Ξηρά χέρια: 4+1 tips αντιμετώπισης τον χειμώνα

ξηρά χέρια

Υποφέρετε τον χειμώνα από ξηρά χέρια; Ο αέρας, το κρύο, η υγρασία, καθώς και η διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους μπορούν να συμβάλλουν στην ξηρότητα. Τα παραπάνω φαινόμενα προκαλούν την εξάτμιση του νερού και της υγρασίας στο δέρμα, καθιστώντας το ευαίσθητο στην αφυδάτωση. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα περιλαμβάνουν σκάσιμο, ερυθρότητα και ερεθισμό στην περιοχή των χεριών. Πώς μπορείτε όμως να προστατεύσετε τα χέρια σας;

  1. Χρήση ενυδατικής κρέμας

Υπάρχουν πάρα πολλές ενυδατικές κρέμες για τα χέρια στην αγορά, που συμβάλλουν στην ενυδάτωση και προστασία τους. Για την αποτελεσματικότερη χρήση τους, θα πρέπει να εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα έπειτα από το πλύσιμο των χεριών, για την αποκατάσταση της φυσικής ενυδάτωσης της επιδερμίδας. Υπάρχουν επίσης διάφορα έλαια στην αγορά όπως το λάδι καρύδας που μπορούν να δώσουν παρόμοια αποτελέσματα.

ξηρά χέρια ενυδατική κρέμα

  1. Θεραπείες κατά τη διάρκεια της νύχτας

Όσοι έχουν αρκετά ξηρά χέρια, με τις θεραπείες κατά τη διάρκεια της νύχτας συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ενυδάτωση τους. Η διαδικασία είναι απλή. Λίγο πριν τον ύπνο, τοποθετήστε λίγη ενυδατική κρέμα ή κάποια λοσιόν στα χέρια σας. Στη συνέχεια, καλύψτε τα χέρια με γάντια ή κάλτσες. Η κάλυψη αυτή διατηρεί τα ενυδατικά στοιχεία στην επιδερμίδα. Έτσι, η επιδερμίδα τα απορροφά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

  1. Χρήση αλόης

Η αλόη είναι ένα πολύ συνηθισμένο συστατικό σε πολλά προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας, εξαιτίας της αντιβιοτικής και αντιφλεγμονώδους της δράσης. Επιπλέον, αποτελεί ένα ασφαλές και φυσικό ενυδατικό στοιχείο.

ξηρά χέρια αλόη

  1. Χρήση ήπιου σαπουνιού χεριών

Οι χημικές ουσίες που περιέχουν τα  σαπούνια χεριών ξηραίνουν τα χέρια. Θα πρέπει να αποφύγετε τα έντονα σαπούνια χεριών. Επιπλέον, θα πρέπει να προσέξετε να στεγνώνετε με ήπιο τρόπο τα χέρια σας.

  1. Χρήση γαντιών

Κρατήστε τα χέρια σας ζεστά και προστατευμένα. Η χρήση γαντιών σε εξωτερικούς χώρους για την αποφυγή των χεριών με τον ξηρό αέρα συμβάλλει στη μη αφυδάτωση τους.

Ακόμη, σε περίπτωση συχνής επαφής των χεριών με νερό, η χρήση λαστιχένιων γαντιών είναι απαραίτητη. Η παρατεταμένη επαφή των χεριών με το νερό ξηραίνει τα χέρια. Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό αφαιρεί τα φυσικά έλαια από την επιδερμίδα. Τα γάντια αποτελούν μια ασπίδα προστασίας των χεριών ενάντια στην ξηρότητα.

Διαβάστε ακόμη:

Βιταμίνη C: 3+1 οφέλη στο δέρμα

Σκασμένα χείλη: 3+1 τρόποι ανακούφισης