Υαλουρονικό οξύ στα χείλη: Τι περιλαμβάνει;

υαλουρονικό οξύ χείλη

Λίγοι από εμάς γεννιούνται με γεμάτα, μεγάλα και καλοσχηματισμένα χείλη. Όσοι δεν το πετυχαίνουν αυτό, τα τελευταία χρόνια, καταφεύγουν σε διάφορες αισθητικές παρεμβάσεις. Μια από αυτές είναι και το υαλουρονικό οξύ στα χείλη. Τι είναι όμως το λεγόμενο υαλουρονικό οξύ στα χείλη, ή αλλιώς τα λεγόμενα lip fillers; Τι προσφέρουν; Πόση διάρκεια έχουν;

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ στα χείλη, ή αλλιώς τα lip fillers;

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα καθαρό παράγωγο που παράγει το σώμα φυσικά προκειμένου να προστατεύσεις τις αρθρώσεις, τα μάτια και την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να προσελκύσει και να διατηρήσει έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό, πράγμα που το καθιστά ιδανικό για τη χρήση του ως filler για το πρόσωπο.

Τα fillers υαλουρονικού οξέος κατευθύνονται στις περιοχές που το πρόσωπο έχει χάσει την ένταση του και έχουν αρχίσει να σχηματίζονται ρυτίδες έκφρασης και ρυτίδες. Αυτό που κάνει είναι να ενυδατώνει την επιδερμίδα, και «γεμίζοντας» την, έχοντας αποτελέσματα που κρατούν για μήνες. Επιπλέον, σε περίπτωση που δεν είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, ο γιατρός σας μπορεί να διαλύσει τα fillers με ενέσεις υαλουρονιδάσης.

υαλουρονικό filler ενέσιμο

 

Πόσο καιρό διαρκεί το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ στα χείλη;

Όλα τα ενέσιμα των lip fillers είναι βραχυπρόθεσμα, αλλά αν αναζητούσατε στη Google «Πόσο καιρό διαρκούν τα lip fillers;» θα βρίσκατε πολλά άρθρα με διαφορετικές απαντήσεις. Ο λόγος που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο είναι γιατί δεν υπάρχει μια μόνο απάντηση. Η μακροζωία των fillers εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που ποικίλουν από τις αρχικές επιλογές που θα κάνετε.  Παραδείγματα αποτελούν η  εταιρεία των fillers,  ή η  ποσότητα.  Άλλοι παράγοντες είναι ο μεταβολισμός σας, αλλά  και ο τρόπος που διαχειρίζεστε τα χείλη σας μέσα στη μέρα. Για να το πούμε και πιο απλά, εξαρτάται από τον οργανισμό. Μια εκτίμηση όμως σχετικά με το πόσο περίπου μπορούν να διαρκέσουν είναι από 4-6 μήνες (ανάλογα με το προϊόν), έως τους 12 μήνες.

Πώς θα γνωρίζετε αν μπορείτε να προσθέσετε αποτελεσματικά lip fillers;

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι τα lip fillers είναι κατάλληλα μόνο για την επίτευξη πιο πλούσιων και γεμάτων χειλιών. Ενώ τα πιο γεμάτα χείλη θα σας κάνουν να φιλάτε καλύτερα, δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορούν να κάνουν. Τα lip fillers και η αυξητική χειλιών είναι για όλους όσους θέλουν να βελτιώσουν τη συνολική εμφάνιση των χειλιών τους, γεμίζοντας τα, αφαιρώντας τις λεπτές γραμμές, ισορροπώντας διαφορές στον όγκο (σε ένα από τα δύο χείλη), διορθώνοντας το σχήμα των χειλιών, ή επεκτείνοντας τη γραμμή των χειλιών.

Οι ενέσεις στο σημείο των χειλιών γίνονται για να βελτιώσουν τον συνολικό όγκο ή να αντιστρέψουν τον χρόνο στην εμφάνιση των ρυτίδων έκφρασης. Οι ενέσεις γύρω από τη γραμμή των χειλιών μπορούν να ενισχύσουν τα χείλη σας. Μπορούν ακόμη και να αλλάξουν το περίγραμμα των χειλιών σε ένα της αρεσκείας σας. Όταν συγκεντρώνονται γύρω από τις γωνίες του στόματος, τα fillers μπορούν να σηκώσουν τα χείλη σας, αντιστρέφοντας κυριολεκτικά ένα συνοφρύωμα.

υαλουρονικό οξύ χείλη άντρας

 

Ποιες είναι οι καλύτερες εταιρείες;

Υπάρχουν πολλές εταιρείες υαλουρονικού οξέος που διαφέρουν ως προς την πυκνότητα, τη διάρκεια και την ειδικότητα για την περίσταση. Ορισμένες από τις πιο δημοφιλής εταιρείες που βασίζονται οι πλαστικοί χειρούργοι για το υαλουρονικό οξύ στα χείλη είναι η Restylane, η Juvéderm, και η Versa.

Πώς είναι η διαδικασία;

Αφού μιλήσετε με τον ειδικό για τις ανησυχίες σας και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να έχετε, ο ειδικός θα σας πει κι ο ίδιος πώς θα είναι η διαδικασία. Το πρώτο βήμα είναι να μουδιάσει την περιοχή με μια τοπική αναισθησία. Αφού εφαρμόσει την αναισθησία, θα περιμένει να δράσει, μέχρι να μουδιάσει το στόμα σας.

υαλουρονικό χείλη ενέσιμο

 

Μόλις τα χείλη σας μουδιάσουν τελείως, ο ειδικός θα εξετάσει τα χείλη σας προκειμένου να διαπιστώσει σε ποια περιοχή ακριβώς να τοποθετήσει το filler για να πετύχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Τώρα, ακολουθεί το τσίμπημα με την σύριγγα. Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να έχετε, η ένεση θα γίνει είτε στα χείλη σας, είτε πάνω από τα χείλη σας. Υπάρχει η πιθανότητα να χορηγηθεί σε διάφορα σημεία, προκειμένου να πετύχετε συμμετρία. Ο ειδικός θα καθορίσει και την ποσότητα του προϊόντος, σύμφωνα με το μέγεθος των χειλιών σας, καθώς και του σχήματος του.

Αφού αφαιρέσει την σύριγγα, ο γιατρός σας θα κάνει μασάζ στην περιοχή και θα σας παρακολουθήσει για λίγα λεπτά, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι έχει γίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι περισσότεροι ασθενείς συμφωνούν ότι δεν έχουν βιώσει κάποιο πόνο, παρά μόνο ένα ελαφρύ τσίμπημα. Σε γενικές γραμμές, η διαδικασία κρατάει περίπου 30-45 λεπτά. Δε θα υπάρξει κάποια αδιαθεσία μόλις τελειώσει η διαδικασία, επομένως μπορείτε να επιστρέψετε σπίτι σας.

Διαβάστε ακόμη:

Χαλάρωση δέρματος: Φυσικοί τρόποι πρόληψης

Θέλετε detox; Μάσκα προσώπου κολοκύθα της Apivita