κάθε μήνα. (επόμενη επίσκεψη Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012).

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.