Αντιγήρανση ματιών: Μέθοδοι πρόληψης εμφάνισης ρυτίδων

αντιγήρανση ματιών

Πόσο σημαντική είναι η αντιγήρανση των ματιών; Η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι το πιο ευαίσθητο και το πιο λεπτό τμήμα της επιδερμίδας σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα. Για αυτό το λόγο είναι πιο επιρρεπές στη φθορά και στα σημάδια της γήρανσης. Στην πραγματικότητα, η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι συνήθως το πρώτο τμήμα του προσώπου που εμφανίζονται τα σημάδια της γήρανσης. Ποια είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος ή skincare routine για την αντιγήρανση των ματιών;

  1. Ενυδάτωση

Οι λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια και οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια είναι τα πιο συνηθισμένα σημάδια της γήρανσης. Οι καθημερινές συνήθειες, όπως το τρίψιμο των ματιών, μπορούν να συμβάλλουν στην εμφάνιση αυτού που ονομάζεται «πόδι της χήνας», καθώς και σε άλλες ρυτίδες. Γι αυτό το λόγο, καλό είναι να ενυδατώνετε καθημερινά την περιοχή των ματιών με μια ενυδατική κρέμα.

αντιγήρανση ματιών κρέμα

  1. Κατανάλωση νερού

Ακούγεται αρκετά απλό έτσι; Η κατανάλωση του νερού είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον οργανισμό σας. Η κατανάλωση νερού θα σας βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, τη βασική αιτία της εμφάνισης του πρηξίματος των ματιών. Η αποφυγή των αλμυρών φαγητών και η κατανάλωση τουλάχιστον 8 ποτηριών νερού την ημέρα θα βελτιώσουν την ενυδάτωση, αλλά και άλλες σωματικές λειτουργείες. Επιπλέον, όταν ξυπνάτε ρίξτε με λίγο κρύο νερό στο πρόσωπο σας για να μειώσετε το πρήξιμο γύρω από τα μάτια.

  1. Κοιμηθείτε

Κι όμως, η αντιγήρανση των ματιών αρκείται στα βασικά. Ένα από αυτά είναι ο καλός ύπνος. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι άνθρωποι δεν απολαμβάνουν ποιοτικό και αρκετό ύπνο. Δεν έχουν μόνο σημασία οι ώρες που θα κοιμηθείτε, αλλά και η συνεπής τήρηση του προγράμματος σας. Όταν έχετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου, οι ορμόνες του οργανισμού απελευθερώνονται σε διαφορετικά στάδια του ύπνου. Αλλάζοντας συχνά αυτό το μοτίβο, το σώμα σας θα μπερδευτεί σχετικά με το πότε να απελευθερώσει αυτές τις ορμόνες. Αυτό, εμποδίζει την βιολογική εξέλιξη, αυξάνοντας τις φλεγνμονώδεις ουσίες στο δέρμα, που βλάπτουν την επιδερμίδα και οδηγούν σε πρόωρη γήρανση.

Η στάση του ύπνου μπορεί να συμβάλλει στην αντιγήρανση των ματιών. Για να αποφύγετε τους φραγμένους πόρους, κοιμηθείτε με το κεφάλι σε ελαφριά ανοδική θέση. Αλλάξτε τις θέσεις στο μαξιλάρι προκειμένου να βρείτε αυτή που σας βολεύει περισσότερο.

αντιγήρανση ματιών κρέμα

  1. Προστασία

Σίγουρα έχετε ακούσει πόσο σημαντική είναι η χρήση της αντιηλιακής κρέμας προσώπου για να εμποδίσετε τη γήρανση της επιδερμίδας. Όμως, η περιοχή των ματιών συχνά παραβλέπεται εξαιτίας της ευαισθησίας της. Για την αποτελεσματική αντιγήρανση των ματιών, η καλή εφαρμογή μιας αντιηλιακής κρέμας προσώπου δε θα πρέπει να παραλείπεται.

Διαβάστε ακόμη:

Πυκνά φρύδια: 3+1 τρόποι να τα αποκτήσετε

Κρέμα ματιών: 3+1 λόγοι ένταξης στην skincare routine