Botox προσώπου 2021: Ο οδηγός για φρέσκια εμφάνιση

botox προσώπου

Το Botox προσώπου είναι μια από τις πιο συνηθισμένες, μη χειρουργικές αισθητικές επεμβάσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε όλο τον κόσμο. Είναι μια πολύ δημοφιλής λύση για όσους επιθυμούν να μειώσουν την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, αλλά και να αφαιρέσουν λίγα χρόνια από την εξωτερική τους εμφάνιση. Είτε για επαγγελματικά ραντεβού, σημαντικές εκδηλώσεις, γιορτές, ή συναντήσεις με μακρινά μέλη της οικογένειας, το Botox πρωταγωνιστεί εκείνο το διάστημα στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Τι είναι το Botox;

Η χρήση του Botox για αισθητικούς λόγους πηγαίνει πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές τις νέας χιλιετίας. Περιέχει την τοξίνη Botulinum σε πολύ μικρές δόσεις. Η τοξίνη αυτή, όταν τοποθετηθεί με ένεση στους μύες του προσώπου, μπορεί να μειώσει τις ρυτίδες και τα σημάδια της γήρανσης. Αν και έχει καθιερωθεί ως μια αισθητική επέμβαση, το Botox έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για διάφορες ιατρικές παθήσεις. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται η ασυμμετρία γύρω από το στόμα, τα σταυρωτά μάτια, οι μυϊκοί σπασμοί και η δυσκαμψία.

botox προσώπου θεραπεία

Τα οφέλη που έχει το Botox προσώπου

Για όσους δεν επιθυμούν να προβούν σε μια πιο επεμβατική, χειρουργική διαδικασία, το Botox παρέχει μια πιο βραχυπρόθεσμη μέθοδο για την αντιμετώπιση των σημαδιών της γήρανσης.

Είναι μια οικονομική λύση και τα αποτελέσματα της είναι ορατά άμεσα. Οι ασθενείς παρατηρούν σημαντικές αλλαγές από τις πρώτες ώρες έως τις πρώτες μέρες της χορήγησης τους.

Το Botox μπορεί να μειώσει τις ρυτίδες και τις γραμμές που μπορείτε να αποκτήσετε με συγκεκριμένες εκφράσεις προσώπου, για παράδειγμα όταν χαμογελάτε ή γελάτε.

Είναι μια γρήγορη διαδικασία και απαιτεί σχεδόν μηδαμινή ανάρρωση. Η περιοχή του προσώπου θα αναρρώσει μέσα σε 5-10 λεπτά. Είναι μια ανώδυνη διαδικασία, χωρίς την εμφάνιση μώλωπα ή ερυθρότητας.

Τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 3-6 μήνες πριν χρειαστείτε την ανανέωση του.

Είναι μια ασφαλής μέθοδος θεραπείας. Ωστόσο, ο ειδικός θα σας πει να μην κάνετε Botox αν είστε έγκυος.

Τα μειονεκτήματα που έχει το Botox προσώπου

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, δεν χαρίζει μόνιμα αποτελέσματα. Αν αναζητάτε μια πιο μόνιμη λύση στα σημάδια της γήρανσης, ίσως χρειαστεί να καταφύγετε σε μια χειρουργική επιλογή.

Η θεραπεία του Botox χορηγείται από έναν επαγγελματία με ιατρική εμπειρία. Η τοξίνη που περιέχεται στα συστατικά του πρέπει να τοποθετηθεί στα σωστά σημεία και στη σωστή δοσολογία για να δώσει μια φυσική και πιο νεανική όψη.

Οι ανεπαρκώς χορηγούμενες ενέσεις μπορούν να αφήσουν το πρόσωπο σας υπερβολικά τεντωμένο και με μια συγκεκριμένη έκφραση. Αυτή η όψη θα είναι εμφανώς αντιληπτή από τους γύρω σας.

botox προσώπου άντρας

Είναι το Botox η κατάλληλη θεραπεία για εσάς;

Με σχεδόν μηδενικές παρενέργειες για τους περισσότερους, το Botox είναι μια ιδανική λύση αν θέλετε να δώσετε στο πρόσωπο σας ένα γρήγορο lift. Μπορεί για παράδειγμα να παντρεύεστε και να θέλετε να έχετε μια πιο φρέσκια και ανανεωμένη εμφάνιση. Αν αναζητάτε μια γρήγορη και εύκολη θεραπεία, είναι αυτό ακριβώς που αναζητάτε.

Διαβάστε ακόμη:

Υαλουρονικό οξύ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αποκατάσταση σώματος μετά τη γέννα: Οι θεραπείες που περιλαμβάνει

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.