Πρησμένο στήθος: 3+1 συμβουλές ανακούφισης

πρησμένο στήθος

Το πρησμένο στήθος εμφανίζεται πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής των γυναικών. Οι περισσότερες γυναίκες υποφέρουν κάποια στιγμή στη ζωή τους από το πρησμένο στήθος. Ωστόσο, δε χρειάζεται πάντα να υποφέρετε από τους πόνους και τη δυσφορία. Υπάρχουν τρόποι να περιορίσετε την ενόχληση.

Ο πόνος στο στήθος και το πρήξιμο, που ονομάζονται και μασταλγία, χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, το κυκλικό και το μη κυκλικό.

Κυκλικό

Το κυκλικό πρήξιμο και ο πόνος, οφείλονται στον  εμμηνορρυσιακό κύκλο και είναι η πιο συχνή κατηγορία. Είναι συνήθως ένας διακριτός πόνος και μια ενόχληση σε ορισμένες κινήσεις, ειδικότερα στα εξωτερικά σημεία του στήθους. Το στήθος μπορεί να είναι πρησμένο, αλλά και πιο διογκωμένο. Συνήθως η ενόχληση είναι μεγαλύτερη μια μέρα πριν την περίοδο, ενώ σταδιακά υποχωρεί. Δεν είναι κάτι διασκεδαστικό, αλλά είναι μια φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού.

Μη κυκλικό

Ο μη κυκλικός πόνος και ενόχληση στο στήθος δε σχετίζεται με εμμηνορρυσιακό κύκλο. Εμφανίζεται συνήθως σε ένα σημείο από το ένα στήθος. Συνήθως είναι συνηθισμένο σύμπτωμα μετά την εμμηνόπαυση.  Συνήθως είναι ένας σφιχτός πόνους που «καίει». Αν αυτός ο πόνος και το πρήξιμο σας δυσκολεύουν στην καθημερινότητα σας, καλό είναι να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.

πρησμένο στήθος ροζ μπλούζα

 

Πώς να ανακουφιστείτε από το πρησμένο στήθος;

  1. Εφαρμόστε μια ζεστή ή μια κρύα κομπρέσα στο στήθος σας

  2. Φορέστε το κατάλληλο σουτιέν

Μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες που το σουτιέν μπορεί να πονάει ή να είναι πρησμένο, είναι ότι το σουτιέν δεν είναι στο κατάλληλο νούμερο για εσάς. Δοκιμάστε ένα σουτιέν σε ένα κατάστημα, και ζητήστε βοήθεια από κάποιον έμπειρο πωλητή να σας βοηθήσει να βρείτε το νούμερο σας. Βεβαιωθείτε ότι το σουτιέν που θα επιλέξετε θα είναι άνετο και θα σας παρέχει την κατάλληλη στήριξη. Αν γυμνάζεστε επιλέξτε ένα καλό αθλητικό σουτιέν.

πρησμένο στήθος

  1. Επιλέξτε τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά και πλούσια σε ίνες

Μια δίαιτα με υψηλά λιπαρά μπορεί να κάνει τον πόνο στο στήθος χειρότερα. Επιπλέον, έχουμε μιλήσει για τα οφέλη που έχει η ισορροπημένη διατροφή στην ψυχολογία σας και ότι μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα.

  1. Περιορίστε την καφεΐνη

Παρόλο που δεν είναι εντελώς σίγουρο, έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες έχουν λιγότερες ενοχλήσεις στο στήθος όταν κόβουν την καφεΐνη, ή λαμβάνουν μικρότερες ποσότητες από αυτές που καταναλώνουν συνήθως.

πρησμένο στήθος καφές

 

  1. Κρατήστε ημερολόγιο

Κρατήστε σημειώσεις σχετικά με τις ημερομηνίες που νιώθετε το στήθος σας πρησμένο, ή έχετε ενοχλήσεις, προκειμένου να διαπιστώσετε αν τα συμπτώματα ανήκουν σε κάποια κατηγορία από τις παραπάνω.

Διαβάστε ακόμη:

Κουρασμένα πόδια; 2+1 τρόποι ανακούφισης

Λιπαρά μαλλιά: Πώς να τα φροντίσετε