Πρησμένα πόδια θηλασμού; 6+1 tips ανακούφισης

πρησμένα πόδια θηλασμού

Το οίδημα μετά τον τοκετό, προκαλείται από μια μεγάλη ποσότητα υγρών που παραμένουν στους ιστούς του σώματος μετά τη γέννα. Τα πρησμένα χέρια ή πόδια την περίοδο του θηλασμού και η αύξηση του βάρους είναι τα κύρια συμπτώματα. Το οίδημα οδηγεί το σώμα να φαίνεται πρησμένο ή ερεθισμένο. Το πρήξιμο στα πόδια είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο φαινόμενο για τις γυναίκες μετά τη γέννα.

Πρήξιμο στην εγκυμοσύνη

Το οίδημα, θεωρείται ότι προκαλείται από την αλλαγή των επιπέδων των οιστρογόνων και της προγεστερόνης. Συχνά προκαλείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όσο μεγαλώνει το μωρό. Η μήτρα διαστέλλεται κα ασκεί πίεση στις φλέβες που βρίσκονται από κάτω. Η ροή του αίματος είναι πιο αργή και επιπλέον υγρά εισχωρούν στους ιαστρόυς των αστραγάλων και των ποδιών.

Τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν την εβδομάδα μετά τη γέννα, καθώς τα νεφρά αρχίζουν να επεξεργάζονται και να εξαλείφουν τα υγρά. Ωστόσο, πολλές γυναίκες εμφανίζουν πρήξιμο κατά τη διάρκεια του θηλασμού, ή αρκετές εβδομάδες μετά τη γέννα. Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο;

πρησμένα πόδια θηλασμού

  1. Καταναλώστε υγιεινά τρόφιμα

Καταναλώστε τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και υδατάνθρακες. Επιπλέον, ενισχύστε τα φρούτα, τα λαχανικά και τα τρόφιμα πλούσια σε κάλιο, όπως η μπανάνες και η γλυκοπατάτα. Το κρεμμύδι και το σκόρδο μπορούν να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος. Αποφύγετε τα αναψυκτικά και το junk food.

  1. Προσθέστε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας

Το μπρόκολο, οι ντομάτες και οι φράουλες έχουν βιταμίνη C. Τα αμύγδαλα, ο ηλιόσπορος δίνουν μια ώθηση της βιταμίνης E.

  1. Πιείτε νερό

Μπορεί να φαίνεται κλισέ, αλλά αν πίνετε αρκετό νερό θα βοηθήσει το σώμα σας να αποβάλλει τα υγρά που έχουν κάνει κατακράτηση. Εκτός από αυτό, βεβαιωθείτε ότι θα ουρείτε συχνά για να μην μένουν τα υγρά στον οργανισμό σας περισσότερο από όσο είναι απαραίτητο. Προσθέστε λεμόνια, μήλα, όξινα φρούτα ή αγγούρια στο νερό σας για ένα extra boost, καθώς είναι φυσικά διουρητικά.

πρησμένα πόδια θηλασμού

 

  1. Καθίστε

Αποφύγετε να είστε όρθια αρκετή ώρα και βεβαιωθείτε ότι θα ξεκουράζεστε. Μην σταυρώνετε τα πόδια σας όσο θα κάθεστε, καθώς μειώνεται η κυκλοφορία του αίματος. Σηκώστε τα πόδια σας ψηλά, προκειμένου να ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος και να μειώσετε το πρήξιμο.

  1. Κάντε μασάζ

Είναι η ιδανική περίοδος να ζητήσετε ένα μασάζ από τον/την σύντροφο σας. Αν δεν έχετε πόνους, ζητήστε από τον/την σύντροφο σας να κάνει μασάζ στα πόδια σας με απαλές κινήσεις.

πρησμένα πόδια θηλασμού

  1. Μείνετε σε δροσερές θερμοκρασίες

Κρατήστε τη θερμοκρασία του σώματος σας σταθερή και αποφύγετε να ζεσταθείτε πολύ. Η ζέστη μπορεί να χειροτερέψει το πρήξιμο.

  1. Κάλτσες συμπίεσης

Οι κάλτσες συμπίεσης είναι σωτήριες για τις μητέρες που βιώνουν πρήξιμο στα πόδια την περίοδο μετά τη γέννα ή την περίοδο θηλασμού. Για καλύτερα αποτελέσματα, φορέστε τις κάλτσες συμπίεσης το πρωί. Επιπλέον, τα ενδύματα συμπίεσης μετά τη γέννα, παρέχουν απαλή πίεση για να μειώσουν το πρήξιμο και σε άλλα σημεία του σώματος.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να βοηθήσετε το μωρό να μιλήσει: 4+1 συμβουλές

Μωρό και καύσωνας: 4+1 συμβουλές ανακούφισης