Αποτρίχωση με laser: Η ιδανική λύση για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα!

Η αποτρίχωση με laser είναι μία τεχνική που χρησιμοποιεί ειδικό laser συγκεκριμένου μήκος κύματος, που απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας και την καταστρέφει. Πρόκειται για μία από τις πιο διαδεδομένες πρακτικές της αισθητικής δερματολογίας.

κείμενο: Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος
   [email protected] ,www.cosmeticdermamedicine.gr
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με laser;

 

H αποτρίχωση με laser μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές του σώματος με ανεπιθύμητη τριχοφυία: πρόσωπο, πόδια, μασχάλες, μπικίνι, κοιλιά, πλάτη, χέρια.

 

Τα βασικά της πλεονεκτήματα είναι:

 

Η ακρίβεια: Το laser στοχεύει επιλεκτικά στο θύλακα της τρίχας και δεν προξενεί καμία βλάβη στο δέρμα και τους γύρω ιστούς.
Η ταχύτητα: Οι συνεδρίες laser αποτρίχωσης διαρκούν από 15-45 λεπτά, ανάλογα με την περιοχή όπου γίνεται η εφαρμογή. Ο κάθε παλμός του laser στοχεύει σε πολλές τρίχες ταυτόχρονα.
Η αποτελεσματικότητα: Τα αποτελέσματα της αποτρίχωσης με laser είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά, αφού επιτυγχάνεται μόνιμη εξάλειψη της τριχοφυίας μετά από 5-7 συνεδρίες.

 

 
Πώς να προετοιμαστείτε για τη συνεδρία της αποτρίχωσης με laser;

 

Πριν ξεκινήσετε τις συνεδρίες αποτρίχωσης με laser, είναι σημαντικό να σιγουρευτείτε ότι θα πραγματοποιηθούν από εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρό δερματολόγο. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσετε ότι δεν θα προκύψουν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

 

Μην κάνετε αποτρίχωση με κερί, ηλεκτρόλυση ή αποτριχωτική συσκευή για 6 εβδομάδες πριν από τη συνεδρία. Το laser στοχεύει στη ρίζα της τρίχας, γι αυτό δεν πρέπει να έχει αφαιρεθεί. Οι τρίχες θα πρέπει να έχουν μήκος 2-3 χιλιοστά.

 

Για το διάστημα πριν τη συνεδρία, καλό θα ήταν να αποφύγετε την έκθεση της περιοχής στον ήλιο. Το laser είναι πιο αποτελεσματικό όταν το δέρμα είναι ανοιχτόχρωμο και οι τρίχες σκούρες.

 

Η συνεδρία laser αποτρίχωσης:

 

Πριν ξεκινήσει η εφαρμογή του laser, ο δερματολόγος θα ρυθμίσει το μηχάνημα ανάλογα με την περιοχή όπου θα γίνει η αποτρίχωση, το χρώμα του δέρματος και της τρίχας. Στη συνέχεια, θα σας δοθούν ειδικά γυαλιά για να προστατέψετε τα μάτια σας από την ακτινοβολία.

 

Η διάρκεια της συνεδρίας διαρκεί από 10 λεπτά για τις μικρές περιχές (άνω χείλος, μπικίνι) έως 45 λεπτά για τις μεγαλύτερες (γάμπες και μηροί). Η διαδικασία είναι πρακτικά ανώδυνη, εφόσον χρησιμοποιούνται ειδικοί μηχανισμοί ψύξης.

 

Μετά το τέλος της συνεδρίας ίσως χρειαστεί η εφαρμογή μίας καταπραϋντικής λοσιόν, εάν παρατηρηθούν ερεθισμοί.

 

Οι συνεδρίες αποτρίχωσης με laser πραγματοποιούνται ανά 1,5-2 μήνες. Για χρονικό διάστημα ενός μήνα μετά τη συνεδρία, η περιοχή παραμένει καθαρή από τρίχες.

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.